Mi hátránya van, ha a baba cumisüvegből kapja az anyatejet és nem ciciből?
Nincs meg a bőrkontaktus, ami sok szempontból kedvező.
És a folyamatos fejéssel nem mindenki tudja fenntartani a tejmennyiséget hosszú időn át, mert a fejés nem annyira hatékony, mint a szopizás.
(Bár én ismerek olyat, aki egy évig fejte a babájának, elektromos készülékkel...Le a kalappal előtte!)
én nem tudok szoptatni több okból kifolyólag és nagyon rossz érzem magam miatta. néha a mellemre szoktam tenni a kicsit, hogy legalább így egymáshoz érjünk.
megkérdezhetem, hogy miért vagy rá kíváncsi?
Első vagyok.
Próbáltad már felvenni a kapcsolatot IBCLC-s szoptatási tanácsadóval?
Martinovichnét, Schmeiderné Diószegi Esztert és Horváthné KOndor Katát személyesen is tudom ajánlani, ők nekem is segítettek már (utóbbi inkább szülésznőm volt :o)
Keress valakit fel és kérj személyes konzultációt! Sokszor egy apróságon múlik, akár a helyes mellre tétel, és akkor helyre jönnek a dolgok.
3 hetesen még elég pici ahhoz, hogy helyrebillenjenek a dolgok.
én már sok mindent kipróbáltam, de nem segített, ezért szoptatok cumisüvegből. írtam már, hogy bánt, de mivel nagyon fáj nem tudok mit tenni sajnos
-második voltam-
Maga az anyatej szempontjából macerásabb, mert elő kell készíteni az egész etetést, utána elmosni. Rendszeresen fejegetni, eltenni, ügyelni a higiéniára stb... Ha nem életbevágó, szerintem sokkal ésszerűbb szoptatni (ill. kitartóan próbálkozni vele), mert magát a tejet sem egyszerű fenntartani, és elég kitartónak kell lenni ehhez a sok plusz munkához. (Én abszolút-szopipárti vagyok, de nagy bajban lennék, ha fejnem kéne, mert nem vagyok rá "alkalmas".)
A szoptaás pszichés hatásairól pedig rengeteget lehetne írni... Ezeknek a nagy része könnyen elveszik az üvegezésnél.
Kérj szakmai segítséget, mert a fájdalmon, ha megtalálod a jó módszert és türelmes vagy, mindig lehet segíteni!!!
(Sajnos nagyon sokan adják fel emiatt a szoptatást...)
Nekem olyan szinten sebes volt a mellel hogy a lányom születése után 2nappal azt mondta a klinikán a gyerek doki mikor meglátta hogy használjak bimbó védőt.szopi közben folyt a könnyem.4hetes koráig azzal szoptattam de volt olyan az elején hogy én is fejtem mert még védővel is iszonyatosan fájt.de az hogy hajnalba fejjek meg sterilizáljak,plusz tudom hogy a kicsikémnek mennyit jelent ha a cicimen lehet inkább kibirtam a fájdalmat.4hetes kora óta nagyon ůgyes és nem kell védő.neki is meg kell tanulnia. Kitartás
Sok sikert
Szia! En 4 honapig szoptattam sirva,a mellbimbom husig volt berepedve. Akkor a La Leche Ligan keresztul eljutottam egy szoptatasi tanacsadohoz,aki fel perc alatt kideritette,higy a babam rossz technikaval szopik,ezert faj. Megmutatta,hogyan kell helyesen csinalni,megtanultuk,onnantol kezdve semmi baj nem volt,ket es fel eves koraig szopott. Ma is sokszor eszembe jutnak azok a bensoseges pillanatok,mikor oszzebujtunk es csak o volt meg en..
Mindenkepp keress fel szoptatasi tanacsadot,,olvasd az LLL honlapjat,mert nem a fajdalom a termeszetes,hanem,hogy szoptatod a babad:)
Ahogy már elhangzott sokon múlik hogyan tartod a babát szopi közben,lehet hogy nem olyan kényelmes a babának,és ezért erősebben szopizik ami neked fáj.
Próbáld meg másképpen tartani a baba fejét,ez is szokott segíteni,és nem kell semmiféle tanácsadó.(ez csak magánvélemény)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!