Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Igény szerint szoptatott...

Igény szerint szoptatott babátok szopja az ujját? Vagy cumizik?

Figyelt kérdés
3 hós babám egyiket sem teszi, pedig a nappali alvásoknál nagyon gyakran látom, hogy fél óra, 3/4 óra múlva keresni kezd vmit a szájába, gyűri a pelust, ujját nem találja, cumit kiköpi, így ha nem adom oda a cicit, felébred. A cicin viszont csak cumizik, nem szopja, és így tud visszaaludni. Ezért szeretném, ha megtalálná az ujját, vagy elfogadná a cumit.
2010. nov. 26. 18:10
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
írtam is, h nem vagyok cumiellenes, és h vannak helyzetek,amikor lehetetlen cumi nélkül meglenni! Ilyen pl amikor az embernek több gyereke van, falun él, vagy dolgozik stb stb stb. Én mindig mellre tettem a babát, amikor jelét adja ennek, igen! De mindemellett tudtam főzni, takarítani stb. (kivéve amikor "sztrájkolt" a babám, akkor 1-2 napig a szoptatáson kívűl szinte semmit nem csináltam). De még egyszer kiemelném, hogy sajnos nem mindenkinek van erre lehetősége, és igen vannak helyzetek, amikor az embernek nagy segítsége a cumi!! Hadd tegyem hozzá, hogy a SOTE általános orvosi karán diplomáztam angol nyelven. Sokat voltam külföldön, és tapasztalataim szerint nyugaton teljesen másképp állnak ezekhez a dolgokhoz. Ott jobban érvényesülnek az egészségügyi világszervezet által megosztott információk. Mindenki úgy szoptat, ahogy akar, és az is normális, ha cumit adsz a babádnak, feltéve, ha nem azért teszed, hogy addig kiéld az agressziódat a fórumokon.
2010. nov. 28. 14:37
 22/36 xStefix ***** válasza:

Én is arra bíztatnálak, hogy inkább szoptasd a babádat, ha neki most erre van igénye és meg is tudod neki adni (mert épp nincs más halaszthatatlan teendőd)!

Elég kicsi még és ezért nagyobb szüksége van most még rád, mint egy nagyobb babának. Ha semmi mást nem fogad el rajtad kívül, akkor ezt tudomásul kell venned és igyekezni megfelelni ennek. Biztosan nem egyszerű és nem is mindig megoldható, de erre kellene törekedni.

Sem a cumi, sem az ujjszopás nem annyira jó és indokolt dolog, mint ahányan használják. Ha a gyerek elfogadja vagy ő maga igényli, kéri MAGÁTÓL, az más kérdés (bár ez csak az ujjszopásra vonatkozik - a cumit csak onnan ismerheti, ha te magad adod a szájába). De erőltetni egyiket sem kell és nem is érdemes.

Ha mégis próbálgatnád továbbra is, én arra bíztatnálak, hogy igyekezz megtalálni az arany középutat - úgy, hogy lehetőleg mindig a szoptatás legyen az első helyen.

2010. nov. 28. 15:18
 23/36 anonim ***** válasza:

SOTE általános orvos karán?Mondjuk, amennyi hm (nem akarok érzéketlen lenni)furcsa orvos van el tudom képzelni, hogy valóban. De nyugtass meg, nem akarsz a szakmádban elhelyezkedni és inkább ügynöknek állsz.

És egyre viccesebb, amit írsz. Megértem, hogy cumit ad, mert falusi- ez kimondottan tetszik. Nem is bunkó és lenéző megjegyzés, áh egy cseppet sem.

Stefix- nem mindig jó, amit tanácsolsz, mégha igaz is. Tapasztalat, pont a hasonlók tanácsaitól adtak második nap tápszert a gyerekemnek. És voltam depressziós. Nem, mintha nem lenne teljes mértékben igazad, amit írsz, de ezzel egy depis, kétségbe esett anyán (akinek igazán szüksége van rá) nem segítesz, hanem még jobban a kétségbeesésbe kergeted. Bocs az offért, de már nem ez az első válaszod, ahol meg akartam ezt írni. És mint szoptatással foglalkozó szakembernek, gondolnod kell a másik oldalra is. Mit érezhet az anya? És miért vannak kétségei?

