Újra fáj a szoptatás,mert megpróbáltam elhagyni a bimbóvédőt. Miért?
Figyelt kérdés
Három napja próbálom elhagyni a védőt, és most estére már olyan érzés van a mellemben amit nem tudok körbe írni. Zsibbadva fáj, a hónaljamig érzek egy rossz érzést és mintha lázasnak érezném magam. Mitől lehet ez? Pedig egész sokszor sikerült már védő nélkül szopiznia de cumizavart okozhatott mert este már keservesen ordított amíg vissza nem raktam. Most az első szívásnál is a falat kaparnám újra,mint a kórházban. 5 hetes egyébként a kisfiam.dec. 6. 21:00
1/11 anonim válasza:
Nekem csak egyszer volt, ráadásul elég régen, de nem lehet mellgyulladásod?
2/11 anonim válasza:
Mellgyulladás?! Piros is? Ha lázasodsz és piros vagy kemény, akkor ez az lesz.
Ügyeleten írnak fel rá antibiotikumot.
Nekem 2x volt, egyiknék 39 fokos lázzal :(
3/11 anonim válasza:
Mellgyulladásnak hangzik.
Vakószínű bimbóvédő nélkül nem tudta hatékonyan kiszívni.
Én azt javasolnám amíg nem jössz helyre, hagyd a védőt. Nekem is volt mellgyulladásonm 39 fokos lázzal. Lázcsillapító és a baba mi él többet cicin, plusz a jegelés segített ( tévhit, hogy elapasztja a tejet!!). Másnapra már csak hőemelkedésem volt, nem kellett antibiotikum.
Jobbulást neked.
4/11 anonim válasza:
Nekem is mellgyulladásom lett mikor először próbáltam elhagyni a bimbóvédőt. Csak nyomkodásra fájt egy részen, nem volt se piros, se kemény. Nagyon gyengének éreztem magam délután és magas lázam lett estére, a láz alapján jöttem rá hogy mi van. Éjszaka kétóránként fejtem (géppel, nekem az kíméletesebb volt mint az érintett mellből szoptatni), reggelre sokat javult, orvosnál nem is voltam. Ha 24 óra alatt a fejéstől nem javulsz, akkor kell orvos, én úgy olvastam. Vagy ha kétoldali.
5/11 anonim válasza:
Szoptatási tanácsadó segíthet.
Nincs lenőve a nyelve? Jó a technikája?
6/11 anonim válasza:
Leghatékonyabban az segít, ha a baba sokat van mellen. Ami még segíthet az kézi fejővel abba az irányba döntöd a szívást, ahol a gyulladás/elzáródás van. Így azok a tejcsatornák ürülnek jobban.
7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, de igen volt lenőtt nyelv de már az megoldódott pár hete. Próbálom elhagyni a védőt de még nem sikerült teljesen, éjszaka még csak azzal tud szopizni. Így is mellen van ahányszor csak jelzi de hát nem kellemes. 😩
dec. 7. 22:00
8/11 anonim válasza:
Nekünk is úgy sikerült elhagyni hogy először csak bizonyos pozíciókban, meg csak a szoptatás második felében vagy ha fejtem előtte, vagy ha odaadtam az ujjam "gyakorlásnak" (tiszta kéz, rövid köröm, a köröm a gyerek nyelve felé legyen, elvileg segít kialakítani a helyes technikát, meg nekünk szerintem azért is kellett mert a mellhez hasonló a tapintata, nagyon a szilikonra volt ráállva a baba). Fekve (vagyis éjszaka) kellett a legtovább. De van aki pont éjjel tudja hamarabb elhagyni, mikor a baba félálomban van és nem figyel annyira.
9/11 A kérdező kommentje:
Nekem sem sikerül éjjel még anélkül. Te írtad kedves utolsó,hogy neked is mellgyulladasod lett ahogy megpróbáltad elhagyni a védőt?
dec. 9. 03:52
10/11 anonim válasza:
#8, igen, én. Utána többet nem lett, az volt az egyetlen alkalom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!