Azok akik 2-3 de akar 4 eves korig szoptattam miert tettek?
Figyelt kérdés
Nem vita inditas csak kivancsisag :) jelenleg ugy gondolom hogy amikor egy gyermek normalisan kepes enni, mindenhez hozzajut amire szuksege van annak az anyatejre mar nincs szuksege. Foleg egy 3 -4 evesnek ... De mar1.5 -2 evesen is normalisan bir etkezni :) lattam a sajat szememmel azt hogy az ovodas gyereket az anyja a buszon szoptatta az ovi elott.. ennek mi ertelme? Tenyleg a gyereknek van szuksege ra vagy ez inkabb mar az anyuka bekattanasa?!júl. 2. 11:14
21/24 anonim válasza:
"Nem kell nagy tudás hozzá, hogy immunrendszertől függ. :) Tessék picit gondolkozni is."
Immunrendszertől, amire kutatások alapján hatással van az anyatej, az anyatejes időszakban. Nem 10 évvel később, hanem a szoptatás alatt, mivel az anyai immunválaszt is "megkapja" általa a baba. Ha az anya (!) beteg és közben szoptat, akkor az adott (!) betegség ellen termelt ellenanyagokat is átadja a gyereknek, aki ezáltal az adott (!) betegségre kedvezőbben reagál.
Lehet tájékozódni!
22/24 anonim válasza:
Akkor az én és ismerős gyerekei működnek fordítva és mondanak ellent a kutatásnak. Azért köszi 21.:D
23/24 anonim válasza:
Ja és off ez már, a kérdés végül is nem ez volt. 22 voltam
24/24 anonim válasza:
Ha pl az anya mikrobiomja sz@r, mint azért elég sok emberé, úgy a szoptatott gyereké sem lesz a legacélosabb, ergo az immunrendszere sem. Fontos, hogy a szoptató anya is egészséges legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!