Elegendő 1 évig szoptatni, hogy lehessen kistesó?
Sziasztok.
Babám 100% anyatejes. Nagyon szeretek szoptatni, azonban minden alkalommal eszembe van, hogy egyszer ezt le kell építenem. Én legszívesebben 2 éves koráig is hagynám neki a cicizést.
Azonban mivel ő se jött olyan hamar 1 éves korában gondoltam leválasztani, hogy megjöjjön a menszeszem.
Viszont azt érzem minden sikertelen próbálkozós hónap után félek bűntudatom lesz, hogy ennyierővel szoptsthattam is volna a babám.
Azonban 1 év után tényleg szeretnénk próbálkozni, mert szeretnénk kis korkülönbséget, de a fő ok, hogy ő is lassan jött.
Jelenleg 4 hónapos és annyira szalad az idő. Még nyilván nem jött meg.
Abban bízok esetleg megjön majd és nem kell elapasztani a tejem, de attól tartok erre nem fog sor kerülni addig.:S
A fiammal 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, nem volt célom teljes étkezéseket kiváltani hamar, így még sokáig kínáltam neki a cicit akkor is, mikor már nagyobb mennyiségeket evett, mégis megjött 8 hónapos korában.
Szerintem ezen ne aggódj előre, lehet, hogy simán teherbeesel szoptatás mellett is (barátnőm gyerekei között másfél év van, kb. akkor választotta le magát a fia, mikor terhes lett, ráadásul úgy sikerült nekik, hogy egyszer sem jött meg neki, szóval már az első peteérést elcsípték 🙂)
Én 4honapos kora után kezdtem hozzataplalni (orvosibutasitasra) és 6honapos volt, mikor először megjott (azt olvastam, hogy hozzataplalas elkezdese es így a tejadagok csökkenése gyakran okozza, hogy 6-8hettel később megjon a menzi).
1 éves volt a fiam, mikor megtudtam, hogy jön a kistesó, ekkor napkozben 4x szopizott, éjszaka 5-6x.. 20honap van a fiúk között. 13honaposan, már terhesen választottam le, mert nagyon kellemetlennek éreztem terhesen.
Az elsőre mi is 1,5 évet vártunk, a madodik a 4.probalmozos hónapban fogant, én is azt hittem, később fog osszejonni.
Túlságosan előre gondolkodsz, mikor lesz még egy éves? Annyi minden lehet még. Nekem kizárólagos szoptatás mellett is pl. megjött 4,5 hónapos korában, pedig éjjelente is evett még 2-3x. Olyan is van, hogy a gyerek magát választja le. Igazából még akár el is apadhat a tej, persze ne legyen így, csak arra akarok utalni, hogy 8 hónapról beszélünk, sok idő. A hozzátáplálás még el sem kezdődött, az is egy vízválasztó.
Na meg egyáltalán nem biztos, hogy a második babára is sokat kell várni, épp mostanában panaszkodott valaki, hogy biztos ami biztos jó hamar elkezdték a "kistesó-projektet", erre azonnal összejött, és magába volt zuhanva, hogy mi lesz így, ilyen kis korkülönbséggel.
Szerintem ne rontsd el a szoptatás élményét azzal, hogy olyasmin kattogsz, ami egyáltalán nem biztos hogy megtörténik...
Mindkét gyerekem 6 hónapos volt, amikor megjött a menstruációm.
A nagyobb fiam 13 hónaposan egyszerűen elutasította a cicizést, csak szilárdat fogadott már el, egy darabig még fejtem, aztán elapadt.
A második rengeteget evett a kezdetektől, aztán 9 hónapos volt, amikor elkaptunk egy nagyon durva hányós-hasmenéses vackot, bennem a folyadék is alig maradt meg, a szilárdból semmi, a kisfiam is nagyon rosszul volt… ott a gyerekorvos tanácsára adtam neki tápszeres pótlást, úgy ette, mintha nem lenne holnap, gondolom így, hogy kb semmit nem tudtam bevinni a szervezetembe, a tejem is kevesebb lett. Utána már nem evett annyit, most 11 hónapos korára elhagyta a szopizást, tápszert kap reggel és este.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!