Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan viselte az első hónapok...

Hogyan viselte az első hónapokat az aki utált szoptatni? Meddig szoptattatok?

Figyelt kérdés
A babám csak hat hetes, igazi cici imádó,vagy szopizik vagy ha jól lakott akkor hozzá bújik, tudom mennyire fontos neki ez most élettanilag és a kötődés szempontjából is, szóval nem fogok leállni vele (legalábbis nem ilyen kiskorában), de egyszerűen azt érzem hogy a szoptatás gúsba köt, beszíjazz a szoptatós fotelbe (fiacskám rengeteg időt tölt szopizással számára az a megnyugvás gyakorlatilag bármilyen esetben) mondom mindezt úgy hogy napközben csak rajtam (kendővel vagy kendő nélkül), babakocsiban hajlandó aludni, szóval nem azzal van gond hogy foglalkozni kell vele, maga a kötöttség zavar és hogy nem érzem azt a nagy meghittséget amit mondanak.

ma 12:06
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon rosszul viseltem, és már hamarabb leálltam vele mint te. Egy percig sem volt bűntudatom, mintha kicseréltek volna. Újra volt életkedvem.
ma 12:14
 2/5 anonim ***** válasza:
74%

Én élveztem,netflix bekapcs,este fülhallgatóval vagy felirattal hang nélkül és mehetett a szopi/film maraton.

Most 3 éves nem tudok félig sem megnézni egy filmet,mert nincs időm rá.

ma 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szerettem szoptatni (mondjuk a babám is utálta, ritka, tudom:D), így én kizárólagos fejésre valtottam, mert anyatejet akartam neki attól adni, de már kb pont ilyen 6-7 hetesen, mint a tiéd, sokszor el se fogadta a cicit, mert korábban is adtunk neki lefejt tejet, és hamar rájött, hogy abból könnyebben jön.:) szóval kb 7 hetes korától 7 hónapos koráig fejtem neki. Olyan 3,5 hónapos korától kellett mellé tapszeres pótlás, de kezdetben elhanyagolható mennyiségű, aztán persze egyre több. De én nem éltem meg kudarcnak, hogy nem adtam neki anyatejet évekig. A védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, az nagyon jó már, hogy 7 hónapig kapott. Nekem ezután már kényelmesebb is volt a tápszer, de hozzáteszem, nem igényelt belőle sokat, mert ő nagyon hamar mindent is evett.:D
ma 12:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyik gyereknél sem élveztem. Nem is a "gúsba kötést", inkább azt, hogyha picit többször ciciznek, akkor fáj és hogy állandóan macerálva van a mellem. Néha a falat tudnám kaparni tőle. A nagy részben tápszeres volt, 7 hónaposan valamiért annyira sokat apadt a tejem, hogy már nem akart cicizni. Nem bántam, elengedtem.

A kicsi most 6 hónapos, szintén averzióm van már a kezdetek óta, de nem bánom, hogy kitartottam. Mostmár gondolkozom, hogyan kezdjem el lassan majd a hozzátáplálás bejövetelével leszoktatni.

ma 13:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Utáltam az elején, fájt borzasztóan. Kb 6 hetes korában akartam feladni, de végül csináltam tovább. Annyi könnyebbség volt, hogy nekem csak evésre használta, nem komfort szopizott. Telefonon olvastam még evett, majd olyan 6 hónapos kortól annyira ficergett, hogy nem tudtam már azt se.

Megszeretni nem szerettem meg, 1 évesen elválasztom mindenképp, addig össze szorított foggal csinálom.

Most 9,5 hónapos. Reggel, este és éjjel szopizik. Illetve ha beteg akkor igényli napközben.

Még annyi, hogy 5-6 hónaposan próbálkoztam tápszert adni(gyógyszer miatt), 5 félét próbáltunk, inkább éhezett és ordított, de nem fogadta el. Végül 3 másik fajta gyógyszert kellett az egy helyett szednem, mert nem tudtam abbahagyni a szoptatást... Kicsinek át tudtam volna állni tápszerre, de később nem ment

Ha teher, add neki fejve vagy tápszert. Később annyival könnyebb, hogy kevesebb ideig tart az evés és beáll mondjuk 3-4 óránként.

ma 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!