Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Azok akik 2-3 de akar 4 eves...

Azok akik 2-3 de akar 4 eves korig szoptattam miert tettek?

Figyelt kérdés
Nem vita inditas csak kivancsisag :) jelenleg ugy gondolom hogy amikor egy gyermek normalisan kepes enni, mindenhez hozzajut amire szuksege van annak az anyatejre mar nincs szuksege. Foleg egy 3 -4 evesnek ... De mar1.5 -2 evesen is normalisan bir etkezni :) lattam a sajat szememmel azt hogy az ovodas gyereket az anyja a buszon szoptatta az ovi elott.. ennek mi ertelme? Tenyleg a gyereknek van szuksege ra vagy ez inkabb mar az anyuka bekattanasa?!
júl. 2. 11:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk a gyereknek volt rá szüksége. 3 és fél évesen òriási küzdelmek árán hagytuk el a mappali szoptatást. Inkább tűrtem volna még pár hónapot.

Az estit kicsivel a negyedik születésnapja után hagyta el magától, egyik napról a másikra. Öt percre volt igénye az elalváshoz. Ha anélkül próbáltam altatni, akkor òràkig húzòdott, és a vége úgyis szoptatás lett.

júl. 2. 11:22
 2/24 A kérdező kommentje:
Szerintem az kozott hogy szuksege van a gyereknek ra vagy csak igenyli nem ugyan az :). 4 evesen mar csak igenyli.. de 2-3 evesen is es Te nem vagy eleg eros azt mondani eleg allj. Nincs mar ra szukseged nem?
júl. 2. 11:27
 3/24 anonim ***** válasza:
42%
Nekem 2 éves múlt a kislányom,és igen,neki van rá szüksége,én már baromira unom.Este csak azzal alszik el,ha otthon vagyok, akkor napközben is kéri,ha nem kapja meg, akkor nyugtalan,csalódott,sír.Ha nincs velem, akkor elvan,de akkor is kérdezi hogy mikor jövök,és odaadom-e majd a cicit.
júl. 2. 11:28
 4/24 anonim ***** válasza:
65%
A nyilvános szoptatással amugy nem èrtek egyet ilyenkorba. De nekem kettő múlt a gyerek és nem tudom leszoktatni sose kellet neki semmi se cumi se cumis üveg se rongyi se kisállat se semmi őt ez nyugtatja meg csak alváshoz, még gyüjtöm az erőt hogy elvegyem tőle hisz az neki brutális lesz. Eddig abba reménykedtem, hogy magától hagyja el ezért vártam és vártam. Szóval nem nem táplálék már számára, de igen amugy a gyereknek van rá szüksége, és nem alapvetően nem igy terveztem.
júl. 2. 11:29
 5/24 anonim ***** válasza:
50%

2 éves korában szoktattam le a nagyobbat, de neki még bőven lett volna rá igénye. 4 éves, és még mindig bújik a cicihez, simogatja, bár már legalább nem szopizik. Ha nem szoktattam volna le erővel, akkor szerintem még most is szopizna.

És nem azért, mert nem enne rendesen, a szoptatás nem csak étkezés. Sőt, minél nagyobb, annál kevésbé étkezés. Megnyugvás, kapcsolódás, biztonság. Sokszor amúgy kettős dolog, anyának is és gyereknek is kényelmesebb, mert hamarabb megnyugszik tőle, előbb elalszik, kevesebbet hisztizik, stb, ha kap még cicit. Nálunk a kicsi 1,5 éves, és még eszében sincs elengedni. Nekem már k.ra nincs igényem a szoptatásra, baromira elegem van belőle, de arra viszont van igényem, hogy ne ordítva sírja végig az egész éjszakát, hogy azért fél órán-órán belül már elaludjon, így inkább hagyom, hogy szopizzon még, gyanítom ő is 2 éves körül lesz, mire végre teljesen elhagyhatjuk. Napközben mondjuk nem szopizik már, csak alváshoz, de ugyanez volt a nővérével is, aztán mégis viszonylag lassú és nehéz volt a búcsú.

Amúgy egy gyereknek sem lehet erőszakkal a szájába tolni a melled. Még a 1,5 évesem is a képembe röhög és elszalad, ha megpróbálnám úgy szoptatni, hogy ő azt nem akarja, hát még nagyobb gyerekek. Szóval amikor valaki ezt mondogatja, hogy "ez csak az anya bekattanása", az vagy nem látott még gyereket közelről vagy nem tudom, de biztos nem lehet úgy szoptatni egy gyereket, hogy ő azt nem akarja/nincs rá igénye. Inkább azt mondanám, hogy esetleg mindkettejüknek fontos még valamiért. De ha a gyereknek nem fontos, akkor hamar abbahagyja magától is. Kb mint a szobatisztaság, elhagyja a pelust magától is, erőltetés nélkül is, ha készen áll rá. Nem lehet erőszakkal pelenkában tartani valakit, aki amúgy már szobatiszta, leszedi magáról, lázad ellene, nem hagyja, hogy ráadd, stb. Ugyanez a szoptatással is.

júl. 2. 11:31
 6/24 anonim ***** válasza:
34%
Én pl ahoz soha nem leszek elég erős,hogy olyannal okozzak csalódást,szomorúságot a gyereknek,amivel nem feltétlenül muszáj,és igazából csak nekem kényelmetlen pár perc. Úgyhogy innen is nézhetjük,meg onnan is,hogy teljesen normális dolog a magától való elválasztódás 6 éves korig.De ha nem vitázni akarsz, akkor miért kérdezed,és erölteted,hogy igenis az anya a ....
júl. 2. 11:32
 7/24 anonim ***** válasza:
53%

"szuksege van a gyereknek ra vagy csak igenyli nem ugyan az :). "

Nem csak a tápanyagszükséglet szükséglet, hanem a LELKI is.

júl. 2. 11:37
 8/24 anonim ***** válasza:
44%

Pont ezt akartak írni mint a 7-es. A kérdező csak a fizikai szükségleteket ismert, a pszichikaiakat úgylátszik sajnos nem. Pedig az ép lélek az egyik legfontosabb dolog.

Ráadásul a 2. hozzászolásával üti azt, amit a fő kérdésben írt, hogy "nem vitaindító".

De most komolyan, kérdező: neked nem halálmindegy, hogy ki meddig szoptat? Nem neked kell csinálnod, akkor meg?

júl. 2. 11:48
 9/24 A kérdező kommentje:
Ez nem vitainditas siman egy kerdes hogy meg lehessen erteni :). Ha a gyermeknek 18 evesen audi kell mert vagany akar lenni Te meg elsz minimalberbol akkor hiaba a lelkiallapotat szeretned nezni.. akkor is serulni fog ? Ez egy masik veglett tenyleg.. de mindent oda kell adni a gyereknek amit akar? Cici jatek barmi? Mert maskeppen serul? Vagy csak kenyelembol nektek igy egyszerubb?
júl. 2. 11:59
 10/24 anonim ***** válasza:
50%

Ezer kutatás van mögötte, hogy a természetes leválasztódás 3 és 7 év között valósul meg.

Ezért van az, hogy ahol előbb leválasztják vagy látszólag leválasztja magát, ott pótlékra van szüksége. Ujjszopás, játszócumi, körömrágás..

Sőt, arról is készült kutatás, hogy ahol a csecsemő- és kisgyerekkori orális ingereket nem elégítették ki, azok között a későbbiekben pedig nagyobb a függősek aránya, mint pl: a dohányzás.

júl. 2. 12:05
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!