Rossz anya az aki - bár van teje - nem szoptatja a gyerekét, mert nem olyan kényelmes?
Mint a cikkben szereplő személy: [link]
Meglepően sokan értenek vele egyet, hogy a saját kényelme az első, a gyerek pedig másodlagos
#31 Onnan vesszük, hogy bár az ilyen biológiai és pszichológiai kutatások aránylag fiatalok, és nem is lehet akárhogy végezni őket, meggyőző eredményeik vannak, amelyek után bármikor tájékozódhatnál, bár ha lett volna eszed, legalább a terhesség alatt olvastál volna arról, meddig érdemes szoptatni, hogyan, és MIÉRT.
Gyakorlatilag a "honnan veszitek?" kérdés olyan, mintha azt kérdeznéd, miért esik le az, amit leejtek. Mert úgy van b*zmeg, azért.
Ettől függetlenül lehet egészséges, sikeres felnőtt ember mindkét gyerekedből. Csak éppenséggel adtál nekik egy kis hátrányt. Természetesen még mindig előnyük van ahhoz képest, akik árván maradnak vagy sorolhatnánk, de tény, hogy nem tettél meg minden tőled telhetőt azért, hogy nekik a legjobb legyen. Nem csak a kicsinek, a nagynak sem ezáltal.
31, te írtad.. így hogy nem szoptattad szabad lett a kezed így akkor is tudtál a naggyal foglalkozni, Itt az egyetlen undorító te vagy, aki direkt hátrányba szorítja az egyik gyerekét.
És itt nem csak arról van szó hogy nem szoptattad, hanem hogy azért is nem szoptattad hogy akkor is a naggyal tudj foglalkozni. Fontosabb a családi élet? Miért neked a kisebb gyereked nem a családod része? ja igaz erre már rájöttünk hogy nem. De a lényeg hogy a nagy megkapott mindent azt is ami a kicsinek járt volna
Nem tudom eldönteni, hogy ennyi tájékozatlan őskövület van itt, vagy csak idióták, akik a mocskolódásban élik ki magukat.
Ezer éve tudott, hogy az anyatej nem mindenható, AT-s csecsemők és kisgyermekek (sőt iskolások és felnőttek) eü állapota nem tér el a tápszerrel tápláltakétól.
Én már 97-ben kénytelen voltam körbejárni a kérdést, mert az orvosok rám hárították a döntést, akarom-e szülés után a kemót, vagy várok vele, és szoptatok. Jelentem, nem vártam, három nappal szülés után már az onkológián voltam. A lányunk 27 éves, nem hiányzott kéthetente a bölcsiből, oviból, általánosban sírva ment negyedikben iskolába, mert csak heten vannak, az összes barátja beteg. Kimaradt a covidból, pedig orvosként nem volt könnyű elkerülni... nincs allergiája, ételérzékenysége.
Minden anyának szíve joga dönteni. Lelki nyomoroncok nyomkodhatnak itt pirosat, szerintem jobb anya, aki nem szoptat, ellenben elégedett, boldog, ezért a gyereke is elégedett, boldog mellette. Egy nem szoptató anya ezerszer jobb anya lehet, mint aki itt idegeneket mocskol, mint ti teszitek, mert nyilván a saját családotokban is hasonló a stílus, anyatej ide vagy oda.
Ha neki ennyire fájdalmas a szoptatás, akkor egyetértek azzal, hogy nem akarja csinálni. Egy kiegyensúlyozott anya valóban fontosabb a szopinál.
Viszont szerintem a természet nem véletlen teremtette úgy az embert, hogy szoptatással táplálja az utódját. Ez egy kapcsolódási pont babának, anyának. Egy könnyű megnyugtatási lehetőség. Fájdalomcsillapítás. Meg sok-sok más, nem csak a táplálás. Ha valakinek ezt nem fekszik, szerintem annak az okát kellene kibogozni és nem élből elzárkózni előle.
Lehet itt mondani, hogy nem megoldás mindenre, ami igaz, meg lehet mondani, hogy helyettesíthető, ami részben igaz, de 1. a szoptatás nem csak a táplálásról szól 2. azért hiába nem minden, és hiába pótolható, azért még mindig az a legjobb.
Az meg, hogy mi idegennek idegenként hogyan szólunk be pont ugyanolyan, hogy te idegenként idejössz idegent védeni, tehát nem értem a problémádat. Ha zavar, akkor töröld magad az oldalról, mert bizony ezt itt meg lehet bizonyos keretek között tenni, és semmi közöd hozzá, hogy vannak, akik megteszik.
Nem értem, hogy anyukák hogy tudnak ennyire rosszindulatúak lenni egymással. Szoptatok, de volt egy időszak, amikor folyamatosan begyulladt a mellem. Zokogtam szoptatás alatt, ha jött az etetés, levert a víz, görcsölt a hasam, hányingerem lett. Sokszor megfordult a fejemben, hogy eret vágok, nem bírom tovább. Helyre jöttem, de ha megint begyullad én is át fogok állni a tápszerre. Fontos az anyatej a baba számára, de szerintem fontosabb, hogy az anya is jól érezze magát és így jobban el tudja látni a babáját.
Nyugodtan pontozzatok le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!