Hogy tudnám elfogadtatni vele a cumisüveget?
7 hónapos a kislányom. (A hozzátáplálással sehol nem tartunk. Semmit semmilyen formában vagy eszközzel nem fogad el. Nagyon sok trükköt, praktikát kipróbáltam már.) Cumisüveget próbáltam többet is, más időpontokban, félálomban, nem én etettem stb…
Egyszerűen már ott tartok, hogy sírni tudnék, ideges vagyok minden szoptatás előtt. Tudom hogy ez neki nem csak evés, de kb egész nap csak rajtam lenne, nem is alszik rendesen, szenvedés az egész. 6 hónapos korig szerettem volna mindenképp, gondoltam majd elkezdjük a hozzátáplálást és könnyebb lesz. De nem lett. Van 2 nagytesó is, rengeteg időt elvesz ez tőlük is. Apuka segít, de engem is igényelnének már. Nagyon kis türelmesek, tulajdonképpen egész nyáron csak a kistesójukat szoptattam… Most már úgy érzem nagyon nem komfortos ez, és teljesen be vagyok fordulva tőle. Egész nap az megy a fejemben, hogy mennyivel jobb lenne ha cumisüvegből enne, rendesen jóllakna, nem nyűglődne egész nap. Teljesen beárnyékolja a vele való kapcsolatot. Eddig nem volt gond, ez kb egy hónapja kezdődött, és fokozódik. Nagyon nem szeretnék így érezni, ezért szeretném megoldani valahogy. ( A testvérei tápszeresek voltak).
Ugyanezen mentünk keresztül, szintén a harmadikkal, mondhatni, szóról szóra.
Végül a Tommee Tippee volt, amit elfogadott nagynehezen, és maradt a tápszer. Nálam a 3. mellgyulladás tette fel a pontot az i-re, akkor mentem el felíratni a Bromocriptint, hogy én ezt nem csinálom tovább…
2-3 nap kínlódás volt persze, utána nem kereste a cicit.
(Persze itt az okosoktól megkaptam, hogy önző vagyok, és emiatt nem kellett volna leválasztani…)
(Amúgy annyira gyerek-függő.
Most a fiamnál más a helyzet, mivel alapból nincs annyi tejem sajnos, ami neki kéne, így napi 1x tápszert kap + éjszaka lefejt tej, hogy azért aludni is tudjunk, napközben szoptatom.
A második gyerekem elfogadta a cumisüveget, szinte minden fajtát, a mellem javarészt evésre használta, 8 hónaposan meg leválasztotta saját magát, pedig 1 éves koráig terveztem szoptatni.
Az első tápszeres volt, ő a cicit nem fogadta el…)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!