2010. nov. 28. 18:16
 24/36 anonim ***** válasza:
nem vagyok lenéző. a falut azért írtam, mert vannak ismerőseim, akik falun nevelik a gyerekeiket, és vannak teheneik stb. így sajnos nem jut annyi idejük a szoptatásra, mint amennyit szeretnének, h jusson, ezért adnak cumit ők is. remélem, mindenkinek sikerül megtalálni a maga és a babájuk számára a legmegfelelőbbet!
2010. nov. 28. 19:22
 25/36 anonim ***** válasza:
amúgy én nem szeretek vitatkozni főleg, ha az negatív dolgokat szül (rosszindulat pl). és amúgy sincs itt rám szükség. xStefix általában nagyon jókat ír. Rengeteg időmet elvette ma ez az egész, úgyhogy többet nem jövök. remélem, senkit nem bántottam. mindenkinek minden jót!
2010. nov. 28. 19:47
 26/36 anonim ***** válasza:

Tisztaban vagyok vele mit jelent az igeny szerinti szoptatas,de a 4. gyerekemnel mar szerettem volna neha cumit adni a szajaba,2 okbol a mellemre mar nem tudtam visszatenni hogy elaludjon mert rengeteg tejem volt,szegeny csak fuldoklott+eros a tejleado reflekszem ettol meg felrenyelt,kohogott,igy nem tudtam elaltatni cicin,bar en igy szerettem volna.(Ma mar megy ez is).

2 ok utalta a babakocsit es ha elindultunk vasarolni,vagy bementunk a varosba busszal muszaj volt valahogy elhalgattatni,bar keves sikerrel jartam mert oklendezett a cumitol vagy egyszeruen kikopte.Ez van.A szoptatasi tanacsadoknak pedig rugalmasnak kell lenniuk.Nem jo a cumi,de vannak helyzetek amikor szukseg lehet ra.

2010. nov. 28. 20:02
 27/36 xStefix ***** válasza:

Ma Magyarországon (is) azokból lesznek szoptatási szakemberek, akik maguk is átéltek hasonló nehézségeket. Én még csak készülök, de ez a feltétel már sokszorosan kipipálva. Úgyhogy van némi fogalmam arról, min megy át egy anyuka.

Én azt vallom, hogy az empátia és a megértés önmagában nem elég. Hiába törölgetem a másik könnyeit és bólogatok, ha hosszabb távon nem tudok használható tanácsot adni és fordítva. Ráadásul én azt látom magam körül, hogy a gonddal küzdő anyukák nagy része elsősorban gyors javaslatot kér/vár és csak utána jut eszébe a konkrét lelki támasz.

Nem mindenkinek jön be az én stílusom, de nem is én vagyok az egyetlen és legképzettebb, akihez fordulni lehet. :)

2010. nov. 28. 20:48
 28/36 anonim ***** válasza:

Kedves xStefix

Nem bantasnak irtam a "A szoptatasi tanacsadoknak pedig rugalmasnak kell lenniuk".Tudom hogy ez egy nehez szakma es raadasul nem igazan elismert.En abban remenykedem hogy hamarosan sok jol kepzett szoptatasi tancsado lesz.Nagyon nagy szukseg van ratok es ha kapsz hideget meleget azert csinald jo kedvel.Sok sikert.

4 fiu anyukaja

2010. nov. 28. 22:00
 29/36 anonim ***** válasza:

félre értettél, nem a stílusoddal van baj, sőt.. Azért is vettem a bátorságot, hogy megszólítsalak. Tanácsolni próbáltam, de nem érdekes, csináld, ahogy jónak látod. igazad van, te vagy /leszel a szakértő. Én csak egy laikus anyuka. Akinek pont az segített, hogy nem fordult szakértőhőz a fentebb említett miatt.

Kérdezőnek van egy kérdés, pont ma olvastam, 20 hónapos lányomat hogyan szoktassam le a ciciről. Az ő lánya se cumizott, se az ujját nem szopta, cicin aludt el Pont mint a te 3 hónaposod. De 20 hónaposan ez már nem annyira vidám dolog. Olvasd el ezt a kérdést is. És akkor döntsd el, mi neked és a babádnak a legjobb.

És jobb a cumi, ha elfogadja inkább arra szoktasd. Nálunk a kicsi az ujját szopja, hát rettenet, mert azonnal a szájában van, bármit is csinált előtte. A cumit legalább le tudom mosni, meg időnként fertőtleníteni és kifőzni. A másik meg a cumit elvettem mikor 2 éves volt, a kicsit nem tudom lebeszélni az ujjáról. És van olyan 36 éves ismerősőm, aki ha belefeledkezik magába a mai napig szopja az ujját (36 éves cumis viszont nincs)

2010. nov. 28. 22:50
 30/36 A kérdező kommentje:
Kedves 20.02-es! És hogy oldottad meg végül, hogy mikor bementél a városba, csöndben maradjon? Mert nekem is ordít a babakocsiban is, a Mai tai-ban is, és hiába tuszkolok cumit a szájába, azzal együtt is tud sírni, szopni nem szopja. Egy dolog segít, ha a vállamra rakom, de ez nem mindig megoldható.
2010. nov. 29. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!