Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig nem ciki egy gyereket...

Meddig nem ciki egy gyereket szoptatni?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom és még mindig szopizik.
2023. ápr. 16. 20:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
30%
#19 vagyok. Hát az tényleg jó kevés. Elvileg ennyi idősen már nem is elég tápanyag a csak anyatej. De hát mit lehet csinálni, ha mást nem eszik? Jó lenne, ha enne mást is, de így szerintem egyáltalán nem baj, hogy szoptatod. A ti esetetek nem az, hogy nem hagyod felnőni a gyereket, mert ő a te pici babád lesz örökre.
2023. ápr. 17. 19:55
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

És ha 4 éves korában is ilyen keveset eszik, 4 évesen is szoptatod?!

Hidd el. Ha éhes lesz, enni fog. Nem kell egyből mellre tenni.

2023. ápr. 17. 20:53
 23/28 anonim ***** válasza:
24%

A 2 éves igen messze van a 4 évestől. Konkrétan annyira, mint amennyit eddig élt.

Ha egy 3 éves ihat tejitalt és járhat cumival oviba, akkor ne zavarjon már, hogy ki meddig szoptat!

2023. ápr. 17. 21:33
 24/28 anonim ***** válasza:
73%
Lehet, hogy valamilyen màs igènyèt próbàlja meg így kielègìteni. A Szoptatàs női művèszete könyvben volt egy ilyen eset leìrva. A 2 èves gyerek többet szopott, mint az ùjszülött. Az anya ùgy fogalmazta meg magàban, hogy ez a gyerek màst sem csinàl, csak szopik. Onnantól tudatosan nagyon sok közös programot csinàltak, ès a közelsèg irànti vàgyàt màssal is ki tudta elègìteni a gyerek. Mikor a gyerek a neki megfelelő korban hagyja abba a szopàst, akkor is kellhet az anya tevèkeny segítsège.
2023. ápr. 17. 22:49
 25/28 anonim ***** válasza:
39%
Nekem egy éves kor felett halál undorító. Részemről efelett ciki.
2023. ápr. 19. 10:17
 26/28 anonim ***** válasza:
63%

Amúgy meglepően kevés is elég a kicsiknek ebben a korban, nálunk a lassan 3 éves kislányom is néha kb annyit eszik egész nap, mint amit leírtál, és ő már nem szopizik, szóval nem kap máshonnan kalóriát. Mégis jó husiban lévő, egészséges gyerek. Szóval ha csak amiatt szoptatod, mert félsz, hogy egyébként éhen marad, akkor nyugodj meg, nem marad. Szokták mondani, hogy teli hűtő mellett gyerek éhen még nem halt, és tényleg :D

Ha nektek egyébként jó a hosszan szoptatás, szeretitek, bírod, akkor meg ne foglalkozz mások véleményével, nem ciki egyáltalán. Az más kérdés, hogy 2 évesen már nyugodtan meg lehet neki tanítani, hogy milyen módokon, helyzetekben ne követelje, ilyenkor lehet neki alternatívát kínálni (mindig legyen nálad banán vagy víz vagy akármi, amit tudod, hogy szeret, hogy ha tényleg éhes/szomjas, akkor azt ezzel oldja meg, ne egyből a cicihez forduljon- bújni meg természetesen mindig és mindenkor lehet, cicitől függetlenül is), és otthonra vagy az általad meghatározott kényelmes szituációkra korlátozni a cicizést.

2023. ápr. 19. 10:35
 27/28 anonim ***** válasza:
50%
Nekem 1 éves korig volt komfortos, de ez csak én vagyok, szerintem utána se ciki szoptatni, de ez a tépi le a ruhát rólad dolog az. Plusz szerintem 2 éves kor fölött már érdemes elkezdeni tenni lépéseket a fokozatos leválasztás felé, mert akárhogy is nézzük, egy 3 év feletti már azért a többségnek furcsa, ha szopizik, oviban se szokott előny lenni.
2023. ápr. 21. 12:15
 28/28 anonim válasza:
62%
van aki egészen 4 éves korig csinálja
jan. 19. 23:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!