Mi az az életkor amikor már ciki szoptatni? Pl 2 éves korig még belefér?
Figyelt kérdés
2021. jan. 30. 21:12
1/27 anonim válasza:
Otthon vagy nyilvánosan? Szerintem otthon ameddig akarod ( jó max oviig szerintem utána már elég fura).
Nyilvánosan szerintem kb 6 honaposog elfogadható. Ha már eszik mást is akkor nyilvánosan inkább azt a mást kene már. De ez az en véleményem
Valójában ha meglátok valakit szoptatni nem szoktam bámulni és elemezgetni hány hónapos a baba. Nyilván ha egyértelműen jár és leszedi anyáról a pólót nyilvánosan hangos cici kilátással az nagyon gáz.
2/27 anonim válasza:
Kinek mi :)
Én 1 éves koráig tervezem csak.
De 2 éves korig az teljesen elfogadott.
3/27 anonim válasza:
Nem az a kérdés, hogy ciki-e, hanem, hogy szükséges-e. Szerintem 1 éves kor után semmi szükség rá, mivel szinte bármit ehet a gyerek.
4/27 A kérdező kommentje:
Nem nyilvánosan, kizárólag otthon :) köszi a választ.
2021. jan. 30. 21:17
5/27 anonim válasza:
Szerintem ez nem ciki/nem ciki kérdése, hanem egyéni igényeké. A 2 év szerintem tök oké. Én is addig terveztem mindkettőnél, de más más okból 18 és 20 hónap lett belőle. Rokonságban volt régen talán 4-5 éves "szopis", na az már nagyon nem oké szerintem. A fiú lassan végez a középsulival de totál anyafüggő.
6/27 anonim válasza:
Szerintem kétéves korig teljesen jó. Lányomat sajnos csak fél éves koráig tudtam szoptatni, de tovább terveztem. Nem rég született meg a kistesó, remélhetőleg őt tovább tudom, de kétéves kor után már nem szeretném, főleg hogy bölcsis lesz.
7/27 A kérdező kommentje:
Én is azt hittem hogy 1 éves kora után tök felesleges, de azt mondta a védőnő hogy van immunerősítő hátasa, így ha abbahagyom a szoptatást, 1.5 éves korig adjak neki tápszert immunerősítés céljából. Hát akkor emiatt nem fogom abbahagyni, ha úgyis kéne tápszert vennem. Na mindegy is, nem akarok ebből vitát, szerintem tök oké egy éves korig is, húgom is pont igy volt, és megérte a felnőttkort :)
2021. jan. 30. 21:20
8/27 anonim válasza:
7 hat ilyet meg nem hallottam. Hogy immunerősítés miatt kellene barmelyik is. Amiatt szoktak javasolni mert elég sok tejalapú élelmiszer kell meg nekik. De barátnőm pl teherbe esett ő azért hagyta abba a szoptatast, 1 éves múlt a lánya. Ő pl nem ad neki semmit. Csak egyéb tejterméket. Túró, sajt, joghurt. Nekik azt mondtak így is jó. Nyilván a tapszer tele van vitaminnal de azokat is máshogy is be lehet vinni. De ha van tejed meg kedved persze miért ne szoptathatnád? Egyértelmű. Ahogy neked jobb.
9/27 anonim válasza:
Én annak idején az esti szoptatást hagytam meg 2 éves korig. Ugyanis gyakran volt beteg, és a gyerekorvos javasolta, hogy minél tovább hozzájusson az anyatejben lévő immunanyagokhoz.
10/27 anonim válasza:
#8:
Nem az immunrendszert erősíti, hanem az anya immunanyagai védik a gyerkőcöt, amíg rendesen kifejlődik az immunrendszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!