Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kedves Anyukák! Nektek, hogy...

Syska kérdése:

Kedves Anyukák! Nektek, hogy zajlott a cici elhagyása? Megviselte a gyermeket? Kellett valamit pótlás? +kérdés: terhesség. Bővebben lentebb.

Figyelt kérdés

Kisfiam már 2 éves múlt. Napközben altatáskor és néha a nap folyamán szokott cicizni elvétve meg persze az éjszakai 2 evés megmaradt altatásnál meg hajnalban

Betegség, fogzás idején kicsit megszaporodik a szoptatás... Szépen folyamatosan haladunk úgy veszem észre, egyre ritkábbak meg kevesebb ideig lóg rajta. Jobbára néha csak cumi pótlónak érzem magam,de olyankor leszoktam állítani, hogy ne szokja meg.

Kérdésem az lenne, hogy nektek kedves anyukák, hogy meg mint zajlott a leszoktatás.

Első fiam csak 5 hós korig cicizett. Vele teljesen máshogy mentek a dolgok. Illetve, ha ment bölcsibe vagy oviba már a gyermek mennyire segített a szoptatás elhagyásában?

+1 Kérdés:

Mikor terveztetek következő babát, esetleg voltak jelei annak, hogy a szoptatás ideje alatt nem sikerül össze hozni?

Mi már 8 hónapja probálkozunk és semmi... Ovum volt minden hónapban... január közepére kaptam időpontot nődokihoz, nem sokára megint itt az ideje a havimnak :(

Három terhességem volt. Az első kb három hónap után összejött,de 12 hétnél ért véget mert nem volt szívhang🖤. A második terhességem hamar 2 hónap próbálkozás után. A harmadik kicsit több volt, ő 6 hónap után sikerült.

Már várnánk a harmadik babánkat nagyon (4.terhesség) csak nem akar sikerülni...

Nem gondolom, hogy a szoptatás miatt ne jönne össze a baba viszont az ismerősök körében egyre többen mondják, hogy biztos ezért van mert az xy-nak blabla stb. volt.

Kezdenek bogarat ültetni a fülembe már...

Mielött bárki nekem esne nem azért akarom leszoktatni a kisfiam a cicizésről és nem is erőszakkal van elvéve... igény szerű számára. Csak azért kérdezem mert elég sokan vannak még jelen itt és jól esne olyanokat is meghallgatni akik függetlenek.

Köszönöm előre is, hogy ha elmondod saját tapasztalatod akár negatív akár pozitív élményekről! Bocsánat hosszúra sikerült! 😄

tegnap 22:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Kb. 15 hónapos korában vettem el a cicit. Délutáni alváshoz és este kérte. Egyszerűen nem adtam többet. 2 hét után elfelejtette. Az első pár nap volt nehéz. Először ölben altattam vagy hintában, utána elkezdtem simire szoktatni. Jelenleg 22 hónapos és simizem alvásnál. Terhes lettem és az is egy ok volt a cici elhagyásra. Most fogok szülni. Nálunk a második baba jött össze nehezen, pedig nem szoptattam. Most a harmadik elsőre szoptatás mellett. Az első babám tápszeres lett 4 hónapos korában, mett egészségügyi problémám volt.
tegnap 22:23
 2/5 anonim ***** válasza:

15 hónapos korában egyik napról a másikra elvettem, mert akkor már 1 hónapos terhes voltam és fájt a szoptatás.

3 nap alatt el is felejtette a cicit. Első este megkellett embereljem magam, mert 40 percig sírt, tépte a ruhám, de végül bújassal, énekléssel megnyugodott.

Másnap este elég volt a bújás, beszélgetés.

Azóta sem keresi, 23 hónapos, a kistesója nemrég született meg, nyugodtan szoptathatom előtte, nem kívánja, nem is érdekli. Csak megjegyzi, hogy "Hugi cicit szopil" és ennyi.

tegnap 22:25
 3/5 anonim ***** válasza:
15 hónapos korára választottam el, gyengéden, fokozatosan. Utoljára az esti altatós szoptatásról "jöttünk le". Nem viselte meg egyáltalán.
tegnap 22:34
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
Még sose hagytam el a cicimet. Gyereket nem érdekelte.
tegnap 22:46
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk valószínűleg a testvére intézte a dolgot ;), mert terhes lettem, az első trimeszterben úgy szopott, mint előtte, aztán 3 hónapos terhesen hirtelen elhagyta a nap közbeni alkalmakat, rá egy hónapra pedig a hajnalit és az estit. Ekkor majdnem 2 éves volt. Az első trimeszterben egyébként fájt a szoptatás eleje (peteéréskor is). Amikor útnak indult a kistesó, akkor naponta még kb. négyszer szoptattam. Amikor ennél többször, akkor még nem jött meg.
tegnap 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!