Szoptatással kapcsolatos tanácsok?
2 hetes a kislányom. Eleinte elég volt bőven a tejem, 1 cicivel is jóllakott. Most már nem elég neki a két cici se, pótolnom kell hozzá tápszert is, általában 50ml-t, de van, hogy többet is.
Minden szoptatásnál nagyon hamar elalszik. Ilyenkor szoktam csipkedni picit a nyakát, hogy felébredjen. Szív egyet-kettőt, és már alszik is megint. Megbüfiztetem, akkor általában felébred, visszateszem a cicire, de megint alszik. Leteszem a kiságyba, és abban a pillanatban kipattan a szeme. Várok egy kicsit, amíg nem sír, és ha már nagyon nem tudom megvígasztalni, akkor jöhet a másik cici, vagy a tápszer.
Kevés a tejem valószínűleg. Mit tehetnék, hogy több legyen? Illetve, hogy ne aludjon el olyan hamar szopizás közben?
Nekem se lett a tápszertől kevesebb tejem, sőt... megnyugodtam, a baba is. A babám nem ordított rettenetesen, hogy éhes, hanem simán elvolt, napirendünk lett, és még gigantikus tejek is jöttek,csak hát ki tudja miért, de az én tejemtől nem hízott egy grammot sem (ez ment 6 hétig, amíg tisztán anyatejes volt). Szóval szerintem akkor tedd cicire, amikor felébredt és ne akkor amikor már fáradt, így nagyobb eséllyel marad ébren. Amúgy 6 hónapos korig szopizott, ahogy elkezdtünk hozzátáplálni, elutasította a cicit:(
Szóval igyál sokat (vizet a legjobb) és egyél fincsi leveseket, és gondolj arra, hogy milyen jó, hogy van egy nyugodt szép egészséges babád. És milyen jó, hogy nem sír éhesen, mert van tápszer és milyen nagyszerű, hogy szopik is és anyatejhez is jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!