Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elegendő 1 évig szoptatni,...

Elegendő 1 évig szoptatni, hogy lehessen kistesó?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Babám 100% anyatejes. Nagyon szeretek szoptatni, azonban minden alkalommal eszembe van, hogy egyszer ezt le kell építenem. Én legszívesebben 2 éves koráig is hagynám neki a cicizést.

Azonban mivel ő se jött olyan hamar 1 éves korában gondoltam leválasztani, hogy megjöjjön a menszeszem.

Viszont azt érzem minden sikertelen próbálkozós hónap után félek bűntudatom lesz, hogy ennyierővel szoptsthattam is volna a babám.

Azonban 1 év után tényleg szeretnénk próbálkozni, mert szeretnénk kis korkülönbséget, de a fő ok, hogy ő is lassan jött.

Jelenleg 4 hónapos és annyira szalad az idő. Még nyilván nem jött meg.

Abban bízok esetleg megjön majd és nem kell elapasztani a tejem, de attól tartok erre nem fog sor kerülni addig.:S

jún. 9. 23:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

A fiammal 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, nem volt célom teljes étkezéseket kiváltani hamar, így még sokáig kínáltam neki a cicit akkor is, mikor már nagyobb mennyiségeket evett, mégis megjött 8 hónapos korában.

Szerintem ezen ne aggódj előre, lehet, hogy simán teherbeesel szoptatás mellett is (barátnőm gyerekei között másfél év van, kb. akkor választotta le magát a fia, mikor terhes lett, ráadásul úgy sikerült nekik, hogy egyszer sem jött meg neki, szóval már az első peteérést elcsípték 🙂)

jún. 9. 23:20
 2/19 anonim ***** válasza:
67%

Én 4honapos kora után kezdtem hozzataplalni (orvosibutasitasra) és 6honapos volt, mikor először megjott (azt olvastam, hogy hozzataplalas elkezdese es így a tejadagok csökkenése gyakran okozza, hogy 6-8hettel később megjon a menzi).

1 éves volt a fiam, mikor megtudtam, hogy jön a kistesó, ekkor napkozben 4x szopizott, éjszaka 5-6x.. 20honap van a fiúk között. 13honaposan, már terhesen választottam le, mert nagyon kellemetlennek éreztem terhesen.

Az elsőre mi is 1,5 évet vártunk, a madodik a 4.probalmozos hónapban fogant, én is azt hittem, később fog osszejonni.

jún. 9. 23:26
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
11 hónapos volt mikor megjött, és több mint 2 éves koráig szoptattam a gyermekem. A leglelkesebben szoptató ismerőseimnek is megjött a menzesze a gyerek 1 éves kora körül. Más kérdés, hogy szoptatás mellett sikerül-e teherbeesni. Embere válogatja.
jún. 9. 23:27
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekem is megjött 1 éves kora után nem sokkal. Pedig nagyarányban még anyatejen élt a fiam. Esetleg 2-3 plusz hónapot érdemes adni magatoknak, és ha ez nem elég, akkor csak fokozatosan csökkenteni a szoptatásokat. Lehet, hogy ha csak alvás előtt szoptatsz, vagy ha már átalussza az éjszakát az elég és nem kell teljesen elválasztani.
jún. 9. 23:41
 5/19 anonim ***** válasza:
78%
Nem ezen fog múlni. Még mindig szoptatom a 15 hónaposomat és a pocakban a kistesó. Nekünk is nehezen jött az első és rögtön a második. A menstruáció is változó kinél mikor jön meg, de lehet, hogy már megjönne következő hónapban és már most terhes lehetnél. Próbálkozzatok és alakul!
jún. 10. 00:24
 6/19 anonim ***** válasza:
94%

Túlságosan előre gondolkodsz, mikor lesz még egy éves? Annyi minden lehet még. Nekem kizárólagos szoptatás mellett is pl. megjött 4,5 hónapos korában, pedig éjjelente is evett még 2-3x. Olyan is van, hogy a gyerek magát választja le. Igazából még akár el is apadhat a tej, persze ne legyen így, csak arra akarok utalni, hogy 8 hónapról beszélünk, sok idő. A hozzátáplálás még el sem kezdődött, az is egy vízválasztó.

Na meg egyáltalán nem biztos, hogy a második babára is sokat kell várni, épp mostanában panaszkodott valaki, hogy biztos ami biztos jó hamar elkezdték a "kistesó-projektet", erre azonnal összejött, és magába volt zuhanva, hogy mi lesz így, ilyen kis korkülönbséggel.

Szerintem ne rontsd el a szoptatás élményét azzal, hogy olyasmin kattogsz, ami egyáltalán nem biztos hogy megtörténik...

jún. 10. 00:28
 7/19 anonim ***** válasza:
77%
Felesleges ezért abbahagyni.
jún. 10. 02:35
 8/19 anonim ***** válasza:
52%

Mindkét gyerekem 6 hónapos volt, amikor megjött a menstruációm.

A nagyobb fiam 13 hónaposan egyszerűen elutasította a cicizést, csak szilárdat fogadott már el, egy darabig még fejtem, aztán elapadt.

A második rengeteget evett a kezdetektől, aztán 9 hónapos volt, amikor elkaptunk egy nagyon durva hányós-hasmenéses vackot, bennem a folyadék is alig maradt meg, a szilárdból semmi, a kisfiam is nagyon rosszul volt… ott a gyerekorvos tanácsára adtam neki tápszeres pótlást, úgy ette, mintha nem lenne holnap, gondolom így, hogy kb semmit nem tudtam bevinni a szervezetembe, a tejem is kevesebb lett. Utána már nem evett annyit, most 11 hónapos korára elhagyta a szopizást, tápszert kap reggel és este.

jún. 10. 06:47
 9/19 anonim ***** válasza:
69%
Nekem 3 hónap után megjött, 100% iszsz babával, majd kb 18 hónapos volt, mikor teherbe estem azonnal, és 22 hónapos, mikor elválasztottam, mert már kezdett nagyon terhes lenni. Szóval nem ezen múlik.
jún. 10. 07:31
 10/19 anonim ***** válasza:
70%
100% iszsz mellett 6hónap után jött meg és kb két évig szoptattam. Kistesóval már 3hónapos terhes voltam amikor leválasztottam. Azt úgyse tudod kiszámolni, mikor jön meg újra
jún. 10. 07:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!