Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elkezdett apadni a tejem? Mit...

Elkezdett apadni a tejem? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

6 hetes a kislányom, és tegnap óta alig van tejem. Szopizik valamennyit, utána sír rajta, és ha megnyomom akkor se jön vagy csak nagyon kevés.

Elkeztdem szopi után fejni de 4 alakalom kellett hozzá, hogy 30 milit lefejjek....

Kézi mellszívóm van. Mikor 1-2 hetes volt 30-50 miliket fejtem le szopi után.

Ja és eddig ha szoptattam, mindig folyt a másik ciciből is..na mostmár az sincs.

Szerda reggel ota, mostanáig, megittam vagy 5 liter vizet. És mégse??? Volt, hogy direkt lehúztam 1 litert egyszerre míg a pici aludt, hogy mire felkel legyen. De hát szopizik picit, akkor jön, utána megint semmi nyomásra se.

Az tudom, hogy az is lehet a baj, hogy a napokban nagyon sokat idegeskedtem, de most se vagyok nyugodtabb, hogy nem tud rendesen enni a kicsi.

Készüljek fel, hogy tápszeres lesz? Vegyünk egyet a biztonság kedvéért?

Tejszaporito teat 1x ittam de aznap a hasa is tobbet fájt. Szoval azóta se ittam.

aug. 1. 04:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Kitartás! 🙂
aug. 1. 13:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Én egy etetésre való adagot nem tudtam neki lefejni mióta megszületett, 3 hónapos. Viszont egy hónap alatt 1,5kg-ot hízott, így nem aggódom. Ha a súlya is megy fel, akkor semmi gond. Volt pár alkalom,hogy egész nap cicizni akart. A tápszer meg tényleg egyenesen arányos a szoptatás befejezésével,mert ha nincs mellen a baba akkor csökken a tejed. Ha tuti, hogy nincs elég akkor tápszondával vagy szoptaníttal add neki oda a tápszert és így a melled ugyanúgy kapja az ingert és termel.
aug. 1. 14:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Elfogadja egyáltalán a lefejt/lefagyasztott tejet?

Mert ha nem, akkor feleslegesen küzdesz.

A fejés más ingert ad, ezért nem mérvadó, hogy tudsz-e fejni.

aug. 2. 07:21
 14/14 anonim válasza:

Hasonló helyzetben voltam, nekem valóban kevesebb lett a tejem sok stressz miatt.

Nekem a tejserkentő fejés segített, 4 napja csinálom 2x egy nap. Nem hittem benne,hogy jó lehet, de amikor a védőnő közölte, hogy 1 hónapon belül tápszeres lesz a lányom (3 hónapos) akkor azt mondtam, hogy megpróbálom, hátha segít. Mára már van, hogy el sem fogadja a tápszert, mert úgy teleeszi magát ciciből (pedig előtte igényelte a pótlást).

Emellett beszéltem 2 szoptatási tanácsadóval is, mindketten megerősítettek benne, hogy nem kell, hogy tápszeres legyen.

Adok neki még pótlást, mert olykor szükséges, de már sokkal kevesebbet fogad el belőle.

Ha van hozzá kedved/türelmed próbáld ki ezt a szaporító fejést (7-7-5-5-3-3-1-1), rosszat nem tudsz vele tenni, és mindenképp keress fel egy laktációs szaktanácsadót!

Sok sikert!

aug. 4. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!