Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig nem ciki egy gyereket...

Meddig nem ciki egy gyereket szoptatni?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom és még mindig szopizik.
2023. ápr. 16. 20:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
25%

Sosem ciki.

Ha két èvesn a ruhàt tèpi az sem ,,gáz", ő még kicsi. Olyasmire van jogos igènye, amit a pàr visszamaradt ember furcsànak tart.

Èn 3 èves korig szoptattam meg a gyerekemet nyilvànosan, persze egyre ritkulóan. A nappali cicizèst 3 ès fèl èvesen hagytuk el, nagy harc àràn, mert màr nem bìrtam. Az estit 4 èvesen hagyta el, magàtól, egyik napròl a màsikra.

2023. ápr. 16. 21:47
 12/28 anonim ***** válasza:
72%
Bírombhogy nem lehet leírni a saját véleményed vagy érzéseid mert akkor már "nem hasznos" a válaszod. Nem mindenki akar, vagy tartja helyénvalónak a sokáig tartó szoptatást. Engedtessék már meg hogy legyen véleményem.
2023. ápr. 16. 21:57
 13/28 anonim ***** válasza:
84%

Nekem. Ismétlem nekem 1 év volt a lélektani határ.

Fiam 13hónaposan én választottam el, lányom 10hónaposan elhagyott.

Nekem 2 éves kor felett már bizarr

2023. ápr. 16. 22:02
 14/28 anonim ***** válasza:
68%
11. De baromi ciki ha a 2 éves a ruhát tépi, mert arra nem vagy képes, hogy megtanítsd neki, mikor minek van itt az ideje. Nem a szoptatással van a probléma, hanem hogy csecsemőnek nézek egy 2 évest.
2023. ápr. 16. 22:14
 15/28 anonim ***** válasza:
61%

Sose ciki. 2,5 évesen még simán megszoptattam a tengerparton. Senki sem csinált belőle problémát. Kb. akkor nyilvánosan utoljára. Elaludt, letettem.

De érdekes, otthon sose kérte nyilvánosan. Ilyen, hogy tépte volna a ruhám kültéren, kizárt. Csak ha házon belül és csak a család előtt. Diszkrét gyerek. Nem esett nehezemre 3,5 évig szoptatni.

2023. ápr. 16. 22:16
 16/28 anonim ***** válasza:
78%
A szoptatás maga szerintem sem ciki, de a nyilvános ruhatépkedés több, mint kellemetlen. Én már az otthoni, melltartórángatásért is igen morcos voltam, amikor nem akarta kivárni, hogy teljesen hozzákészüljek a szoptatáshoz. Szerencsére addig nem jutottunk, hogy úgy általában a ruhámat rángassa, ha szopni akart. Nyilvános helyen nagyobb korában csak egyszer szoptattam (vonaton, kánikulában, nem működő klíma és nyithatatlan ablakok mellett 2 óra utazás után), így szerencsére tudta, hogy szoptatás csak nyugis helyen van. Egyébként valamivel 2 éves kora előtt hagyta abba a szopást, viszonylag gyorsan, valószínűleg azért, mert már útban volt a kistesó.
2023. ápr. 16. 23:14
 17/28 anonim ***** válasza:
67%
Nagyon max sztm 1 éves korig...de mindenki maga tudja. Azért azt tanítsd meg neki hogy utcán ilyen ne legyen.
2023. ápr. 17. 05:26
 18/28 anonim ***** válasza:
66%
Nekem 1 év volt a lélektani határ, 2,5 hónapos koráig tudtam végül szoptatni. Nem bánom. Nekem már nem jön be ez az “önkiszolgáló” téma nagyobb gyerekeknél.
2023. ápr. 17. 06:46
 19/28 anonim ***** válasza:
74%
1 éves korig anyatej a fő tápláléka a csecsemőnek a who ajánlása szerint. Addig szerintem teljesen normális és természetes, hogy szopizik. Utána kell egy pár hónap, amíg leszokik róla, az is normális. Nekem 1,5-2 éves kor fölött kezd fura lenni, amikor már láthatóan nem a tej kell neki, hanem csak cumizik az anyján. Olyankor át kell szoktatni arra, hogy máshogy nyugodjon meg, mondjuk hogy ugyanúgy bölcsőtartásban összebújtok. Egy 2 éves már nem kisbaba, jót tesz neki, ha nem is úgy van kezelve. :)
2023. ápr. 17. 08:12
 20/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az a baj, hogy nagyon sokat szopizik, ma is csak 3 kanál levest evett és egy fél banánt.

Állandóan a cici...

2023. ápr. 17. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!