Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi az az életkor amikor már...

Mi az az életkor amikor már ciki szoptatni? Pl 2 éves korig még belefér?

Figyelt kérdés
2021. jan. 30. 21:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem ciki. Mindenki azt csinal, amit jonak lat.
2021. jan. 31. 00:45
 22/27 Derjaderja ***** válasza:
39%

Amíg nem volt gyerekem, azt gondoltam, 1 év felett biztos nem.

Amikor lett, és láttam, mit jelent neki ez, megváltoztattam a véleményem. Elalváshoz szopizott, amikor 23 hónapos korában megszületett a kistesó. Amitől viszont teljesen fellángolt a "cicimánia", éjjel többször sikítva sír, hogy cicit szeretne illetve sokszor akkor is kikészül, hogy adott pillanatban meg kell várnia a sorát.

Ez picit sok nekem, fizikailag és lelkileg is, de most még adok pár hónap türelmi időt, mert látom, mennyire kell a kis lelkének.

Nyilvánosan én nem szoptattam, sőt, rokonok (anyám stb) előtt sem. Igazából a párom előtt sem szerettem, de nyilván az nem volt baj, ha bejött amikor szopizott a lányom, vagy hallotta éjjel.

Kétgyerekesként ez megoldhatatlan, most a közeli rokonok előtt már szoptatok (különben ott kellene egyedül hagyjam a kétévest mondjuk a vendéggel, ő viszobt igényli a rokonokkal a kapcsolattartást). Persze ez csak a 2 hónapos kicsire igaz.

Amúgy semmi nem ciki otthon, de amikor a játszó közepén valaki hangosan elmeséli, hogy a 3-4 évese szopizik, az furcsa. Illetve engem zavar ha előttem szoptatnak, pláne nagyobb gyereket, de ezt a saját korlátomnak fogom fel, nem cikinek.

2021. jan. 31. 03:46
 23/27 anonim ***** válasza:
80%

Mindenki más de nekem max 1 év lett volna a plafont de mindkettővel 2 hónapos korukra elapadt csinálhattam bármit.

Nekem az már fura ha egy totyogó gyerek cicizik vagy éppen amit szoktam látni hogy utcán, játszótéren visítanak és húzgálják az anyukájuk pólóját hogy cici cici. Nekem ez kicsit sok.

2021. jan. 31. 07:15
 24/27 anonim ***** válasza:
93%

Amíg mind2 félnek hozzáad.

Szerintem max óvoda

2,5 éves korában nagy harcok árán választottam le.

Nekem kellemetlen volt màr.

Elkezdett pólótépkesős lenni, pedig előtte sosem.

10 hónapot tandemeztem , a terhességet végigszoptattam.

Egyébként én javasoltnak 2 éves korig mondom.

Amig tejitalt/ tápszert adnék helyette.

De egyéni!

2021. jan. 31. 11:12
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
2 évig szoptattam. Azért választottam el a lányom, mert a 2 év szoptatás alatt nagyon sokat fogytam.
2021. jan. 31. 12:37
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

#17 miért baj az, ha valaki támpontnak veszi? Az egy ajánlás és nem szentírás.

Úgy voltam vele, hogy ebből indulok ki és, ha 1 éves korában bármi miatt úgy döntök, hogy elég volt, nem szoptatok tovább, akkor abbahagytam volna who ajánlástól függetlenül.

2021. jan. 31. 13:34
 27/27 anonim ***** válasza:
17%
26 szerintem ez így tok rendben van. De őszintén nem ertem az anyatej hisztériát, amit a who rendez. Egyébként nem én írtam az eredeti kommentet, amire reagáltál, de valami brutális túlzás amit a who-nál nyomnak mostanában anyatej és termesztés szülés témakörökben. Én már olyat is olvastam bár nem néztem utána, hogy igaz e hogy most már azt ajánlják, hogy az egy évesek ételeinek 2/3-a anyatej legyen még. Hát persze... a tehenek meg a szomszéd legelőn laknak, nem a mi házunkban.
2021. jan. 31. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!