Ihat cumisüvegből születésétől kezdve a baba?
ha lesz tejem nem szeretném cicire rakni a babát ítéljetek el de engem ez taszít.
inkább lefejném neki a tejet
adhatok egy újszülöttnek így tejet?
hogy és hol tároljam?
csinálta valaki így?
Nem lehurroglak, hanem mint egy tudatlant mosolyoglak meg, mert fogalmad sincs mekkora macera és gusztustalan dolog a fejés. :)
Ha összeszámolom, akkor kb 8 évig szoptattam (minden gyerekem nézve) és ez alatt kb 3x fejtem. Okádtam közben, akár kézzel csináltam, akár géppel.
Próbáld ki szülés után milyen érzés, utána döntsél.
Ihatni ihat, de jó eséllyel ha nem szoptatsz be se indul vagy ha fejsz és be is indul sokáig fejéssel nem lehet fent tartani.
Cumisüvegből kaphatja. A tápszeres babák is abból kapják.
Az anyatej tárolására pedig az alábbi főbb szabályok vonatkoznak.
-Hűtőben 24 óráig lehet tárolni. Vagy gyűjteni.
-Frissen fejt anyatejet és már hűtőben lévőt nem lehet egyszerre összeönteni, meg ke várrni míg egyforma hőmérsékletűre hül, és utánna összeönteni.
-24 óra után (az első adagtól kell számolni) vagy el kell fogynia vagy le kell fagyasztani
-fagyasztóba (rendes 3 csillagos) 6 hónapig áll el
-ha fagyasztóból veszed ki akkor felolvadástól számítva (hűtőben való felolvadás után)bontatlan anyatejtároló zacskóban 48 óráig jó, ha megkezded 24 órán belül el kell fogynia vagy kuka
-ha meleg vízben olvasztod fel akkor egyszerre fogyasztani kell vagy ha nem fogy el a maradékot kiönteni
-a mellszívót és a tejtároló poharakat, cumisüvegeket napi minimum egyszer sterilizálni kell.
Ha ez taszít, akkor egyszerűbb a tápszerezés.
Neked is, és a babának is jobb lesz.
Nekem nem tudott jól szopni a babám, fejéssel próbáltam anyatejhez juttatni szegényt, 1 hónapos korára fokozatos csökkenés mellett teljesen elapadt. A fejés nem ugyan az az inger a mellnek! Tehát egy dolog ezt így eltervezni, és más a gyakorlat.
Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, roppant utálatos dolog a fejés az állandó mosogatással és sterilizálással. :P Ha lesz következő babám, remélem mindketten ügyesebbek leszünk és vele sikerül a mellből táplálás!!!
Ja, csak a kérdésre nem válaszoltam, egyébként természetesen ihat cumisüvegből, minden márkának van 0+ üvege!
9# voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!