Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elkezdett apadni a tejem? Mit...

Elkezdett apadni a tejem? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

6 hetes a kislányom, és tegnap óta alig van tejem. Szopizik valamennyit, utána sír rajta, és ha megnyomom akkor se jön vagy csak nagyon kevés.

Elkeztdem szopi után fejni de 4 alakalom kellett hozzá, hogy 30 milit lefejjek....

Kézi mellszívóm van. Mikor 1-2 hetes volt 30-50 miliket fejtem le szopi után.

Ja és eddig ha szoptattam, mindig folyt a másik ciciből is..na mostmár az sincs.

Szerda reggel ota, mostanáig, megittam vagy 5 liter vizet. És mégse??? Volt, hogy direkt lehúztam 1 litert egyszerre míg a pici aludt, hogy mire felkel legyen. De hát szopizik picit, akkor jön, utána megint semmi nyomásra se.

Az tudom, hogy az is lehet a baj, hogy a napokban nagyon sokat idegeskedtem, de most se vagyok nyugodtabb, hogy nem tud rendesen enni a kicsi.

Készüljek fel, hogy tápszeres lesz? Vegyünk egyet a biztonság kedvéért?

Tejszaporito teat 1x ittam de aznap a hasa is tobbet fájt. Szoval azóta se ittam.

aug. 1. 04:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%

Csak legyen cicin. Majd kitermelni magának. Szerinted aki egy évig szoptat annak végig folyik a másik melléből a tej? (Nem) Csak szimplán beállt a rendszer. Na meg kb a babák 6hetes kora körül van egy növekedési ugrás. Ilyenkor érdemes többet cicin hagyni. Cumit meg a cumizavar miatt nem érdemes használni..tudom lesz aki írja hogy de ők használtak és milyen jó. Hát nem tudom, mondjuk úgy hogy nem kellemes szoptatás közben cumizavarral küzdeni. Az meg egyáltalán nem számít hogy fejes közben nincs annyi tej, az nem jelent konkrétan semmit.

6 hós korában próbáltam fejni ért kellett volna 1 óra alatt lett 10ml....pedig a babónak elég volt a tej.

aug. 1. 05:25
 2/14 anonim ***** válasza:
41%
1# hát nekem meg a leirtakbol igenis úgy tűnik, hogy nincs elég tej, én vennék tápszert pótolni, hogy ne éhezzen, és nem dramaznek ezen, millió gyerek felnőtt már tapszeren is, semmi baja nem lesz tőle. Ettől függetlenül szoptass, amíg tudsz, mert nagyon jó az anyatej, de nem nélkülözhetetlen, és annyit nem ér, hogy éhezzen a babád, ha nincs elég.
aug. 1. 06:18
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Ilyenkor nem baj ha pár napig ez megy. Majd rendeződik.

De ha úgy érzed pótolni kell, ne hallgass senkire pótold. Igazából éhezni ne hagyd! Tudom a szoptatás most az Atyaúristen ebben a világban, de ne hagyd kiszáradni 35 fokban a picit...

aug. 1. 06:29
 4/14 anonim ***** válasza:
62%

Sosem folyt a tejem, sosem tudtam 20-30 milinél többet fejni. Lassan 3 éve szoptatok.

Hidd el, nem ezeken múlik. Ez csak azt jelenti, beáll a kereslet-kínálat.

6 hetes, lehet növekedési ugrás, lehet, hogy a fogcsírák mozognak, ami zavarja.

Ha most tápszerezed, tényleg lehet itt a szoptatás vége.

Szoptass amennyit lehet, figyeld persze, ha kezdődő kiszáradás jeleit látod, add a tápszert, de ne az legyen az első.

aug. 1. 07:31
 5/14 anonim ***** válasza:
36%
Az alkoholmentes ízesített sörök nagyon jó tejszaporítók, hátha attól kevésbé fájna a hasa. Csak ne vidd túlzásba a fogyasztást, és figyelj mellette, hogy mit eszel, mert ha csak a sört iszod és nem eszel rendesen akkor a tej tápértéke nagyon gyenge lesz és kb ugyanott vagy.
aug. 1. 07:34
 6/14 anonim ***** válasza:
63%

én is csak azt tudom mondani:

6hetesen van egy növekedési ugrás. Ilyenkor 0-24-ben cicin lenne. Tök normális folyamat.

Én sem tudtam anno erről, én rohantam tápszerért. Feleslegesen. Pár nap, max 1 hét és beállt minden újra.

Hiába volt annyi tejem, hogy 3 gyerek felnőtt volna, 1x nem tudtam fejni, Semennyit. Nem ment.

És ugyan így a folyás is. Sosem folyt ki 1 csepp se feleslegesen.

Szóval nyugi. Tedd minél többet cicire és be fog állni a dolog.

aug. 1. 08:57
 7/14 anonim ***** válasza:
61%

Én pont nem ajánlom a tápszert.

Egy, csak ámítás és marketing hogy hú milyen jó.

Kettő, ha most elkezdi tápszerezni lőttek a szoptatásnak. (Esetleg tápszondával tudom elképzelni, de minek ha nem muszáj)

Három, ez általában rendeződik ha a babát többször mellre teszed ha van rá lehetőséged.

Négy, engedjük már el ezt az éhezés dolgot. Tudom milyen ha a éhezik a gyerek és úgy ordít , az hogy nyeszereg egy kicsit sirdogál mert nehezebben jön a tej, az nem éhezés. És mint írtam általában rendeződni szokott.

aug. 1. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:
55%

A tej nem fogy el egyik napról a másikra és 6 hetesen van egy növekedési ugrás. Úgy tünhet, hogy sosem lakik jól, de ha szoptatod tovább ugyanúgy felszaporítja magának a tejet és lár nap alatt túl lesztek rajta.

Ha van elég pisis és kakis pelis ne aggódj.

A fejés pedig nem mérvadó, a harmadik babámat szoptatom és sosem bírtam fejni, teljesen más inger a mellszívó a mellnek.

Tápival sincs semmi baj, de időbe telhet, míg megtalálod a megfelelőt, amit el is fogad és a pocakja is bírja. Neked kell eldöntened, hogy szeretnéd szoptatni vagy tápszereznéd inkább. Ha szoptatni akarod, akkor ki kell tartanod pár nap alatt rendeződnie kellene, ha tápszereznél, akkor add azt. Felnő a gyerek ígyis-úgyis. 🙂

aug. 1. 10:50
 9/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.

Nem szeretném ha tápszeres lenne. Reggelre volt rendesen tejem. Fejjni ugyan ugy nagyon kevés jön vagy semmi. Azokat elteszem egy tejes zacsiba össze gyűjtöm és majd lefagyasztom.

aug. 1. 11:27
 10/14 A kérdező kommentje:
Akkor csak cicire rakom ugy ahogy igenyli es akkor vàrunk:)
aug. 1. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!