Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi az az életkor amikor már...

Mi az az életkor amikor már ciki szoptatni? Pl 2 éves korig még belefér?

Figyelt kérdés
2021. jan. 30. 21:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
26%
10 és mi újat kap egy éves kor fölött amit addig nem? Vagy ezt hogy kell elképzelni gyakorlatban? Azért egy egy évesnek már elég jó az immunrendszere és ha el is fogadjuk az állításodat (miért ne tennénk?) akkor miért ajánlottak HELYETTE tapszert? Abban nincs immunanyag. 🤔 sehogyse értem.
2021. jan. 30. 21:44
 12/27 anonim ***** válasza:
77%

#11: Nem újat kap, hanem tovább kapja. Amit az anya termel, így megkapja a gyerek, és védekezni tud a fertőzések ellen. A gyermek immunrendszere csak 3-4 éves korára fejlődik ki teljesen.

Kérlek, olvasd el azt is, amit belinkeltem.

2021. jan. 30. 21:55
 13/27 anonim ***** válasza:
28%

Tudom, nem szaklap, de egy nagyon jól összeállított cikk a témában:

[link]

2021. jan. 30. 22:11
 14/27 anonim ***** válasza:
82%

Én másfél éves koráig tervezem, több okból: immunerősítés ( 1 éves kor után más az anyatej, fehérje stb amikre nagy szüksége van ebben a korban és spéci immunvédők vannak benne) , 3x oltást kap még 1 és 1,5 éves kora között ( megnyugtatás, folyadékpótlás miatt) , segít amikor annyira szorong hogy más nem nyugtatja meg és szopival alszik el, éjszaka is ébred még, nem szeretném még elvenni tőle ezt a fajta megnyugtatást, még nem érzem hogy megérett volna az elválasztásra és reménykedem hogy magát fogja elválasztani ebben a félévben.

Fél nap bölcsit tervezünk két éves korától, még kérdéses találunk-e ilyet, ha nem akkor délutáni alváshoz biztosan le kell szoktatnom majd a szopizásról.

Illetve ami még nagy dilemma lesz ha jön majd a védőoltás, mivel nincs adat így az orvosok nem vállalják egyelőre a felelősséget hogy még szoptató Anyukákat oltsanak. Viszont több okból is fel kellene idővel vennem, ami a szopi végét fogja jelenteni :( és egyben persze mások védelmét és sok érdekes program lehetőséget is a Picinek :) .

És hogy pontosan válaszoljak, mi lenne ebben a ciki? Amióta szültem azóta nem érdekel különösebben ha megjegyzést tesz bárki, minden szülő maga tudja hogy mi a jó a gyermekének, ha a rokonom megszól szívesen elmondom miért érzem így és ennyi.

2021. jan. 30. 22:13
 15/27 anonim ***** válasza:
79%

A who 2 éves korig ajánlja. Mivel volt tejem, így addig húztam meg a határt.

De megfogadtam, hogy akkor előbb abbahagyom, ha valamelyikünknek már kellemetlen. 2 év pont elég volt. Tovább nem csináltam volna.

2021. jan. 30. 22:22
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
12. Továbbra is azt nem ertem, miért ajánlja helyette a védőnő a tapszert immunerősítésre. Igazából nem annyira az anyatej szerepe a kérdéses számomra.
2021. jan. 30. 22:56
 17/27 anonim ***** válasza:
37%
Már vártam mikor jön valaki a Szent WHO ajánlással😂
2021. jan. 30. 23:25
 18/27 anonim ***** válasza:
39%
3 és fél éves volt a fiam mikor magától abbahagyta a szopizást. Soha nem fordult meg a fejemben hogy cikik vagyunk. Nem akartam elvenni tőle amit jól tudtam,hogy neki nagyon fontos. Abbahagyta magától,amikor már nem volt rá szüksége.
2021. jan. 30. 23:28
 19/27 anonim ***** válasza:
36%
Nekem 4 èvesen hagyta el az esti cicizest a gyerekem. Nem èreztem cikinek, neki az a 3 perc kellett naponta az elalvàshoz. Nyilvànosan 2 ès fèl èvesen szoptattam utoljàra.
2021. jan. 30. 23:44
 20/27 anonim ***** válasza:
93%
Mindenkinek addig ameddig szeméylesen jónak látja, nem kell függeni semmilyen ajánlástól, vagy szabálytól.
2021. jan. 30. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!