Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 Hónapos babám túl sovány?

2 Hónapos babám túl sovány?

Figyelt kérdés
2 Hónapos és egy hetes kislányom múlt héten volt 4260 gr 59cm. 3360gr 53cm vel született amikor haza jöttünk 3140gr volt.Azt mondja az orvos hogy elég lassan hízik és úgy látom rám akarja beszélni a tápszert.A tegnap megint voltunk ellenőrzésen most 4410 gr. De az orvos meg mindig mondja a tápszert, amit ha nem muszáj nem akarok. Nagyon vidám kisbaba sokat kacag , nem sír,eszik is 3 óránként tejem is van,éjjel jól alszik egyszer felébred enni S reggelig alszik.Szerintetek túl sovány lenne adjak tápszert ? Nektek 2 hónapos babàtok hány kiló volt?

jan. 17. 16:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
82%
9 te nem vagy 100as!
jan. 17. 17:38
 12/25 anonim ***** válasza:
24%
Nem hiszem,hogy gond lenne,DE lepontozhatjátok a kérdezőt,de abban igaza van,hogy más orvost is megkérdeznék mégha tudnám,hogy velem ért egyet és nincs gond,de nem gyakoris abc dolgozók szavaira adnék. Mi itt nem látjuk a gyereket,a gyerekorvos igen. Azt sem tudhatjuk,hogy a kérdező elhallgat e valamit vagy sem. Sok orvos nem mer telefonon se tanácsot adni,nagyon helyesen. Itt önjelölt szakemberek vannak,ez a lényeg.:D És mint írtam, én sem adnék de megkérdeznék mást is,hogy mondja ki ezt ő is szakemberként.
jan. 17. 19:00
 13/25 anonim ***** válasza:
Vagy is a 9-est, elírtam.
jan. 17. 19:00
 14/25 anonim ***** válasza:
60%
A gyermek táplálása alapvetően a szülő kompetenciája. Normális esetben nem igényel orvosi végzettséget a gyerek súlyának követése, meg annak a mérlegelése, hogy mikor, mennyit és mit egyen. Később is max. javaslatot tesz a véleménye szerint, de ha te hús nélküli étrendet tartasz neki, akkor úgy eteted, nincs erre semmiféle törvénykezés, mindaddig, amíg nem kóros, mert akkor a jelzőrendszer működik (elvileg). Attól, hogy azt mondja a gyerekorvos, hogy tápszert javasol, mondhatod neki, hogy mérlegeltél, nem adsz neki tápszert, mert a súlygyarapodása megfelel az egyébként szakirodalomban is leírtaknak, és nem mutatja éhség jeleit. Azért nem kell ennyire kockának lenni, hogy amit az ovros kimond, azt követed, mint a szentírást, olyan dolgokban, amik az egészséges (!) gyerekre vonatkoznak. Ugyanígy vannak császárpárti meg természetes szülés párti orvosok, meg vannak, akik homeopátiát javasolnak, meg vannak, akik nem, meg van, aki 600g/hó alatt tápszert javasol, meg van olyan is, aki nem. Amíg egészséges gyerekről van szó, ő is csak egy ember, véleménnyel.
jan. 17. 19:45
 15/25 anonim ***** válasza:
23%
Ez hogy megy, ha valakinek nincs pénze tápszerre? Akkor ingyen megkapja, felírják neki nulla forintos receptre? Vagy mi? Mert ha nem, és a gyerek mosolygós, kiegyensúlyozott, stb., akkor csak arra tudok gondolni, hogy a dokinak az agyát átmosta valami orvoslátogató...
jan. 17. 20:00
 16/25 anonim ***** válasza:
61%

15!

A tápszer mióta lenne ingyen? Ki kell fizetni.

Ha beteg vagy az orvos kiírja a gyógyszert a betegségedre és mész a gyógyszertárba kifizeted nem?

Akinek gyereke van annak nincs az hogy nincs pénz( nagyon remélem)

jan. 17. 20:16
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Én az ügyeleten kaptam meg, hogy szakítsam meg félúton a szoptatást, mert sokat eszik a baba...

Hát eszembe sem jutott, hogy kövessem a "hozzáértő" szakember utasítását.

A fiam köszöni szépen, tökéletesen jól van azóta is, egyáltalán nem is kövér (akkor sem volt az), 15 hónaposan volt 82 cm és 12 kg 🙂

A védőnőt attól még megkérdezheted, hogy mi a véleménye (természetesen nem közölném vele előre az orvos véleményét, maximum miután elmondta a sajátját, de lehet akkor sem).

jan. 17. 20:28
 18/25 anonim ***** válasza:
70%

"Akinek gyereke van annak nincs az hogy nincs pénz( nagyon remélem)"

De olyan azért van, hogy végesek a pénzügyi keretek...

jan. 17. 20:33
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"szakítsam meg félúton a szoptatást, mert sokat eszik a baba... Hát eszembe sem jutott, hogy kövessem a "hozzáértő" szakember utasítását. A fiam köszöni szépen, tökéletesen jól van azóta is, egyáltalán nem is kövér (akkor sem volt az)"

Persze, hogy nem volt kövér. Szoptatással nem lehet túletetni, ezt mindenki tudja. :)

[link]

jan. 17. 20:36
 20/25 anonim ***** válasza:
35%

18!

Úgy érdemes gyereket vállalni hogy számolni kell azzal, hogy nem biztos hogy tudod szoptatni. Én nem tudtam csak 1 hónapig. De sajnos ezzel számolni kell....

jan. 17. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!