Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatás ideje alatt terhesség?

Syska kérdése:

Szoptatás ideje alatt terhesség?

Figyelt kérdés

Jövőhéten megyek laborba, következő héten pedig nőgyógyászhoz.

Már 9 hónapja próbálkozunk a babával eredménytelenül.

Két gyerekünk van az egyik 4 éves ( ő 5 hós koráig cicizett azután meg is jött a havim) a másik 2 és ő még anyatejes. Igény szerint cicizett szintén kb 6 alkalommal mostanában már alig kb nappal és este összesen 2-3 alkalommal.

A menstruációm 2023.októberben jött meg először. Azóta 27-33nap között mozog de átlag 28 napos...

Ovulációm minden hónapban van nyák alapján, de ez nem jelenti, hogy peteérés is van.

Amit furcsálok, hogy amióta megjött minden hónapban ovunál enyhe barnás vér is van a tojás fehérje szerű nyákban 2-3 napig azután megváltozik a nyák abban nincs már vér és az is abba marad rá kb két hétre jön a havim.

A kérdésem az lenne, hogy van/volt itt anyuka hasonló cipőben?

Kicsit elvagyok keseredve mert nem gondoltam, hogy ennyire elhúzódik majd a harmadik gyermekünk. Meg az ovulációnál a barnás véres nyákkal nem értem mi a helyzet, ezelőtt ilyen nem volt...Hol sok van a nyákban, van mikor meg nagyon kevés...

Kíváncsi vagyok nagyon milyen lesz a laborom meg az orvos mit lát majd.

tegnapelőtt 02:00
A kérdező szavazást indított:
Prolaktin szint magas a szoptatás miattés azért nem sikerül a baba
Valamilyen más nőgyógyászati probléma okozhatja
A barnás nyák a ludas ovulációnál
9 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Orvos.
tegnapelőtt 03:34
 2/13 anonim ***** válasza:
34%
Csak nekem furcsa, hogy 2 éves gyerek még cicizik, de agyban már a 3.gyerek van? 🫣
tegnapelőtt 06:22
 3/13 anonim ***** válasza:
70%
#2: csak neked.
tegnapelőtt 07:36
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

Én addig nem tudtam teherbe esni, amíg szoptattam. Hiába vokt minden hónapban ovum.

barátnőm a fiát 4 éves koráig szoptatta (no comment...) ő terhes is lett 3x, de mind a 3x elvetélt. Az a baba maradt meg, ami már a dzoptatás abbahagyása után jött.

Ugyhogy erre is lehet számítani.

A barnás nyák foggalmam sincs mi

tegnapelőtt 07:46
 5/13 anonim ***** válasza:
70%
Mivel ti akarjátok, ezért nem esel teherbe, aki még felelőtlenül nem védekezik szoptatás alatt mind itt parázik, hogy terhes lett. Olyan kifordított néha ez az élet.
tegnapelőtt 08:43
 6/13 anonim ***** válasza:
Szoptatás mellett sikerült nekünk a 3. baba. 22 hónap lett a korkülönség. Amúgy 15 hónapos korban leszoktattam a ciciről, mert nagy volt már a lányom és terhesen fájt a szoptatás. Szerintem csak annyira akarod a babát, hogy nem sikerül. Én a másodiknál görcsöltem így rá és csak ő jött össze nehezen.
tegnapelőtt 09:56
 7/13 A kérdező kommentje:

1.es: Köszönöm szépen,két hét múlva megyek a dokihoz mindenféleképp. Remélem nem nagy a gond. Más egyéb panaszom a premens tüneteken kívül nincs.

2.es: Nem terveztem ennyire hosszú ideig csinálni. Másfél éves kora körül azt hittem abba marad, mert akkor volt mikor naponta csak 1x cicizett. Aztán sorban jöttek a betegségek és a rendes ételeket elutasította csak anyatejet fogadta el meg max hátartási kekszet. A súlya szépen növekedett nem esett vissza. Én meg örültem mint majom a farkának, hogy legalább az anyatejet megeszi és nem fogy a betegséket miatt :D pedig sokszor már teher volt számomra a szoptatás, de komolyan mikor már kezdett szinte leszokni mindig volt valami :D nagyobbik fiam 1.5 éves volt nagyjából mikor terhes lettem a kisebbel. Úgy szerettem volna,ha ez az idő megmarad a középső meg a harmadik között, de nem így alakult.

4.es: Ezt gondolom meg ezt találom én is kizáró oknak. Pedig annyi ismerősöm, barátom maradt terhes szoptatás alatt. Sőt volt akinek mensije se volt és mégis. Ahhh kicsit irigy vagyok őszintén az ilyen szerencsésekre, nekik nem volt gond a babával nem volt vetélés sem.

Sajnálom a barátnőd amiért elvetélt, nagyon nagy fájdalom lehetett.

Most már úgy tűnik lefog szokni a ciciről a kisfiam. Már megkönnyebbülés lesz őszintén :D főleg ha az éjszakai elmarad. Most a héten egész jól aludt éjszaka egyszer kelt csak. Nem akarom elkiabálni...

Doki miután lát írni fogok mi a helyzet.

5.ös: Hát igen ezzel egyetértek teljesen... Nagyon sok írást elolvastam és tényleg sokaknál ez a helyzet nem értem én ezt :D kár hogy nem lehet átadni ezt a szerencsét másnak :D

6.os: Gratulálok neked és köszönöm a válaszod! Én is úgy terveztem a leszoktatást csak nem jött össze sajnos, de majd most! :D

Lehet az is. Eleinte mikor még gyed idő alatt voltam akkor tuti rágörcsöltem mert kis korkülönbséget akartam a gyerekek között úgy mint az első és a másodiknál volt aztán ahogy közeledett a gyed vége egyre stresszesebb lettem, hogy még mindig nem jött össze pedig lassan vége a gyednek. Ilyenkorra már rég terhes voltam az első mellett. Szomorú meg mérges is voltam, sokszor hibáztattam magam, hogy valamit én cseszek el. Szedtem/ szedek terhes vitamint. Egészségesen étkezem. Fogyni nem igazán sikerül ennek ellenére. 162cm vagyok. 75kg jelenleg. 72kg voltam de most felszaladt 3kg december eleje óta. Kb amióta elkezdett ritkulni a szoptatás. Lehet azért?

