Mecsek tejszaporító tea, Laktoherb, Karamalz. Valóban hatásosak, vagy placebo?
Olvasgattam ezekről, mert kíváncsi voltam, mi lehet a leghatásosabb, de sokan írták, hogy valójában nem érnek sz*rt se.
Többek szerint meg csak a Karamalz, ami hatásos.
Viszont az cukortartalmú, ami nekem problémás. (Nem vagyok cukros, csak a cukortartalmú löttyöktől vagyok rosszul.)
Ezek a teák mennyire hatásosak?
(Van itthon a fent említett 2 féle + Rossmann sajàtmárkás szoptatós tea, nem tudom, melyiket érdemes erőltetni, ha érdemes…)
Semennyire, arra jók, hogy hidratált legyél. De arra bármelyik másik koffeinmentes tea is jó.
Ha tetszi, ha nem: az első pár hétben hormonális alapú a tejtermelés, később pedig inger alapúvá válik, tehát csak a kereslet tudja szabályozni a kínálatot - magyarul érje minél több inger a mellet.
Semmi más hókuszpókusz nem tudja szignifikánsan befolyásolni a tej mennyiségét.
Igazából csak a Mecseket vettem (annak az íze jó legalább), a többit kaptam, mondjuk azok elég vérszegények, de ha már itt van, megiszom.
Karamalz nagyon nem esett jól, de így hagyom is.
Igyekszem minél többször mellre tenni, csak elgondolkodtatott, hogy ezek mennyit érhetnek, mert nekem is volt ilyen gondolatom, hogy kb semmit…
Én a Karamalzt alapból nagyon szeretem, de nekem pl megdobta a tejtermelést az első 1-2 hónapban. Kínlodtam, fejtem, mindent csináltam, de semmi sem használt.
Aztán valaki ajánlotta a Karamalzt, vettem egy kartonnal, naponta ittam 2-3 dobozzal és onnantól nekem nagyon beindult a tej.
De most attól, vagy pont akkor beindult volna magától is, nem tudom. Én annak tudom be.
Egyik barátnőm a Karmamalzt-ra esküdött.
Nekem meg egyik sem használt mind kipróbáltam. A mecsek teától nekem hasmenésem volt, de akkor is ittam hátha segít. Nagyon el voltam keseredve, hogy akármit csináltam nem lett elég tejem.
KB karamalzban főztem a mecsek teát(költői túlzás persze 😅 de annyit ittam hogy a férjem csak nézett hogy hova fér...)
Xart sem ért sajnos hiába volt a gyerek a mellemen is 0-24. Tápszeres lett.
Én ittam egyszer Karamalz-t, biztos valakinek jó valamire, de nekem kb összecuppant a szám tőle, olyan cukros volt. Aztán megnéztem egy 0%-os sima ízesítetlen Dreher összetevőit, és a cukorszirup és ízesített glükózszirup kivételével pontosan ugyanaz volt, mint a Karamalz, szóval én onnantól kezdve "szaporításra" csak az alkoholmentes söröket úgy általában fogyasztottam, amiktől nem is kaptam cukorsokkot :D
Egyébként amit a #1 mond: a tejtermelés nem az Ukko teától meg a Karamalztól lesz jó, hanem attól, hogy a baba ügyesen szopizik és sokat. Mert a melled az tejTERMELŐ szerv, nem TÁROLÓ, így, akkor lesz benne sok tej, ha a receptorok benne azt érzékelik, hogy sokra van igény. Vagyis sokat kell szoptatni. Nyilván vannak egyéni eltérések, de hallod én 4 éve szoptatok folyamatosan, a 2 éves kisebbik lányomat nagy kínok közepette most próbálom leszoktatni, de nem azért, mert ne lenne tejem, mert tegnap este még bőven hallottam, ahogy szürcsölte a mellemből. És pedig nem vagyok egy nagy tejgyár, fejni pl a 4 év alatt egyszer sem sikerült, max csak cseppeket, próbáltam, de amikor a gyerekek szívták, akkor az ment rendesen. Igazából csak annyi a titka, hogy akármikor igényelték, akármilyen hosszan, én hagytam őket szopizni. Más kérdés, hogy ha lenne harmadik babám, az már a kórházban tápszeres lenne, mert még egyszer én 2 évig nem szoptatok, az ziher, baromira elegem van, hogy a gyerekek ennyire rá tudnak függni, mint a heroinra, de az a kérdés szempontjából totál irreleváns :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!