Kedves Anyukák! Nektek, hogy zajlott a cici elhagyása? Megviselte a gyermeket? Kellett valamit pótlás? +kérdés: terhesség. Bővebben lentebb.
Kisfiam már 2 éves múlt. Napközben altatáskor és néha a nap folyamán szokott cicizni elvétve meg persze az éjszakai 2 evés megmaradt altatásnál meg hajnalban
Betegség, fogzás idején kicsit megszaporodik a szoptatás... Szépen folyamatosan haladunk úgy veszem észre, egyre ritkábbak meg kevesebb ideig lóg rajta. Jobbára néha csak cumi pótlónak érzem magam,de olyankor leszoktam állítani, hogy ne szokja meg.
Kérdésem az lenne, hogy nektek kedves anyukák, hogy meg mint zajlott a leszoktatás.
Első fiam csak 5 hós korig cicizett. Vele teljesen máshogy mentek a dolgok. Illetve, ha ment bölcsibe vagy oviba már a gyermek mennyire segített a szoptatás elhagyásában?
+1 Kérdés:
Mikor terveztetek következő babát, esetleg voltak jelei annak, hogy a szoptatás ideje alatt nem sikerül össze hozni?
Mi már 8 hónapja probálkozunk és semmi... Ovum volt minden hónapban... január közepére kaptam időpontot nődokihoz, nem sokára megint itt az ideje a havimnak :(
Három terhességem volt. Az első kb három hónap után összejött,de 12 hétnél ért véget mert nem volt szívhang🖤. A második terhességem hamar 2 hónap próbálkozás után. A harmadik kicsit több volt, ő 6 hónap után sikerült.
Már várnánk a harmadik babánkat nagyon (4.terhesség) csak nem akar sikerülni...
Nem gondolom, hogy a szoptatás miatt ne jönne össze a baba viszont az ismerősök körében egyre többen mondják, hogy biztos ezért van mert az xy-nak blabla stb. volt.
Kezdenek bogarat ültetni a fülembe már...
Mielött bárki nekem esne nem azért akarom leszoktatni a kisfiam a cicizésről és nem is erőszakkal van elvéve... igény szerű számára. Csak azért kérdezem mert elég sokan vannak még jelen itt és jól esne olyanokat is meghallgatni akik függetlenek.
Köszönöm előre is, hogy ha elmondod saját tapasztalatod akár negatív akár pozitív élményekről! Bocsánat hosszúra sikerült! 😄
15 hónapos korában egyik napról a másikra elvettem, mert akkor már 1 hónapos terhes voltam és fájt a szoptatás.
3 nap alatt el is felejtette a cicit. Első este megkellett embereljem magam, mert 40 percig sírt, tépte a ruhám, de végül bújassal, énekléssel megnyugodott.
Másnap este elég volt a bújás, beszélgetés.
Azóta sem keresi, 23 hónapos, a kistesója nemrég született meg, nyugodtan szoptathatom előtte, nem kívánja, nem is érdekli. Csak megjegyzi, hogy "Hugi cicit szopil" és ennyi.
Ha természetes levápasztódást szeretnél, az egy kicsit még odébb lesz, de ez az útja: szépen fokozatosan, a gyerekkel egyetértésben és kellő rugalmassággal. Pl: ha beteg volt, fájt valamije, magasról tojtam le, hogy már elhagytuk a nappalit, jött szopizott.
A böocsi annyit változtatott, hogy reggel és este pótolt. Ha beteg volt, délután ugyanúgy arra aludt el. Bölcsiben sose okozott gondot, a kisgyereknevelői nem is tanacsolták a leszoktatást. Dícsérték agyba-főbe, hogy milyen kiegyensúlyozott gyerek. Akkor hagyta el, amikor ovit kezdett, szépen magától egyik napról a másikra.
Termékenységemre semmi hatása nem volt
Az én kisfiam is 2 éves lassan. Alváshoz, meg éjszaka még ő is igényli. Én 17 hetes terhes vagyok, nekem már borzasztóan kellemetlen, fájdalmas érzés. A védőnő szerint a legtöbb baba ilyenkor kb a 30. hét körül magától leválasztódik. Nem hiszem, hogy ez nálunk így lesz. Én most megvettem a Pápá, cici című könyvet. Két napja minden este hozza, hogy olvassam, aztán a végére mondja, hogy pápá cici, de ugyanúgy kéri alváshoz... Még januárig próbálkozom szép finoman, de utána muszáj lesz drasztikusan, mert egy az, hogy már fájdalmas, kettő, hogy elképzelni se tudom, hogy mi lesz vele, ha majd kórházban leszek.
