Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van más is aki utál szoptatni?

Van más is aki utál szoptatni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy milyen jó ez a gyereknek, meg minden, ezért is csinálom, de rosszul vagyok, mikor elmegyek a tükör előtt, egész nap szinte lecsatolt melltartóban járok, egy órás tortúra az egész, aztán 1 óra pihi, és kezdődik előről...

A kórházban nem mutatták meg hogy kell, és későn is indult be nagyon a tejem, ezért kapott cumisüvegből enni a kórházban, így azt eléggé szereti, azzal kb 20 perc. Cicin 1 óra sírással, hadakozással. Már alig várom, hogy vége legyen, és újra önmagam lehessek normál ruhában és melltartóban. Mindenki arról ír, hogy micsoda öröm a szoptatás, de nekem folyamatos görcs, hogy eleget eszik-e, vagy miért köpi ki a mellbimbót folyton, ezért folyton méricskélem a gyereket. Kész téboly. Már tiszta lelkifurdalás vagyok emiatt...

2010. okt. 20. 13:39
1 2 3
 21/24 xStefix ***** válasza:
0%

Mi 2 évig csináltuk és semmi gond nem volt vele. Én is azt tapasztalom, amit sok (jól!) együtt altató anyuka: semmiféle hátránya nincs, ha tudjuk, mit miért és mikor teszünk.

De ettől nyilván nem kötelező, mindössze egy lehetőség.

Az üvegnél te is mozogsz és ő is, te is vársz, ő is. Felkelsz, enni készítesz, odaadod neki, ő tartja, esetleg ki is veszed az ágyból, utána elrakod az üveget.. nem csoda, ha mindketten teljesen felébredtek és "kifáradtok". Szoptatásnál viszont csak odafordulsz, kicsomagolod magad, odahúzod a babát és kész. Gyorsabb, kényelmesebb, kisebb munka mindkettőtöknek. Pár nap után már automatikusan félálomban is megy, nagyon praktikus.

Mondjuk ha evés közben nyüszizik a babád, az kicsit más, mert akkor éjjel szopinál is csinálná valószínűleg. De ennyiben akkor meg is egyezik a kettő, tehát a szopi biztosan nem rosszabb megoldás. (A fentiek viszont a szopi javára húznak.)

Az apazavarást pedig könnyen ki lehet kerülni, ha van rá mód: anya aludjon a babával, apa pedig külön, legalábbis amíg fennáll az éjjeli sírás és/vagy az éjjeli szopizás. Kell hozzá a megfelelő hozzáállás mindkét részről, de talán ez elvárható.

2010. okt. 24. 16:33
 22/24 anonim ***** válasza:
33%
Igaza van Stefixnek, nincs abban semmi rossz ha veled alszik. Jó érzés neked és még jobb a babának, és kényelmesebb is, csak előveszed a melled és ehet. Nekem 3 gyerkőcöm van és mind velem aludtak. A legkisebb most 4 hós. Szerintem is addig amig próbálgatjátok ezt addig apa aludjon külön és ha sikerül és jobb lesz a helyzet akkor vissza mehet apa is. Ha meg nem jön össze akkor még mindig ott a másik lehetőség. Egy próbát megér, és gondolj arra hogy te is megérdemled azt hogy éjjel kipihend magad!!
2010. okt. 25. 08:58
 23/24 anonim ***** válasza:
51%
De apa is megérdemli hogy anyával legyen.
2010. okt. 25. 12:40
 24/24 xStefix ***** válasza:

Apa egész életében anyával lehet, szerintem ez a rövid idő talán még belefér...

Én ugyan nem vagyok apuka, de ha az lennék, akkor is azt gondolnám, hogy ezt az átmeneti áldozatot meg lehet hozni azért, hogy a gyermekemnek jót tegyek. Mert aki ezt nem látja (be), .......

2010. okt. 26. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!