Elegendő 1 évig szoptatni, hogy lehessen kistesó?
Sziasztok.
Babám 100% anyatejes. Nagyon szeretek szoptatni, azonban minden alkalommal eszembe van, hogy egyszer ezt le kell építenem. Én legszívesebben 2 éves koráig is hagynám neki a cicizést.
Azonban mivel ő se jött olyan hamar 1 éves korában gondoltam leválasztani, hogy megjöjjön a menszeszem.
Viszont azt érzem minden sikertelen próbálkozós hónap után félek bűntudatom lesz, hogy ennyierővel szoptsthattam is volna a babám.
Azonban 1 év után tényleg szeretnénk próbálkozni, mert szeretnénk kis korkülönbséget, de a fő ok, hogy ő is lassan jött.
Jelenleg 4 hónapos és annyira szalad az idő. Még nyilván nem jött meg.
Abban bízok esetleg megjön majd és nem kell elapasztani a tejem, de attól tartok erre nem fog sor kerülni addig.:S
Anno én is elgondolkodtam ezen, ki is tettem egy kérdést akkor.
Ugyan ezen őrlődtem, hogy a kicsi miatt leszoktassak?! hogy fogom megélni, ha nem jön össze és amiatt nem szoptatok? kb ugyan ezek jártak a fejemben.
Itt ugyan ezeket a válaszokat kaptam, hogy ne szoktassam le, terhesen is lehet szoptatni, szoptatás mellett is teherbe lehet esni....
Így mivel annyi jó tanács jött, nem szoktattam le.
4hósan elkezdtük a hozzátáplálást, 5 hós volt mikor nekem megjött. Akkor fogtunk bele lesz ami lesz alapon.
2hónap alatt teherbe is estem. öröm, boldogság.
7hetesen elvetéltem.
Ahogy lehetett, újra belevágtunk.
ismét pikk pakk terhes lettem. 8.hétig tartott. Ott is elment.
Ekkor már a dokim megemlítette, hogy a szoptatás is lehet a gond a vetéléseknél. Ezért inkább dokit váltottam, aki "modernebb szemléletű".
3.x is terhes lettem. ő a 6.hétig volt velünk.
Végül elküldtek vizsgálatokra, ahol beigazolódott, hogy a szoptatás miatt valamit túltermel a szervezetem, ami összeegyeztethetetlen a terhességgel.
Akkor nyugtatott a doki, hogy nem vagyok ezzel egyedül, rengeteg nő van, akinek a szervezete a szoptatás alatt kilöki az újat, hogy a meglévőt tudja táplálni.
Mikor ezzel szembesültem, nekem ez olyan nagy érvágás volt, hogy el nem tudom mondani.
Hogy hallgattam a gyakori népére és az orvosokra, jobban fájt, mintha abbahagytam volna a szoptatást, ahogy a megérzésem mondta. Hogy amiatt ment el 3 baba is, hogy hülye voltam, és ragaszkodtam hozzá.
Van akinek simán megy. De rengetegen olyanok is, akiknek nem.
Mérlegelj, hogy neked egy elvesztett baba "mennyire férne bele"
11-es, sajnalom hogy veled ez tortent, de miert kell igy kerdezni?
Hogy mennyi “elveszett” baba fer bele? Te jol vagy amugy?
A szoptatas nagy atlagban a teherbeesest akadalyozza inkabb. HA akadalyozza. Nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni, csak mert veled ez tortent!
12!
Igen, jól vagyok köszönöm!
Viszont amikor ezek történtek, mikor szembesülte vele, hogy mi miatt történtek, akkor nem voltam jól.
És ezért írtam le a történetemet, hogy a kérdező ezzel is szembesülhessen, ne csak a "szoptass tovább, semmi baj nem lesz" kommentekkel. Ahogy anno én is.
Nem kell a legrosszabbra gondolni, nyilván nem mindenki jár így, ahogy a fentebbi kommentekben is olvashatjuk. De mint írtam, az orvosok akikkel beszéltem, ők elmindták, hogy gyakori, gyakoribb mint hinnénk az ilyen. Szóva ez is benne van a pakliban, nem kell homokba dugni az embernek a fejét, hogy utána meg koppanjon.
Sehol nem írtam, hogy vele is ez fog történni, de simán megtörténhet. Én anno nagyon örültem volna egy ilyen kommentnek.
11 x
14 hónapos volt a kisfiam amikor megfogant a kistestvér, és 15 hónapos korában vettem el töle a cicit, mert már nagyon nem esett jól, és igazából semmi szüksége nem volt rá, mert mindent evett, napközben nem is cicizett.
2 éjszaka után nem is kereste a cicit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!