Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha az első babámat minimális...

Ha az első babámat minimális ideig tudtam szoptatni várható h a 2. -nál is így lesz?

Figyelt kérdés
Császárral született,1 hét múlva indult meg a tejem-ami amúgy minimális mennyiségú volt.Addig tápszer+cumisüveg.Kb 6 hétig nagyon kevés anyatej+tápszer.Mit csináljak másképp h most ne így legyen?Hogy termelődik és mitől a legtöbb anyatej?
2011. jún. 30. 15:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Barátnőmnek két császárja volt. Az elsővel tej+tápszer ment 2 hónapig, akkor elapadt. A második baba meg hat hónapos koráig rendesen kapott anyatejet.

Olyan dolgokat érdemes inni, amiben sok a maláta pl. alkoholmentes (lehetőleg barna) sör és cikória(koffeinmentes) kávé. A Minden alkalommal rendesen mellre kell tenni a babát, h az ingert kiváltsd.

2011. jún. 30. 15:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, hogy így lesz!Először is ne stresszelj a tej-, szoptatás kérdésen! A babádnál jobb tejserkentő nem létezik. Ahogy csak lehetséges, szoptasd, legyen melletted (tudom, császár után nehéz, de a cél miatt fontos!). Ne hagyd hogy túl sokat aludjon! A születés őt is megviseli, ilyenkor aluszékonyabbak! 2-3 óránként ébreszd fel, akár pelenkázd át, hogy felébredjen és tedd cicire! Ha lehet, legyen veled egész nap, éjjel is és akkor is szoptass! ha nehezen megy a szoptatás,kérj segítséget a csecsemősöktől vagy a kórházi védőnőtől! Igyál sokat, pihenj, csak a legközelebbi hozzátartozók látogassanak lehetőleg a kórházban!
2011. jún. 30. 15:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem biztos egyátalán!!

Amire figyelj, hogy ne azt gondold, hogy benned van a hiba és valami borzasztót követsz el, ha pl nem 24 hónapos koráig tudod szoptatni. Azonkivül szülés után sok folyadék , rendes étkezés , és nyugodtan, szépen mellrerakni a babát. Nem kell fejegetni, meg óránként méricskélni,idegeskedni. Csak nyugodtan. És akkor sem elkeseredni, ha apadna. Nem ez adja meg valakinek az "anyaságát"!

2011. jún. 30. 15:33
 4/8 xStefix ***** válasza:

Ezt az oldalt olvasgasd és jegyezd meg a tanácsokat, mert sokat segítenek!

[link]

2011. jún. 30. 15:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez még nem jelent semmit.

Amit tehetsz, viszed magaddal már a kórházba is a homeós szereket, urtica urens, ricinus communis és a 2-3. naptól már szedheted napi 3-4 x 5 golyót. Igyál édeskömény teát napi 2-3 bögrével ezen kívül óránként legalább egy pohár folyadékot. Nekem a rostos őszilétől volt nagyon sok tejem.

Amikor már otthon vagytok , amikor csak nyekken a babád, már rakod is mellre, akár fél óránként is.

A méregetést nem javaslom, mert akkor csak idegesíted magad, h miért eszik egyszer többet máskor kevesebbet.

Egy szoptatás akár 1 óráig is tarthat.

Pihenj napközben is nagyon sokat, házimunkát hagyd a családra.

Remélem tudtam segíteni 17 hós kislány anyukája, védőnő

2011. jún. 30. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Sok példa van a környezetemben arra, hogy első babával nem ment a dolog, másodiknál pedig semmi gond nem volt. (ellenkezőjére kevesebb) És persze nem árt tudatosan is készülni a szoptatásra a szakirodalom/fórum olvasásával
2011. jún. 30. 15:50
 7/8 Iren Juhasz válasza:

nem torvenyszeru.En az elso gyerekemet harom honapig szoptattam,a masodikat meg ket evig.Pedig az elsonel allandoan fejtem,meg szoptattam,mert azt mondtak ugy kell.A masodiknal pedig csak nagyon keveset fejtem,es o az elso perctol 4 orankent evett.igaz akkor jo sokaig.

Szerintem is az a lenyeg,hogy mindig ciciztesd meg ha keri.

2011. jún. 30. 19:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget!Kipróbálok minél többet a leírtakból..de ami tuti,hogy megpróbálok nem rágörcsölni és nem stresszelni feleslegesen :)) Még 8 hét!!
2011. júl. 6. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!