Mi az az életkor amikor már ciki szoptatni? Pl 2 éves korig még belefér?
#11: Nem újat kap, hanem tovább kapja. Amit az anya termel, így megkapja a gyerek, és védekezni tud a fertőzések ellen. A gyermek immunrendszere csak 3-4 éves korára fejlődik ki teljesen.
Kérlek, olvasd el azt is, amit belinkeltem.
Tudom, nem szaklap, de egy nagyon jól összeállított cikk a témában:
Én másfél éves koráig tervezem, több okból: immunerősítés ( 1 éves kor után más az anyatej, fehérje stb amikre nagy szüksége van ebben a korban és spéci immunvédők vannak benne) , 3x oltást kap még 1 és 1,5 éves kora között ( megnyugtatás, folyadékpótlás miatt) , segít amikor annyira szorong hogy más nem nyugtatja meg és szopival alszik el, éjszaka is ébred még, nem szeretném még elvenni tőle ezt a fajta megnyugtatást, még nem érzem hogy megérett volna az elválasztásra és reménykedem hogy magát fogja elválasztani ebben a félévben.
Fél nap bölcsit tervezünk két éves korától, még kérdéses találunk-e ilyet, ha nem akkor délutáni alváshoz biztosan le kell szoktatnom majd a szopizásról.
Illetve ami még nagy dilemma lesz ha jön majd a védőoltás, mivel nincs adat így az orvosok nem vállalják egyelőre a felelősséget hogy még szoptató Anyukákat oltsanak. Viszont több okból is fel kellene idővel vennem, ami a szopi végét fogja jelenteni :( és egyben persze mások védelmét és sok érdekes program lehetőséget is a Picinek :) .
És hogy pontosan válaszoljak, mi lenne ebben a ciki? Amióta szültem azóta nem érdekel különösebben ha megjegyzést tesz bárki, minden szülő maga tudja hogy mi a jó a gyermekének, ha a rokonom megszól szívesen elmondom miért érzem így és ennyi.
A who 2 éves korig ajánlja. Mivel volt tejem, így addig húztam meg a határt.
De megfogadtam, hogy akkor előbb abbahagyom, ha valamelyikünknek már kellemetlen. 2 év pont elég volt. Tovább nem csináltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!