Eddig 72-70 kg között ingáztam. Egyszer mikor nagyon sűrű volt a szoptatás 6-8 alkalom, augusztus környékén lementem 68kgra aztán megint vissza ment 72re. Pedig nem is ettem úgy. De amióta gyesen vagyok valahogy úgy érzem már lecsúsztam arról, hogy kiskorkülönbség meglegyen a gyerekek között most csak az van magamban, hogy miért nem jön össze... igazából addig nem kattant be az agyam amíg rendesen jött meg a havim. Viszont ha késik felgyullad a remény aztán kialszik gyorsan teszt után.

A férjem nagy támasz lelkileg nekem, hála neki nem érzem magam roncsnak már meg hibásnak sem. Most már csak nagyon szeretném, ha össze jönne.

Labor jövőhéten szerdán lesz elvileg péntekre lesz majd eredmény. Nem tudom milyen lesz az érték..

A második gyermekem elött volt csinálva sima labor, akkor a tsh 3.096 volt. Rá 5 hónappal lettem terhes, de akkor nem volt nézve labor nem tudom mennyi lehetett akkor.

Mostani labornál néznek majd prolaktint meg progreszteron szintet is meg T3 és T4 vagy hogy is kell írni.

Izgulok kicsit. Remélem csak a szoptatás okozza a gondokat meg a vért a nyákban.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Aranyosak vagytok!

tegnapelőtt 11:08
 8/13 anonim ***** válasza:

1. Az ovulációs vérzés normális jelenség.

2. Ha ovuláció után 2 hétre jön meg, akkor nem valószínű, hogy luteális eléhgtelenséged lenne a szoptatás miatt.

3. Elhiszem, hogy két könnyen jött gyerek után szarul esik, hogy a harmadik nem, de azért azt te is érzed, hogy 9 hónap nem a világ vége, pláne úgy, hogy van 2 gyereked.

Hogyan szültél? Simán vagy császárral?

tegnapelőtt 13:18
 9/13 anonim ***** válasza:
Egyébként pedig a testsúlyodat érdemes lenne nornalizálni a terhesség előtt. Mert azért a 162 cm-hez a 72 kg bizony már a túlsúlyos kategória.
tegnapelőtt 13:19
 10/13 A kérdező kommentje:

8.as: Olvastam erről csak furának találom, hogy ezelőtt soha nem volt csak amióta megjött újra, na meg minden hónapban.

Nagyon örülnék neki,ha nem találnának gondot.

Könnyen jött kicsit erős kifejezés sajnos. Nem írtam le mindent mert ígyis nagyon hosszúra sikerült az írásom. Első gyerekem előtt volt egy terhességem, de 12 hétnél műszeres befejezéssel zárult, mert nem volt szívhang. Az elött pedig 3 kémiai terhességem volt 2017-2019 mert néha abba hagytuk a probálkozást. 2019 májusában volt a befejezés, és novemberben már terhes voltam az első gyermekemmel, bár akkor sok minden történt felse tűnt csak decemberben a rosszullét és az egésznapos hányás miatt akkor tudatosult bennem, hogy már megkellett volna, hogy jöjjön basszus én terhes vagyok...

Második pedig 6 hónap probálkozás után sikerült, ott szerencsére nem volt semmi csak nem jött össze addig.

Mindkettő gyermek császárral született. Első simának indult elfolyt a magzatvíz 39hét+5napra,de 12 óra vajudás és toló fájás után sürgősségi császár lett. Nem tágultam tovább 5 ujjnyinál és nem fért ki a feje. Ketten húztak szét lent akkor sem, belémkönyököltek semmi...Oxigén hiány kezdett feléppni és a tágulási problémák miatt végül vittek a műtőbe.

Második 41.hétre előzmények és tágulási problémák miatt végül császár lett de vele nem indult be a szülés. Voltak 3 perces fájásaim gépre voltam rakva, este 10től hajnali 4ig aztán mintha semmi se történt volna abba maradtak a fájások...

Első hegem nem volt olyan szép meg viszketett más színű volt valószínűleg összenövések voltak pedig mozogtam első pillanattól mintha mi se történt volna az első pár nap kivételével. Néha elfáradtam meg kellemetlen volt, de nem zavart be a mindennapokban simán mentem.

Második hegem sokkal szebb és nincs is panaszom vele. Ugyan úgy mozogtam és csináltam mindent mint az elsőnél.

A súlyomon dolgozom, de egyszerűen nem megy lentebb pedig nem étkezem úgy. Néha a gyerekek többet esznek mint én. Testalkatilag amúgy nem olyan látványos a súly feleslegem, doki nem hitte el, hogy ennyi vagyok 65re gondolt max

Első terhességem 75kgval kezdtem.

A másodikat pedig 78kgval ami nem jó meg nem is így terveztem akkor sem. Most ez az ingadozás gondolom csak az miatt lehet, hogy megcsappant a szoptatások száma 1-2re. De már a 72nek is örülök őszintén mert ha azt sikerülne tartani már kevesebb súllyal kezdeném a terhességet mint első kettőnél. Tudom lehetne jobb is meg dolgozok rajta továbbra is aztán remélem lesz látványa elöbb utóbb.

tegnapelőtt 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!