Gyakori szoptatással mindenkinek nő a tej mennyisége?
De több lesz, csak nem egyből. Van akinek gyorsan reagál a szervezete, van akinek lassan.
Nálunk több, mint egy hét volt, mire átállt a cicim erre a keresletre, addig nyűglődtünk, de aztán több lett.
Két mellből szoptattam, az elején már óránként kérte rá magát, és így se volt elég. Aztán elég lett, és fokozatosan visszaállt a 3-4 óránkénti szopira.
Este meg mindenkinek kevesebb a teje, de sokkal táplálóbb, eltelíti a pocakot.
Nem tudom, amúgy mennyit eszik, a fiam nem volt valami nagy evő, 60-80 ml-vel jókat aludt kb. este 8-tól hajnali 4-ig.
Bejön az, csak nem varázsütésre.
Minél gyakrabban ürül a mell, annál több tej termelődik. Miért nézegeted az órát egyáltalán? Akkor tedd a babát mellre ha éhes. Ha 2 óránként akkor úgy, ha 3 óránként akkor úgy. Kell pár nap amíg a tejtermelés alkalmazkodik a kereslethez, de ha ebbe a kényes folyamatba nem avatkozol bele károsan (cumival, cumisüveggel, 3 óránkénti szoptatással) akkor működik.
Enyém is 3 hónaposan volt annyi (ill 5,4 kiló) 4 kilóval született.
Nem méregettem, kapott icict ha kért, 6 hónapig csak anyatejete evett.
Volt, hogy nagy melegben 5 hónaposan 2 óránként cicizett.
Kérdező, akkor tedd mellre, ha ő jelzi neked! Ha láthatóan nem jön be az, hogy te magad rakod sűrűbben mellre, akkor nincs rá szükség! Engedd, hogy ő irányítson, neked csak alá kell dolgoznod és menni fog, hidd el!
És lányok, gondoljatok bele, kánikula van! Nem biztos, hogy azért nem áll vissza a szopások közti hosszabb idő, mert nem nő elég gyorsan a tejmennyiség, hanem azért, mert többet iszik a baba..! Ilyen melegben ritka, ha kibírnak 3 órát. Az én lányom is kb. 1,5-2 óránként szopott anno, hiába ette magát előtte tele, már beállt tejmennyiségnél.
Csak lazán, tudják ők, miért jelentkeznek ilyen gyakran. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!