Mecsek tejszaporító tea, Laktoherb, Karamalz. Valóban hatásosak, vagy placebo?
Olvasgattam ezekről, mert kíváncsi voltam, mi lehet a leghatásosabb, de sokan írták, hogy valójában nem érnek sz*rt se.
Többek szerint meg csak a Karamalz, ami hatásos.
Viszont az cukortartalmú, ami nekem problémás. (Nem vagyok cukros, csak a cukortartalmú löttyöktől vagyok rosszul.)
Ezek a teák mennyire hatásosak?
(Van itthon a fent említett 2 féle + Rossmann sajàtmárkás szoptatós tea, nem tudom, melyiket érdemes erőltetni, ha érdemes…)
Nekem időszakosan segített. Amikor rendszeresen ittam, azaz mindennap mondjuk Mecsek teát vagy karamalzt, akkor nem éreztem hogy érdemben segítene. Viszont mikor benyomtam egy hét szünet után egy nap alatt 3 citromos karamalzt, na azt megérezte a tejtermelés. Persze mellette az első 2 hónapban naponta 10-12 órat a mellem volt. Utána is nagyon sűrűn volt mellen, ami a legfontosabb.
Érdekes volt, hogy mikor 2 éves lett, már csak elalváshoz szopizott minimalisat, durván beteg lett, és egész napos folyamatos 40 fokos lázzal, csak anyatejet volt hajlandó elfogadni, meg amit fecskendővel belé tudtam erőltetni. Konkrétan keservesen sírt amikor levettem akár pár percre is a mellemről, pedig kb. semmi nem jött belőle. Kétségbe is estem rendesen, de 1,5 nap után annyi tejem lett, hogy simán jól is lakott.
Legyen sokat mellen, az a legfontosabb.
Nekem első gyerkőcnél semmi nem használt, pedig mindent próbáltam. Most a másodiknál meg ha megiszok egy karamalzot, vagy beveszek egy görögszéna/laktoherb tablettát, szétdurrannak a melleim fél nappal később. Szóval valamit biztos tudnak, de ha alapból nincs tej, vagy nagyon szenvedősen, ezek nem váltanak világot. Most csak azért kezdtem mondjuk a görögszénát, mert megmaradt az első gyerkőc után és gondoltam ne romoljon ránk. Én őszintén megdöbbentem, mert az első gyerekkel tényleg semmi hatást nem tapasztaltam.
Az én fejemben végül a nőgyógyászom tette helyre a gondolatokat. Ő világított rá, hogy nem vagyunk elegek ehhez egy személyben. A babán is rengeteg múlik. Ha ő nem tud olyan hatékonyan szopizni, az nem az anya hibája és akkor bevehet, megihat bármit, nem fog menni, ez van. Valószínű az első gyerkőcünknél ez volt a baj és így lehet az, hogy a másodikkal meg minden flottul megy ilyen vackok nélkül is.
“A babán is rengeteg múlik. Ha ő nem tud olyan hatékonyan szopizni, az nem az anya hibája és akkor bevehet, megihat bármit, nem fog menni, ez van. “
Végre valaki ezt is le meri írni.
Az elsőnél nekem is ez volt, ő elutasította a cicit, én fejtem, de napi 300-400 ml-nél akkor se jött több, ha fejre álltam volna.
(Ittam a Laktoherbet, meg akkor anyukám vett homeopátiás bogyót, de utóbbival már jó ideje szkeptikus vagyok.)
Másodiknál is ittam, mert ott meg anyósom vásárolt be teával, de a lányom meg egy kis szivattyú volt, egy idő után ott minden nélkül is ömlött a tejem.
Harmadiknál annyi volt, amennyi kellett, nem igazán gondolkodtam ezeken a cuccokon.
Most voltak kezdeti nehézségeink a szoptatással (írtam ki erről is kérdést), azóta alakulunk, egyre kevesebbszer kell tápszerhez nyúlni.
Több lett a tejem is, de feltételezem, az jobban befolyásolta, hogy elkezdett végre normálisan szopni, mint a csodaszerek :D
Ismerős a helyzet, mert én is szinte rámentem idegileg, hogy az elsőnél nem ment (sajàt családtagjaim is élvezettel beszéltek róla, hogy xy mióta szoptat már és milyen szuper, én meg ott kínlódtam…)
Szintén megfogadtam, hogy nem feszülök így meg a másodiknál, lesz, ami lesz.
Mikor ő megszületett, és elgondolkodtam, hogy semmit sem csináltam másképp, akkor hogy lehet, hogy most megy minden simán, ott tudatosult bennem, hogy nem rajtam múlt…
Most sem a szoptatás-lobbi miatt erőlködök, vagy hogy mondjam…
(Csak pont a tápszerre van mondva, hogy az a könnyebbik út, hát szerintem baromira nem. Amikor időre kell mindent, meg elmész otthonról, vinni a forralt vizet úgy, hogy megfelelő hőmérsékletű maradjon, aztán ha nem fogy el, lehet kiönteni, ha letelt az ideje, stb… Meg mire befejezi az ember a mosogatást, sterilizálást, kel a baba, és lehet mindent kezdeni elölről… Aki szerint ez a könnyebb út ahelyett, hogy fogom, bárhol bármikor egy kis diszkrécióval megetetem… Hát nem tudom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!