Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van más is aki utál szoptatni?

Van más is aki utál szoptatni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy milyen jó ez a gyereknek, meg minden, ezért is csinálom, de rosszul vagyok, mikor elmegyek a tükör előtt, egész nap szinte lecsatolt melltartóban járok, egy órás tortúra az egész, aztán 1 óra pihi, és kezdődik előről...

A kórházban nem mutatták meg hogy kell, és későn is indult be nagyon a tejem, ezért kapott cumisüvegből enni a kórházban, így azt eléggé szereti, azzal kb 20 perc. Cicin 1 óra sírással, hadakozással. Már alig várom, hogy vége legyen, és újra önmagam lehessek normál ruhában és melltartóban. Mindenki arról ír, hogy micsoda öröm a szoptatás, de nekem folyamatos görcs, hogy eleget eszik-e, vagy miért köpi ki a mellbimbót folyton, ezért folyton méricskélem a gyereket. Kész téboly. Már tiszta lelkifurdalás vagyok emiatt...

2010. okt. 20. 13:39
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is így voltam vele. :( És ráadásul alig volt tejem, 3 hónap múlva elapadt a maradék is. A mellbimbóm egy hónapig sebes volt, néha mikor megnyomtam a mellem, véres tej jött belőle (a seb miatt). A 2. hónap végére kezdtem megszeretni, mert már nem fájt, igaz, tejem sem lett több, pedig minden létező teát, bogyót, sört, levest, stb. kipróbáltam, hogy legyen. Nálunk nem volt ritka, hogy a kevés tejem ellenére 2-3 órát is cicin volt a gyerek. Iszonyú lelkiismeret-furdalásom volt, de utáltam én is a szoptatást. Talán a körülmények miatt. Megkönnyebbültem, mikor a 3. hónapban a védőnőm azt mondta, ne kínlódjunk tovább... Utána tápszeres lett .Ennek már 2 éve. De még most sem szívesen gondolok vissza erre az időszakra.
2010. okt. 20. 13:43
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem is csodálom, hogy utálsz szoptatni:)

Meg kellene nyugodnod, hidd el, hogy a babád nagyon okos, tudja, mennyi kaja kell neki. Az elején én is utáltam, már attól gyomoridegem lett, hogy az órán láttam, mindjárt éhes lesz:)

De amikor lehiggadtam, onnantól élmény volt a szoptatás, imádtam! Átállítottam az agyam arra, hogy ha mégsem elég a tejem, akkor majd kap tápszert, az a második legjobb, amit adhatok neki. Mikor ezt beláttam, onnantól nem volt izom para:)

És minden héten szánj rá két órát a regenerálódásra, egy kád víz, hajmosás, smink, és délután, amikor várod haza apát, akkor is dobd fel magad:)

Egy két hét, és túlleszel ezen:)

2010. okt. 20. 13:53
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes kérdés ez...

Az elején én is szenvedtem, mert ügyetlenkedtünk, csupa seb volt a mellem, 1 hónapig nem hízott eleget a lányom, fejtem is, hogy legyen több tejem és tartalék is a mélyhűtőben. Magát a fejést magam előtt is olyan megalázónak tartottam (mi vagyok én, valami tehén?).

Ráadásul utáltam a szoptatós melltartókat. Mindig is viszonylag nagy és elég hosszúkás mellem volt. A szoptatás alatt még nagyobb és még lógósabb lett. A szoptatós melltartó szinte semmit nem tartott.

Utáltam, hogy hónapokig zuhanyzás után és szeretkezés közben is folyik a mellemből a tej.

A melltartóbetétet is utáltam, de anélkül csupa tej volt mindenem.

Így leírva rosszul néz ki ez a sok negatívum, mégis 14 hónapos koráig szoptattam a lányom (5 és fél hónapig csak szoptattam). Ráadásul (diszkréten) bármilyen nyilvános helyen is megszoptattam, ha úgy volt éhes.

Biztos ez is olyan dolog, ami nem fehér vagy fekete, hanem a pozitív-negatív dolgok egyvelegéből áll össze, mit hogyan él meg az ember.

Most 28 hetes terhesen az előzetes negatív félelmeim és pozotív várakozásaim ugyanilyenek. Nem csak a szoptatással, hanem minden babával kapcsolatos dologgal kapcsolatban.

2010. okt. 20. 13:54
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Milyen jól megfogalmazta a harmadik válaszoló! :)
2010. okt. 20. 13:56
 5/24 anonim válasza:
100%
mintha rólam irtad, illetve irtátok volna :-) ugyan ez volt nálam is. 70 percet evett a lányom, és 20ml-t sikerült ennie. Pedig akkor már kb 100-at kellett volna. 3 hónapig sikerült szoptatnom, utánna már nem kellett neki a cici. Születésétől kezdve kapott kiegészítésképp tápszer.
2010. okt. 20. 14:09
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Megint első vagyok. Nekem is 3 hónapig 30 ml volt a max. amit tudott szopni, a többi tápszer volt. Így nézett ki az étrendje: 20 ml anyatej 80 ml tápszer. :( Plusz nekem az ezzel járó fájdalom és frusztráció. Ma már nem tulajdonítok ennek akkora jelentőséget... de valószínűleg nem utáltam volna a szoptatást, ha lett volna tejem, és ha nem fájt volna a mellbimbóm hetekig.
2010. okt. 20. 14:12
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

nekem is kínlódás volt, alig volt tej, keveset evett, ő sem rajongott a szoptatásért.

most megint terhes vagyok, kíváncsi vagyok mi lesz, de tápszerre készülök és nem lesz lelkifurdalásom.

2010. okt. 20. 14:35
 8/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, annyira megkönnyebbültem, hogy nem vagyok csodabogár! De annyira megkeseríti a napjaimat. Már előre utálom, hogy szegény mindjárt ébred, és szoptatni kell. Legszívesebben lefejném, és üvegből adnám neki.
2010. okt. 20. 14:36
 9/24 anonim ***** válasza:
68%
tedd azt. Ne félj nem vagy egyedül. Sorstársam. Bár én még csak 21 hetes vagyok.
2010. okt. 20. 15:07
 10/24 xStefix ***** válasza:
54%

... vagy írj egy privát üzit, ha ki szeretnéd beszélni magadból és szeretnél kapni egy kis bíztatást.

Erős a gyanúm, hogy a rossz élményeid csak generálják a élelmeidet, utálkozásodat. Ha ezeken lehetne változtatni, lehet, hogy idővel máshogyan tekintenél a szoptatásra. Nem lehetetlen..!

2010. okt. 20. 16:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!