Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy tudnám elfogadtatni vele...

Hogy tudnám elfogadtatni vele a cumisüveget?

Figyelt kérdés

7 hónapos a kislányom. (A hozzátáplálással sehol nem tartunk. Semmit semmilyen formában vagy eszközzel nem fogad el. Nagyon sok trükköt, praktikát kipróbáltam már.) Cumisüveget próbáltam többet is, más időpontokban, félálomban, nem én etettem stb…

Egyszerűen már ott tartok, hogy sírni tudnék, ideges vagyok minden szoptatás előtt. Tudom hogy ez neki nem csak evés, de kb egész nap csak rajtam lenne, nem is alszik rendesen, szenvedés az egész. 6 hónapos korig szerettem volna mindenképp, gondoltam majd elkezdjük a hozzátáplálást és könnyebb lesz. De nem lett. Van 2 nagytesó is, rengeteg időt elvesz ez tőlük is. Apuka segít, de engem is igényelnének már. Nagyon kis türelmesek, tulajdonképpen egész nyáron csak a kistesójukat szoptattam… Most már úgy érzem nagyon nem komfortos ez, és teljesen be vagyok fordulva tőle. Egész nap az megy a fejemben, hogy mennyivel jobb lenne ha cumisüvegből enne, rendesen jóllakna, nem nyűglődne egész nap. Teljesen beárnyékolja a vele való kapcsolatot. Eddig nem volt gond, ez kb egy hónapja kezdődött, és fokozódik. Nagyon nem szeretnék így érezni, ezért szeretném megoldani valahogy. ( A testvérei tápszeresek voltak).

tegnapelőtt 20:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
7 hónaposan még normális hogy idegenkedik az ételtöl,pár kanál is bőven elég. Ez van az anyatejes táplálás ilyen.
tegnapelőtt 20:55
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt én is tudom. Megoldást keresek, nem azt hogy “ ez van “ 🙂
tegnapelőtt 20:56
 3/15 anonim ***** válasza:
50%

Fejni tudsz? Szerintem érdemes ezen a ponton kicsit erőltetni a dolgot. Ha tudsz fejni, lefejsz tejet, majd a férjed ottmarad a kicsivel és a cumisüveggel, te pedig elmész a nagyokkal játszótérre (tehát hogy ne legyél kéznél). Ha kifogyott a tej az üvegből, hazajöhettek. Esetleg ha van egy nyugodt idegzetű nagyi, akkor be lehet szerezni a férjed mellé, és esetleg melléd is valakit, mert érzelmileg megterhelő lehet.

Ha lehet, lehető legfrissebb lefejt tejjel próbálkoznék, hogy csak egy dolog változzon meg egyszerre (cici helyett cumisüveg). És azért legyen friss a tej mert álltában megváltozik az íze. Utána fokozatosan keverném a tejet tápszerrel.

tegnapelőtt 20:58
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem igazán tudok fejni, kb 20 perc alatt 30 ml ha jön az már valami…

Próbáltam azt is, hogy azt adtam (volna) neki, de nem fogadta el. Próbáltuk, hogy kihúztuk az evés időt 3-4 órára, mert hogy éhes lesz és elfogadja. Próbáltam materny cup-pal, pohárral. Egyiksem vált be. Ahogy közeledik felé a kanál tolja el, összeszorítja a száját. Próbáltuk, hogy éjjel félálomban, én is férjem is. De észrevette és felhergelte magát csak. Sajnos nincs mama, 2 perc után ha kicsit nyüglődik nála már nyomja is vissza a kezembe.

tegnapelőtt 21:03
 5/15 anonim ***** válasza:
50%

Tápszer. Ha éhes megeszi, nyugi, nem hülye hogy éhen pusztulásig tiltakozzon.

A Beba supreme elég édeskés, én azzal próbálkoznék elsőre.

Nincs cici és kész, egy 7 hónapos még nem olyan rafinált és kitartó mint egy 2 éves, pár nap alatt át fog szokni.

