Kedves Anyukák! Nektek, hogy zajlott a cici elhagyása? Megviselte a gyermeket? Kellett valamit pótlás? +kérdés: terhesség. Bővebben lentebb.
Kisfiam már 2 éves múlt. Napközben altatáskor és néha a nap folyamán szokott cicizni elvétve meg persze az éjszakai 2 evés megmaradt altatásnál meg hajnalban
Betegség, fogzás idején kicsit megszaporodik a szoptatás... Szépen folyamatosan haladunk úgy veszem észre, egyre ritkábbak meg kevesebb ideig lóg rajta. Jobbára néha csak cumi pótlónak érzem magam,de olyankor leszoktam állítani, hogy ne szokja meg.
Kérdésem az lenne, hogy nektek kedves anyukák, hogy meg mint zajlott a leszoktatás.
Első fiam csak 5 hós korig cicizett. Vele teljesen máshogy mentek a dolgok. Illetve, ha ment bölcsibe vagy oviba már a gyermek mennyire segített a szoptatás elhagyásában?
+1 Kérdés:
Mikor terveztetek következő babát, esetleg voltak jelei annak, hogy a szoptatás ideje alatt nem sikerül össze hozni?
Mi már 8 hónapja probálkozunk és semmi... Ovum volt minden hónapban... január közepére kaptam időpontot nődokihoz, nem sokára megint itt az ideje a havimnak :(
Három terhességem volt. Az első kb három hónap után összejött,de 12 hétnél ért véget mert nem volt szívhang🖤. A második terhességem hamar 2 hónap próbálkozás után. A harmadik kicsit több volt, ő 6 hónap után sikerült.
Már várnánk a harmadik babánkat nagyon (4.terhesség) csak nem akar sikerülni...
Nem gondolom, hogy a szoptatás miatt ne jönne össze a baba viszont az ismerősök körében egyre többen mondják, hogy biztos ezért van mert az xy-nak blabla stb. volt.
Kezdenek bogarat ültetni a fülembe már...
Mielött bárki nekem esne nem azért akarom leszoktatni a kisfiam a cicizésről és nem is erőszakkal van elvéve... igény szerű számára. Csak azért kérdezem mert elég sokan vannak még jelen itt és jól esne olyanokat is meghallgatni akik függetlenek.
Köszönöm előre is, hogy ha elmondod saját tapasztalatod akár negatív akár pozitív élményekről! Bocsánat hosszúra sikerült! 😄

Huhh azta!
Nagyon szuperek vagytok mindanyian és hálásan köszönöm a válaszaitokat!
Kíváncsi leszek januárban mit mond a dokim majd. Attól is félek, hogy nem-e velem van odalent baj és azért nem sikerül. Magamon nem érzek semmit, de kitudja :/
A szoptatás része egy-két anyukánál láttam, hogy úgy vették észre az miatt nem sikerült a baba, az elhagyás után pedig szinte rögtön. Valamennyi alapja akkor van azért a feltevésnek még ha többségében simán összejön mellette.
Ünnepek között kell valamikor a havimnak (nem) megjönnie...
Írni fogok, hogyan sikerült, illetve ha nem sikerül most sem, majd a doki után is.
Hátha későbbiekben segít másnak ez a poszt.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
December végén megjött a havim sajnos. Új év új remény :)
Viszont a szoptatásról sikerült leszoktatni a gyermekem és a félelmeim ellenére kellemes csalódás volt. Kevesebb mint egy hét alatt ellett hagyva teljesen az éjszakai is. Féltem nehéz lesz mert olyan kis cici panci volt :D de örülök mert kisebb rövid hisztiken kívül nem volt semmi. Éjszaka még néha átjön a mi ágyunkba bökdös, de mondom neki, hogy nincs cici tudod kell majd a babának aztán abba is hagyja, befordul felém és alszik is.
Hihetetlen érzés, hogy már három éjszakát át tudtam aludni teljesen :D a többit is, jobbára csak annyira kellett megébrednem, hogy besegítsem magam mellé és betakarjam.
Vérvétel holnap lesz. Nődoki pedig jövőhéten. :)
Megjött a labor eredményem. Makk egészséges vagyok. Pajzsmirigy alul vagy túl működés kizárva olyan jók az eredmények. Tsh is tökéletes. Szóval marad, hogy szoptatás miatt nem sikerült eddig a baba :D
Jövőhéten megyek nődokihoz, dokim szerint ott is minden rendben lesz mert gyulladás jele sincs.
Ma kellett volna, hogy megjöjjön.
Este lőttem egy 25-ös tesztet halvány pozitív lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!