Van olyan anyuka, aki egyáltalán nem akar szoptatni? Mármint első perctől fogva.
Előttem író anyuka: Ha gondolod, érdeklődj egy szopis tanácsadónál a Szoptanít készülékről. Ennek az a nagy előnye, hogy szoptatás közben, a mellen lehet vele adagolni a pótlást, így a baba nem lesz cumizavaros, hanem újra a mellhez köti majd a jóllakottság érzését. Ha idővel lassan csökkentik a pótlás mennyiségét, jó esetben teljesen vissza lehet állni a szoptatásra.
Nem olyan egyszerű a használata és nem is olcsó, de több anyukának is segített már.
"És ma már teljesen máshogy kezdeném, és ha lett volna valaki, aki megmutatja hogy kell, és nem sz...ják le a nővérek a kórházban, akkor talán én is "simán" tudnék szoptatni...." Sajnos ez a legjellemzőbb, erről írtam én is. (Bár nekünk már mind1, 9 hónap telt el azóta:-()
3. voltam.
Sziasztok!
Az 5 hetes baba anyukájának: szerintem így is szép, hogy kitartasz. Attól, hogy a babád üvegből kapja az anyatejet, mert fejed neki, még az én szememben szoptató anyuka maradsz.
Az első babámat 2 éves koráig szoptattam, aztán egyik napról a másikra elvettem tőle. Próbáltam többször csökkenteni a szopik számát, de csak a drasztikus elvétel volt sikeres.
A második babámat 5 hónapos koráig szoptattam, hasonló helyzetben, mint az 5 hetes baba anyukája. Aztán kiderült, hogy tejallergiás a kicsim, így feladtam a szoptatást, és tápszert kap a kislegény. 1 éves és abszolút nem viselte meg a cici hiánya.
szerintem hulyese ez a kultura dolog...ez egy oszton kene legyen mindenkinel de sajnos vannak sokan akik feltik a "gyonyoru kebleiket"(valoszinuleg ezert nem szoptatnak azok a tinik a fent emltett musorbol).
tul nagy port kavarnak az emberek a szoptatas korul hiszen ez magatol erthetodo kene legyen minden valamirevalo anyanak.
megprobalom megerteni azokat az anyakat akik igyekeznek de megsem megy nekik viszont azok a nok akik szandekosan gyogyszert szednek a tej ellen azt mondanam hogy akar orokbe is adhatnak a gyerekuket mert az ilyen nem anya!
Ez azért összetettebb dolog, mint a gyönyörű keblek. A szoptatás tényleg megterhelő, és jobban lekorlátozza az anyát. Ezt vannak, akik nem vállalják be, főleg, ha a környezetük is ebben erősíti őket. Nem véletlen, hogy az előkelő nők már évszázadokkal ezelőtt sem szoptattak.
Itt most természetesen nem azokat szólom le, akik megpróbálják, de nem ment. És ismétlem, a fent említett jelenség Magyarországon szerencsére rendkívül ritka, nem is hiszem, hogy nagyon szót kéne rá vesztegetni.
Én se rajongok az ötletért hogy szoptatni kell lassan.
24 hetes kismama.
17:33:
Én azt mondom, szerintem mindenképp próbáld meg, és ha nagyon nem megy, vagy kifejezetten rossz érzésed van tőle, akkor hagyd abba.
tegnap 01:50 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!