Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Azok akik 2-3 de akar 4 eves...

Azok akik 2-3 de akar 4 eves korig szoptattam miert tettek?

Figyelt kérdés
Nem vita inditas csak kivancsisag :) jelenleg ugy gondolom hogy amikor egy gyermek normalisan kepes enni, mindenhez hozzajut amire szuksege van annak az anyatejre mar nincs szuksege. Foleg egy 3 -4 evesnek ... De mar1.5 -2 evesen is normalisan bir etkezni :) lattam a sajat szememmel azt hogy az ovodas gyereket az anyja a buszon szoptatta az ovi elott.. ennek mi ertelme? Tenyleg a gyereknek van szuksege ra vagy ez inkabb mar az anyuka bekattanasa?!
2024. júl. 2. 11:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%

Hát éltetek ahogy éltetek, de odaadhatta volna neked anyád a helyesírási szabályzatot. Legalább vesszőt b@sszal már néha a szavak közé...

Végletek? Pont te gondolkodsz nagyon rosszul, mikor egy 18 éves fiatal felnőttet hasnlítasz egy 1-4 éves gyerekhet.

Süt a kérdésedről, hogy EQ-d nulla, mondjuk ebben a családból hozott tapasztalatok a ludasak, biztosan vasvillával választottakel anyádtól.

2024. júl. 2. 12:09
 12/24 anonim ***** válasza:
70%

Én meg jelenleg azt gondolom, hogy semmi közöd hozzá, hogy ki mennyi ideig szoptat.

Ez magánügy.

2024. júl. 2. 12:44
 13/24 anonim ***** válasza:
43%

Sehogy nem tudtam leszoktatni, azert 2,5 eves koraig szoptattam, de oszinten szolva az utolso fel evben mar nagyon untam, sok volt. Szerettem egyebkent, en is egy csodalatos dolognak eltem meg, de azert nalam is volt mar egy hatar egyszeruen.

Vegul annyira kiborultam mar, hogy “leleptem” 3 napra (nyilvan megbeszeltuk elotte es 10 percre voltam anyukamnal 🤣) es csak a ferjemmel voltak otthon kettesben. Lass csodat; egy hang es siras nelkul elhagyta a szopit, neha kerdezte hogy en hol vagyok, de ennyi. Semmi nem volt.

Ha ezt tudom, korabban meglepem, csak addig nem mertem.

2024. júl. 2. 12:59
 14/24 A kérdező kommentje:
Kedves utolso ez jo 🥹😂
2024. júl. 2. 13:09
 15/24 anonim ***** válasza:
69%
Te így gondolod, a WHO pl meg máshogy. Meg mások is, akik tudományos szemszögből vizsgálják ezt a kérdést, nem csak "gondolom" alapon. Kicsit több mint 2 éves koráig szoptattam. Azért nem tovább, mert mellette nem akart összejönni a második baba. A lányom még igényelte volna, nyilván nem táplálkozási céllal, inkább ez lelki dolog volt. Arra is vannak kutatások, hogy miért jó az anyatej a kisgyermekkorban, meg arra is, hogy milyen egészségügyi előnyei vannak az anya számára, ha 18 hónapnál tovább szoptat. Pl csökkenti a mellrák kialakulásának a valószínűségét is, ami nem utolsó szempont volt nekem, aki egy mellrákkal halmozottan terhelt családi anamnézissel rendelkezem. Szóval én főleg a rám, és a gyermekemre gyakorolt eü-i hatások miatt akartam minimum 2 éves koráig szoptatni a kislányom.
2024. júl. 2. 14:02
 16/24 anonim ***** válasza:
33%

2 éves koráig szeretném szoptatni. A WHO ajánlását követem.

16 hónapos. Egyébként altatásnál is jól jön. De mivel 2 évesen bölcsis lesz, a nappali alvásra addig ki kell találjak valamit.

2024. júl. 2. 16:23
 17/24 anonim ***** válasza:
78%
16, nem kell. Bölcsiben sem javasolták nekünk. Direkt hangsúlyozták, hogy meg fogják tudni oldani. Okosak a gyerekek, elég nagy is lesz hozzá akkor, hogy ott ne követelje és simán elaludjon nélküle. Így is lett. Otthon ugyanúgy kérte még.
2024. júl. 2. 17:55
 18/24 anonim ***** válasza:
23%
Ismerősöm kislánya idén lesz 4 éves. Ő azért, mert azt hitte, hogy így kevésbé lesz beteges a lánya, ha elkezdi az ovit. Sokkal többet beteg, és sokkal több mindent elkapott, mint az én tápszeres kisfiam...
2024. júl. 2. 18:34
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

18, Ha lenne egy tápszeres gyereke is, csak az lehetne referencia.

Mas gyereke nem csak annyiban különbözik tőle, hogy tápszert kapott.

Nálunk a kettő közül az anyatejes gyerekem az ellenállóbb. A nagyobb minden szart hazahozott neki, ő meg pikkpakk kigyógyult. A legdurvább a hanyós hasmenéses vírus volt. A nagy két napig sugárban hányt és vissza kellett pelenkázni. A kicsi két hanyással megúszta. Én meg szintén bepelenkaztam magam, miután nem értem ki és mindenem olyan lett.

Ő az, aki jobb evő is volt mindig is, míg a tápszeres fényevő, rossz gyomrú, válogatós.

2024. júl. 2. 18:47
 20/24 anonim ***** válasza:
37%
19# Nálunk egyik tápszeres lett, másik 100% anyatejes. Megdőlt a nagy anyatejcsoda elmélet, tápszeres kb 1x volt beteg, pedig közösségbe jár, ellenben a testvére. De ez így van tesómnál és nálam is. Nem kell nagy tudás hozzá, hogy immunrendszertől függ. :) Tessék picit gondolkozni is.
2024. júl. 2. 19:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!