Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van olyan anyuka, aki egyáltal...

Van olyan anyuka, aki egyáltalán nem akar szoptatni? Mármint első perctől fogva.

Figyelt kérdés
2010. okt. 30. 16:49
1 2 3
 21/29 xStefix ***** válasza:
30%

El kellene kicsit gondolkodni: anyaként nagyon sokszor nem örömből fogunk megtenni dolgokat, hanem szimplán azért, mert muszáj, mert ez is a feladatkör része.

Pl. egyikünk se örömből éjszakázik a fogzó gyerek mellett vagy takarítja fel a szobaszőnyeget az x-edik nagyerejű kakkantás után. Egyikünk se örömből utasítja rendre a gyereket a 125. 'nem szabad' után is. Egyikünk se örömből mosogat éjjeli 11-kor, ha aznap a gyerek egész nap nyűgös volt és nem lehetett mellette szinte semmi mást csinálni.

Kismillió olyan pillanat van az anyaságban, ami szerintem egyetlen "normális nőnek" sem tetszik, nem szereti vagy túl fárasztónak találja. De csináljuk, mert ez az élet rendje. Ha mi nem tesszük, ki fogja? Kinek a dolga rendben tudni a családot, a gyereket, ha nem a miénk?

Jó dolog az emancipáció, de azért ne essünk már át a ló túloldalára. Vannak olyan dolgok, amiket csakis mi tudunk megtenni ill. ami leginkább a mi szerepünkhöz tartozik. Bölcs dolog az elfogadás, a belenyugvás. Hátha talán még kicsit élvezni is tudnánk így a dolgokat.

2010. nov. 2. 13:57
 22/29 anonim ***** válasza:
56%
hát nem tudom még mindig azon vagyok majd ott meglátom ha a kezemben lesz, de most biztosra mondom hogy nem szeretném.
2010. nov. 2. 18:04
 23/29 xStefix ***** válasza:
32%

Azt leírnád, mi az, ami miatt ennyire ellenszenves a dolog?

Többször olvastam már itt hasonlót, de alig-alig derül ki, mi a konkrét baj. Pedig nagyon érdekelne. Én el nem tudom képzelni, hogy így érezzek, gondolkodjak, de nagyon kíváncsi vagyok, vajon kinél mi lehet a háttérben.

2010. nov. 2. 18:11
 24/29 anonim ***** válasza:
63%
erre nem tudok választ adni, imádom már most a babámat 6 hónapos vagyok, de a szoptatás gondolata már idegölő számomra.
2010. nov. 2. 18:22
 25/29 xStefix ***** válasza:
64%
Félsz tőle? Úgy tűnik, hogy ennek muszáj megfelelni és ez esetleg stresszel?
2010. nov. 2. 19:05
 26/29 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem teljesen egyértelmű, mi a baj. A nyugati kultúra rémesen át van szexualizálva, és annak a központjában is a női mell áll. Nem az a baj, ha valakinek a szexuális élvezet központjában a melle van, de ha mindenhonnan ez folyik (gyakorlatilag bármilyen terméket el lehet adni egy félmeztelen nővel), akkor sokak számára perverz gondolat, hogy a mellüket egy gyerek fogja a szájába venni.

Én, bevallom, szó szerint rosszul voltam a szülésfelkészítő szoptatással foglalkozó előadásán. Aztán meglett a gyerek, és anya vált belőlem, egyik pillanatról a másikra. Csúnya kifejezés, de követtem az ösztöneimet. Mint rengeteg nő, aki korábban hasonlóan gondolkodott.

Igaz, azt hozzá kell tennem, hogy soha, egy pillanatig sem merült fel bennem a lehetőség, hogy ne szoptassam a babámat. Tudtam, hogy muszáj, csak éppen rettentően féltem tőle.

2010. nov. 2. 21:37
 27/29 anonim ***** válasza:
65%
én nem félek tőle egyszerűen nem akarom.
2010. nov. 3. 06:56
 28/29 xStefix ***** válasza:
35%
11:02-es, köszi, hogy leírtad, szerintem tanulságos és örömteli. :)
2010. nov. 5. 18:55
 29/29 anonim ***** válasza:
74%
Kár előre eldönteni, annyi minden befolyásolja az embert miután megszületett a kisbabája. :) A kislányom pár nap híján 3 hónapos, és most már én is élvezem a szoptatást, a mi kis közös dolgunk lett. Eleinte csak egy tejcsárdának éreztem magam, de most már van visszajelzés a részéről, és őszintén mondhatom, hogy bármit, de BÁRMIT elfelejtesz, ha a kisbabád rád mosolyog. Hol van már az első 5 hét, amikor görcsbe rándult gyomorral néztem az órát, hogy mindjárt felébred a baba és visítani fog, mert éhes, nekem meg úgy fájt minden szoptatás, hogy nem bírtam sírás nélkül. Nem lehet leírni, hogy milyen édes, amikor szopizás közben meg-megáll, és néz rám ragyogó szemekkel és közben mosolyog, aztán újra ráveti magát a cicire, vagy amikor szopizás előtt veszem le a pólóm, ő meg néz nagy, kerek szemekkel, hogy cicit fog kapni. :D Már ezért az élményért megéri, arról nem is beszélve, hogy ez a legjobb táplálék neki. A legjobbat adod neki magadból.
2010. nov. 13. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!