Hogy tudnám elfogadtatni vele a cumisüveget?
7 hónapos a kislányom. (A hozzátáplálással sehol nem tartunk. Semmit semmilyen formában vagy eszközzel nem fogad el. Nagyon sok trükköt, praktikát kipróbáltam már.) Cumisüveget próbáltam többet is, más időpontokban, félálomban, nem én etettem stb…
Egyszerűen már ott tartok, hogy sírni tudnék, ideges vagyok minden szoptatás előtt. Tudom hogy ez neki nem csak evés, de kb egész nap csak rajtam lenne, nem is alszik rendesen, szenvedés az egész. 6 hónapos korig szerettem volna mindenképp, gondoltam majd elkezdjük a hozzátáplálást és könnyebb lesz. De nem lett. Van 2 nagytesó is, rengeteg időt elvesz ez tőlük is. Apuka segít, de engem is igényelnének már. Nagyon kis türelmesek, tulajdonképpen egész nyáron csak a kistesójukat szoptattam… Most már úgy érzem nagyon nem komfortos ez, és teljesen be vagyok fordulva tőle. Egész nap az megy a fejemben, hogy mennyivel jobb lenne ha cumisüvegből enne, rendesen jóllakna, nem nyűglődne egész nap. Teljesen beárnyékolja a vele való kapcsolatot. Eddig nem volt gond, ez kb egy hónapja kezdődött, és fokozódik. Nagyon nem szeretnék így érezni, ezért szeretném megoldani valahogy. ( A testvérei tápszeresek voltak).
Fejni tudsz? Szerintem érdemes ezen a ponton kicsit erőltetni a dolgot. Ha tudsz fejni, lefejsz tejet, majd a férjed ottmarad a kicsivel és a cumisüveggel, te pedig elmész a nagyokkal játszótérre (tehát hogy ne legyél kéznél). Ha kifogyott a tej az üvegből, hazajöhettek. Esetleg ha van egy nyugodt idegzetű nagyi, akkor be lehet szerezni a férjed mellé, és esetleg melléd is valakit, mert érzelmileg megterhelő lehet.
Ha lehet, lehető legfrissebb lefejt tejjel próbálkoznék, hogy csak egy dolog változzon meg egyszerre (cici helyett cumisüveg). És azért legyen friss a tej mert álltában megváltozik az íze. Utána fokozatosan keverném a tejet tápszerrel.
Nem igazán tudok fejni, kb 20 perc alatt 30 ml ha jön az már valami…
Próbáltam azt is, hogy azt adtam (volna) neki, de nem fogadta el. Próbáltuk, hogy kihúztuk az evés időt 3-4 órára, mert hogy éhes lesz és elfogadja. Próbáltam materny cup-pal, pohárral. Egyiksem vált be. Ahogy közeledik felé a kanál tolja el, összeszorítja a száját. Próbáltuk, hogy éjjel félálomban, én is férjem is. De észrevette és felhergelte magát csak. Sajnos nincs mama, 2 perc után ha kicsit nyüglődik nála már nyomja is vissza a kezembe.
Tápszer. Ha éhes megeszi, nyugi, nem hülye hogy éhen pusztulásig tiltakozzon.
A Beba supreme elég édeskés, én azzal próbálkoznék elsőre.
Nincs cici és kész, egy 7 hónapos még nem olyan rafinált és kitartó mint egy 2 éves, pár nap alatt át fog szokni.
Morbid, de ha téged holnap elüt a villamos, akkor is felnőne valahogy 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!