Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak ha annyira fáj...

Mit csináljak ha annyira fáj a szoptatás, hogy már abba akarom hagyni?

Figyelt kérdés

3 hetes a babám és hiába mondja mindenki, hogy jobb lesz sajnos egyre rosszabb.

Ordítok a fájdalomtól és minden szopit sírással kezdek.

Mindent kipróbàltam, krém, anyatej, pozíciókat váltok, semmi nem segít.

Beszéltem több tanácsadóval, védőnővel mindent kipróbáltam mostanra.

Masszírozom az ajkait szopi előtt, hogy nagyobbra nyissa a száját, jobban bekapja a bimbó udvart az is csak rövid ideig segít utána mindig kicsúsztatja.

Azt érzem, hogy nem bírom tovább, de a megfelelési kényszerem miatt nehéz, hogy tápszerre váltsak.

Azt érezném, hogy elbuktam, mert tejem van és hízik is, de nem bírom, hogy másfél óránként kéri a cicit.

Tapasztalatot, ötletet várok.

tegnap 18:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
En is így voltam. Nekem az segített, hogy 4-5 óran keresztül csak az egyik mellből kapott, addig a másik bepanthennel bekenve pihent. Éjszaka 1 szopit pedig lefejt tejjel kivaltottam. Ezzel a módszerrelpár nap alatt elmúlt a sebesedés es nem fajt már.
tegnap 18:47
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Bimbóvédő, vagy lefejed és cumisüvegből adod?
tegnap 18:50
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Hagyd abba. Nem kötelező.
tegnap 18:58
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon fájt, már levert a víz ha jött az etetés. 6 hetes koráig adtam időt, utána átálltam volna tápszerre. 6 hét után szűnt meg a fájdalom, azóta is szoptatok (10 hós), bár nem szeretem. 1 évesen abbahagyom.

Esetleg fejni nem fejsz? Néha cici helyett adhatnád cumis üvegből, addig pihenne.

tegnap 19:03
 5/14 anonim ***** válasza:
78%
En 7 nap utan verzo,leszakadt mellbimboval mondtam,hogy ekkor ez ennyi. Tudod mikor kinozza magat az ember. Bar nekem tejem is max 30 ml volt per etetes, tapoztam utana, de eletem egyik legrosszabb elmenye volt sajnos.
tegnap 19:06
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is fájt viszonylag sokáig, de az volt a szerencsém, hogy csak az első egy-két szívást kellett fogösszeszorítva kibírnom, utána már alig éreztem.

Egyébként én is csak egy mellből szoptattam, az sokat segített, hogy volt több ideje gyógyulni.

Ja, és a legelején próbáltam mindennel kenni, de érdekes módon az anyatej segített legtöbbet (nekem sokkal jobban bevált, mint a Lansinoh krém, azt inkább már csak akkor használtam, ha később kidörzsölte kicsit, a durván fájó, sebes bimbóra a rászáradt tej verhetetlen volt).

Hagyd abba nyugodtan, ha nem bírod, de én is ilyen vagyok amúgy, hogy nehezen ismerem be, ha valami nem megy, szóval megértelek (nekem mondjuk így utólag ez volt a jó döntés, kb. két éves koráig szoptattam, és nem volt megterhelő, sőt, örültem, hogy nem kellett a tápszerrel szenvedni, sokkal mobilabbak is voltunk).

tegnap 19:55
 7/14 anonim ***** válasza:
14%
Nem lehet túl nagy a fájdalom küszöböd, se az elszantsagod ha "ordítasz" a szoptatástól. A babadnak ez kell, bírd ki. Nem rosszindulatból írom.
tegnap 20:09
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
De 7! Nettó rosszindulat dől a szavaidból, írom ezt úgy hogy tervezett tápszeres volt mindkét lányom
tegnap 20:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Fú, megértelek, pontosan így jártam én is. Esetleg nem befelé forduló mellbimbóid vannak? Mert nekem igen, és ezért annyira fájt minden egyes szoptatás, hogy ordítani tudtam volna a fájdalomtól. Kb. A 7. hétre szinte egy csapásra szűnt meg a fájdalom, nem is tudom , hogy bírtam ki. DE ez nem azt jelenti, hogy tűrni kell, és az anya áldozza fel magát minden áron. Ha te úgy érzed, nyugodtan hagyd abba. A legjobb tanácsot adom tovább neked, amit én kaptam valaha: ha anya boldog, akkor a gyerek is.
tegnap 20:47
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nyelve fel van vágatva (ha szükséges természetesen)?
tegnap 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!