7 hónapos babám 72 cm és 6700gr, normalis? Most vas cseppeket kap. Nagyon mozgékony baba egész nap csúszik maszik. Segitsek mert megőrülök már, mindenki azzal cseszte hogy sovany a gyerek.
Korai hozzátáplálás átka...
A gyümölcsben alig van kalória, neki még max 1 étkezésnek kellene kiváltva lennie és több tápszert innia...
Dehogy sovány. Ez a normális. Nem kell dagadtnak lennie egy ekkora gyereknek.
Fiam kb 5 -6 hónaposan volt pont ilyen hosszú és ennyi kg.
Ja, biztos attól vashiányos, mert elegendő tápanyaghoz jut a gyümölcsből, zöldségből, más laktatóbbat pedig a kora miatt még nem kaphat, ezért nem kellene még ennyi étkezést kiváltani.
Egy ekkora gyereknek még (a súlya alapján) minimum 700 ml tápszerre (v. anyatejre) lenne szüksége és csak afelett kéne kóstoltatni és már se lenne vashiányos.
Mennyivel született?
Egyébként meg a túl korai és gyors hozzátáplálással egyetértek, hogy ez hátránya, még ha tudom, van aki eleve a lassú hízás miatt kezdi el, bár a vashiány szerintem nem ezért van. A vasraktárak kiürülnek fél éves korra, az anyatej-tápszer vas tartalma meg pont a kálcium miatt nem szívódik fel rendesen.
Ha mindenki azt mondja, hogy sovány, akkor elég vékonyka lehet.
Hogy mennyire normális, lehet alkati kérdés is, máskor felszívódási zavar, szóval erre nem tudunk válaszolni. Nem minden egészséges baba 8-9 kg ennyi idősen, az biztos.
Szerintem nem vészes a súlya, a védőnő, gyerekdoki mindig ilyenekkel csesztet mindenkit. Figyelj oda, hogy ne fogyjon, de nem kell parázni.
Á, tényleg nem kevés, csak épp 1 % alatti a percentilis értéke.
Akkor lenne normális ez a súly, ha sokkal kisebb hosszhoz nyomna ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!