Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatós anyuka ihat forralt...

Szoptatós anyuka ihat forralt bort, ha kiforralja belőle az alkoholt?

Figyelt kérdés

dec. 31. 18:46
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Fogalmam sincs
Egyéb, leírom megjegyzésben
54 szavazat
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
55%
Hogyan forralná ki az alkoholt?
dec. 31. 18:50
 2/44 anonim ***** válasza:
79%
A hiedelmekkel ellentétben az alkohol forralassal sem párolog el teljesen. 2,5 óra forralás után még mindig 5% marad belőle. Anyuka azt iszik, amit akar, de alkohol terhesség és szoptatás alatt nem javasolt. A forraltbor alkohol.
dec. 31. 18:51
 3/44 anonim ***** válasza:
46%

Én azt gondolom, hogy 2 deci forralt bor nem fog ártani.

Nem részegen fogsz fetrengeni az árokparton, gondolom, esetleg én altatás után innám meg, 2,3 óra alatt ki is megy, vagy esetleg még fejnék egy adagot, és ha 3 órán belül felkel a baba, azt adnám neki.

dec. 31. 18:57
 4/44 anonim ***** válasza:
41%
Egy pohárral simán megihatsz.
dec. 31. 19:14
 5/44 anonim ***** válasza:
54%
Mindjárt küldöm az oldalt ahol megtudod nézni hogy mennyi idő alatt megy ki az adott mennyiség. Szoptatás alatt is lehet inni alkoholt csak meg kell várni amíg kimegy a vérből
dec. 31. 19:31
 6/44 anonim ***** válasza:
76%
dec. 31. 19:32
 7/44 anonim ***** válasza:
29%
A védőnőt kérdezd meg erről.
dec. 31. 19:40
 8/44 anonim ***** válasza:
87%
Hogyan forralja ki? A közhiedelemmel ellentétben egy kis főzéssel nem megy ki az alkohol.
dec. 31. 19:45
 9/44 anonim ***** válasza:
55%

Egy adagot nyugodtan ihat, főleg ha nem újszülöttet szoptat. Az alkoholos italok alkoholtartalmát százalékokban, a véralkoholszintet ezrelékekben adjuk meg, mert az utóbbi annyival alacsonyabb. Az anyatej alkoholtartalma a véralkoholszinttel egyezik, pár ezrelék. És ennyi alkohol másban is van, pl. a kenyértől se féltjük a gyerekeket pedig kb. 1% az alkohol tartalma a kelesztés miatt. Nyilván egy 3 hónapos kenyeret se eszik, de azért szerintem jó összehasonlítási alap hogy 2,5 dl anyatejben (ami egy jó nagy adag) ha az anya véralkohol szintje 1,0 ezrelék épp, annyi alkohol van kb. mint egy pici szelet (25 g) kenyérben.

Nyilván ki lehet bírni alkohol nélkül, de kis mértékben fogyasztva nem okoz problémát a szoptatott babánál, ezért fölösleges a teljes absztinencia, nyugodtan lehet egyet koccintani. A mértéktartás persze nagyon fontos.

dec. 31. 19:59
 10/44 anonim ***** válasza:
72%
Értem én ha vlk nincs tisztában valamivel, de utána is lehet ám nézni lepontozások helyett.
dec. 31. 20:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!