Tanacsok, tippek a cici kezi "fejeshez"?
Muszaly fejjem,mert bibis,tudnatok nekem segiteni,mert nagyon lassan sikerul csak,es cseppenkent...esetleg ajanlotok olyan oldalt ahol reszletesen leirja,hogyan kell jol csinalni.
Elore is koszonom!
Paraffin olajjal, vagy testápolóval masszírozd előtte a cicit. Először én is kézzel fejtem, hát nem könnyű, de egy idő után bele tanulsz.
Utána kipróbáltam az AVENT kézi mellszívót, na azzal sokkal gyorsabban, és könnyebben ment.
Ugyanez a gondom volt nekem is, két hónapos koráig sebes volt a mellem, egy tejlázt is átéltem.. na azt igyekezz elkerülni! :)
Sokat szenvedtem a kézi fejéssel, végül nekem is a masszírozás vált be. Minden fejés előtt olivaolajjal masszíroztam percekig, amíg átmelegedett és fellazult, utána kezdtem csak el fejni.
Anyukám tanácsa az volt, hogy keressem meg a mellemen a "zárat", ami elindítja, és elzárja a tejet. Ha megtapintod a melled, a bimbóudvar széle felé van benne egy keményebb rész, mintha egy korong lenne benne. Valahol ott van az a záróizom, amit meg kell tanulnod úgy megnyomni, hogy kinyisson. A gyerekek is ezt az izmot nyomják össze a nyelvükkel. Ha sikerül jól eltalálnod, akkor kispriccel a tej.
A masszírozás azért is jó, mert a mell ingerlése beindítja a tejelváklasztó reflexet, amikor a mell megkeményedik, és csak úgy "nyomja ki magából" a tejet. Olyankor jön le a tejmennyiség nagy része, pedig csak egy-két percig tart az egész (ilyenkor úgy érzed, mintha bizseregne a mellbimbód, és esetleg a másikból is folyik a tej). Meg kell tanulnod elérni ezt az állapotod, sokat segít, ha agyban is el tudsz lazulni, gondolj a babádra, vagy arra, hogy milyen jó lesz, ha már nem feszül majd a melled.
A kézi szívót is meg kell tanulnia a mellednek, mert az a babával és a kézi fejéssel szemben nem masszíros igazán, nincsenek meg a fejő mozdulatok. Légy türelme, ki kell várni a tejleadó reflexet itt is. Lehet taktikázni a fejési sebességgel, lassabban kezdeni, változtatni a sebességet, stb. Figyeld meg, hogy milyen ritmusban szpoik a babád, és próbálj meg ahhoz igazodni. A fájdalom kisebb lehet, ha előtte fellazítod a melled masszírozással, esetleg csak akkor kezded mellszívóval ejni, amikor már beindult a reflex.
Nekem a meleg pakolás is segített, a fejés alatt végig a mellemen (a hónaljtájékon) volt egy melegvizes pelus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!