A szoptatás és a terhesség kapcsolatára válaszolva, nekem 17 hónapos korában jött meg először, vártunk még 2 hónapot de első próbálkozásra összejött.
Első lányom 17 hónapos korában választottam el éjszakára. Akkor már napközben nem kérte, csak elalváshoz, reggel ébredésnél, és a kettő között pár alkalommal kérte. Na, ezt a kettő közti időszakot vettem el tőle akkor, és az ezt követő hónapban lett pozitív a terhességi tesztem, 6 hónap próbálkozás után (10 hónapos korában már megjött a menstruációm). A terhesség harmincvalahányadik hetéig szoptattam minden gond nélkül, amikor ~1 héttel a második szülinapja előtt végül teljesen elhagytuk a maradék két szopis alkalmat is. Addigra már tejem sem volt, a semmit szívta, igazán nagyon kellemetlen volt, és mindez nagy pocakkal meg mindennel... Uff, rendesen kibújtam volna a bőrömből miatta, pedig amúgy tandem szoptatást terveztem, legalább az elején. De ezek viszonylag könnyen mentem, megbeszéltük, hogy a cicinek már fáj, inkább csak simogassa meg bújjon hozzá, és ezt gyakorlatilag első alkalomtól kezdve csinálja is. Mondjuk most 4,5 évesen is ha valamiért megborul, az első dolga, hogy belenyúl a pólómba és elkezdi simogatni a mellem, de hát még mindig jobb, mintha letépné a ruhám és cumizni kezdené :D
A kicsi most novemberben töltötte a 2-t. Ő sem szopizik már napközben, de éjszaka... Elalváshoz még oké, meg ébredéshez is, de ő a kettő közti időszakot konstans cicin tölti. Próbáltam már leszoktatni így-úgy, de elvehetetlen tőle. Őt ugyan nem traumatizálta, csak az egész családot kimerítette, mert nyilván őt nem zavarja, ha egész este játszik és sikítozik és elvan, de másoknak azért az alvás az úgy jól esne :D Mert amúgy ő nem borul ki (nagyon) a cicihiánytól, egyszerűen csak nem alszik, pont. Akármit csinálok vele. Elfogadja, hogy nincs cici, de akkor alvás sincs, se ringatással, se simogatással, se semmivel. És nem csak egy-két nap kudarca alapján mondom ezt, hónapokon át szenvedtünk ezzel. Most egy kicsit szüneteltetem, rákészülök egy pár hónapig, hátha kicsit később nyitottabb lesz a kérdésre. A Pápá cici könyv nekünk is megvan, meghallgatja szívesen, miközben a cicimen lóg éppen :D
8 hónapos volt a nagy, maikor belevágtunk a tesó projektbe. (A nagy az első hónapban megfogant).
5hónapig nem estem teherbe. Ekkor döntöttem úgy (nem a teherbeesés hiánya miatt), hogy nekem elég volt. Nem szeretnék tovább szoptatni. 13hónapos volt, csak alváshoz kellett, akkor is cuminak. Sok lett nekem.
Nem adtam, ő pedig nem kereste.
Rá 2 hónapra teszteltem pozitívat. Én biztos vagyok benne, hogy a szopttás miatt nem lettem terhes. Míg szoptattam, nekem meg sem jött. 13hónaposan hogy leválasztottam, 14hónapban jött meg először, utána pedig terhes is lettem.
A másodikat 10 hónaposan szoktattam le. Elég volt, nekem nem ment.
Egyikkel sem pótoltam semmivel. Addigra már mindent is ettek.
3. babánk nem lesz.
Barátnőm 3 évig szoptatott. Ők 1 éves volt a nagy mikor belevágtak a tesó dologba.
3x is terhes lett a 2 év alatt, mind a 3x elvetélt. Okot nem találtak.
Abbahagyta a szoptatást, a 4.terhessége megmaradt, problémamentes volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!