Morbid, de ha téged holnap elüt a villamos, akkor is felnőne valahogy 🙂

tegnapelőtt 21:12
 6/15 A kérdező kommentje:
Igen igazad van. Csak mindig attól félek, hogy esetleg kiszárad.. Múltkor hajnali 5 körül evett. Aztán 9 körül 60 ml-t. Utána legközelebb 15kor, úgy hogy volt egy alvása mielőtt evett volna. 15 órakor megpróbáltam a tápszert mivel ennyi idő alatt ilyen keveset evett. De akkor is teljesen elutasította.
tegnapelőtt 21:26
 7/15 anonim ***** válasza:
Az én babám sem akart cumisüvegezni, anno azt találtam, hogy a Lansinoh és a Philips Natural cumisüveget fogadják el legjobban a babák. Az enyém azokat is csak rágta. Tápszerből a Beba finomabb, mint pl a Milumil, a Milumil nagyon keserű. Próbálkozhatsz bimbóvédővel szoptatni, hátha az egy jó átmenet lesz, hogy aztán a cumit elfogadja. Nekem ezek semelyik nem jött be azon felül, amit te is próbáltál. De hátha neked igen. Az egyetlen, ami nekünk "működött", az csőrös vagy svéd itatópohárból adni neki a tejet, de hiába ivott meg mérhető mennyiséget (kb fele annyit, mint szopizva szokott), utána akkor is akart komfortszopizni, és ugyanúgy üvöltött, hiába volt jól lakva. Az meg nekem édesmindegy volt, hogy 10 vagy 15 percig szoptatom 2 óránként, azt akartam, hogy a férjem is tudjon hozzá kelni legalább néha, vagy el tudjak menni orvoshoz gyerek nélkül. Azóta másfél éves, simán iszik rendes pohárból, de a cumisüveget azóta is csak rágja és max kicsöpög belőle pár csepp a szájába.
tegnapelőtt 21:30
 8/15 A kérdező kommentje:
A csőrös pohár jó gondolat. Egy próbát megér. MAM, Philips avent és egy baby bruinos cumisüveg van. Bimbóvédőre is gondoltam, játszó cumija most már van, bár sokáig nem akartam adni neki. Azt most elfogadja. Igen, nekem is inkább ez a nehézség. Hogy egy hosszabb fürdést se nagyon tudok megejteni, mert sír a cici után. Nemhogy még elmenjek valahova 1-2 órára egyedül, vagy a tesókkal.
tegnapelőtt 21:36
 9/15 anonim ***** válasza:
Teljesen megértem. Az elsőmet nem tudtam szoptatni, mert a nyelvféke miatt egyszerűen nem ment neki szoptatási tanácsadóval sem, azt hittem, hogy mennyivel könnyebb az autóban gyorsan megszoptatni a babát, mint hurcolni mindenhova a tápszert, cumisüveg, vizet, mosogatószert, szivacsot, 1-2 óránként cumisüveget mosogatni, erre akkora szívás lett szoptatni, hogy utálom az egészet. Örülök, hogy ő megkapta az anyatejes táplálás előnyeit, de sajnálom, hogy ilyen élmény lett szoptatni, pedig annyira vártam. :( Sok sikert, írd meg, ha esetleg sikerült leszedni a cuccról.
tegnapelőtt 21:45
 10/15 A kérdező kommentje:
Igen, én is ezt gondoltam. 6 hetes korában lett egy mellgyulladásom, láz, antibiotikum.. aztán következő héten egy másik lázas betegség.. 2 hétig szenvedtem… de csak azért se adtam neki cumisüveget, mert a két tesó után nagy vágyam volt hogy szoptassak legalább fél éves korig… álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a visszájára fordul, és mégis. Próbálkozni fogok, ha valahogy sikert érek el akkor megírom. A te babád mennyi idős?
tegnapelőtt 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!