Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatnál nyilvános helyen?

Szoptatnál nyilvános helyen?

Figyelt kérdés
Én néha igen, de a közvélemény borzasztóan elítéli, így valószínűleg lemondok róla. Tapasztalatok?
2010. szept. 26. 21:16
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/195 anonim ***** válasza:
79%
Jájj, öcsémet anyu nem tudta szoptatni, mert egyrészt anyu azonnal kórházba került a szülés után, másrészt nem volt teje öcsémnél, és 20 éves öcsém még mindig anyu szoknyáján öcsörög ahelyett, hogy hasznossá tenné magát...
2010. szept. 27. 10:45
 82/195 anonim ***** válasza:
16%
Hát az meg már az egyéni nevelés kérdése.Nem minden esteben lezs igy de előfordulhat....Az megy hogy 20 40 évesek anyu szoknyáján ülnek elsősorban az anyuka hibája azután meg a gyereké.A gyereknet nem majaomszeretet kell hane normális szeretet és nevelés.Kicsi korba pl ha sír nem kell egyből felkapni meg tutujgatni mert elkezdi érzni h ha sír akkor valaki mindig oda rohan hozzá.Persze sírás és sírás közt van különbség,de a hisztis sírásnál nem kell regálni olyan sürün,én pl unakhugomnál érdekes drasztikus módaszert választottam, hisztizett hát én földhöz vágtam magam ,úgy meglepödött h azonnal abba fejezte a hisztit.Szóval nem kell a gyereket annyira burokba rakni,tutujgatni mert visszaüt.
2010. szept. 27. 11:08
 83/195 anonim ***** válasza:
80%

Ha tudom h 10perc mulva mondjuk olyan helyen leszünk h tud enni nyugiban akkor nem,de mondjuk ha csak egy óra mulva akkor lehet. Mondjuk egy buszon azért mégse... De nem vagyok szégyenlős,s a babák érdekeit nézném minden esetben..

Ő nem eszik még meg semmit üvegből igy vagy szopi vagy ordít ha éhes.. Melyik a jobb? Inkább szopizzon..

Megyünk is enni(itthon) 5hós.

2010. szept. 27. 11:41
 84/195 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó vagyok(asszem).

Heim Pál kórházban voltunk,mert az akkor 3hónapos babámnak nagyon csúnya ekcémája lett ami nem mult el a gyerekdoki által felirt krémtől. Indulás elött evett,30perc mulva odaértünk a rendelőhöz s ujra éhes volt.(Tudom mert csak akkor sir ha éhes)S sirt akkor. A folyosó tele volt kisebb nagyobb gyerekekkel,szülőkkel.Hátra mentünk a folyosó végére ahol nem volt senki s megszoptattam a lányomat. Egy hölgy odajött s szólt hogy szóljon-e a nővérkének hogy egy üres rendelőbe vagy öltözőbe bemegyek-e ott megetetem.Mondom engem nem zavar.Ő mondta h őt sem zavarja,ő épp pelenkázta a fiát. Más meg nem volt a folyosó végén.

Ez viszont ciki hogy egy GYEREKKÓRHÁZBAN nincs kijelölt szoptaási helység meg csak a folyosóra van kitéve kb 6-7 pelenkázó.

2010. szept. 27. 12:16
 85/195 anonim ***** válasza:
72%
Ez magyar ország mit vársz.Sajnos sokat voltam abban a korházban tudom miről beszélsz.
2010. szept. 27. 12:20
 86/195 anonim ***** válasza:
88%

Egy hete voltunk Szlovéniában nyaralni, többször mentünk félnapos kirándulásokra. Szállodában laktunk, ahol nem volt sajnos hűtő a szobában. Kislányunk csak anyatejes, 4,5 hónapos. Mivel fejni és tejet tárolni nem tudtam, napközben pedig eléggé meleg volt, többször kellett szoptatnom. Volt, hogy a kocsiban oldottam meg, de egyszer kénytelen voltam a tengerparti sétányon megszoptatni a kislányomat. Senkit nem zavartam vele, a lehető legdiszkrétebben szoptattam.

Nagyon sajnálatos, hogy nekünk szoptatós kismamáknak ilyen nagy gondot és dillemmát okoz a szoptatás, ha úton vagyunk. Sem megfelelő hely, sem megfelelő hozzáállás sincsen :((((((((((( Szomorú...

2010. szept. 27. 12:20
 87/195 anonim ***** válasza:
91%
Néha elkerülhetetlen. A cumisüveg azért nem jó megoldás, mert valahogy abba is bele kell juttatni az anyatejet, magától nem megy bele, a fejés pedig szerintem még érdekesebb lenne nyilvános helyen, mint a szoptatás. :-)) Az anyatej sokáig meg nem áll el szobahőmérsékleten. (max. 1,-1,5 óra). Mosdóban csak állva lehetne, aki meg már próbálta így, az tudja, hogy szinte lehetetlen. Egy babának nem lehet elmagyarázni, hogy várjon még 10-20 percet, mert a néniket, bácsikat zavarja, ahogy ő eszik. Megjegyzem néha engem is zavarba ejt, ahogy néhány ember a táplálékát fogyasztja, de ilyenkor nem kezdem el bámulni, de nem is megyek odébb. Elviselem, mert ő így tud enni. :-)) Egy csecsemő pedig inkább szopizzon, mint sírjon!
2010. szept. 27. 12:45
 88/195 anonim ***** válasza:
91%

ma 10:05 Ezt honnan vetted? Ekcéma:Fehér bőrű, kék szemű, szőke hajú – az egyik legjellemzőbb leírása azoknak a piciknek és szüleiknek, akik hajlamosak az allergiára. Az európai gyermekek 8-10%-a ekcémás, a tünetek az esetek zömében már az első életévben megjelennek, az esetek körülbelül 30 százalékában pedig 5 évesnél fiatalabb gyereknél tapasztalhatóak. Az ekcéma leggyakoribb kiváltó okai:

- tehéntej, tojás, tejtermékek

- citrusfélék, olajos magvak

- házi por, pollen, penész, állatszőr

- hideg idő és száraz levegő

- erős verítékezés

- dohányfüst, vegyszerek

Az első 2 életévben az esetek mintegy felében az élelmiszer allergia a felelős az ekcéma kialakulásáért.

Hat hónapos korig kizárólagos anyatejes táplálás javasolt, hiszen az immunrendszer felépítésében a szoptatás nélkülözhetetlen szerepet játszik. Anyatej hiányában a részben lebontott (hidrolizált) tejfehérjét tartalmazó, úgynevezett HA tápszerek fogyasztásával előzhetjük meg a betegség kialakulását.Továbbá:Az anyatej fontos és utánozhatatlan összetevői a betegség elleni védőanyagok. Amint az anya szervezetében megjelenik egy kórokozó, az anya immunrendszere mellett a mell hámsejtjei is termelni kezdik az ellenanyagokat. Az anyatej antimikróbás ("kórokozót ölő") összetevői (a laktoferrin, lizozim, fibronektin, szekretoros IgA, C3, oligoszaharidok és lipidek) ellenállnak a baba emésztőenzimeinek, így sértetlenül jutnak el "állomáshelyükre". Működésük során erősítik a csecsemő még éretlen védekezőrendszerét, és elpusztítják a betegséget okozó baktériumokat. Ott vannak a legérzékenyebb fertőzési kapukban a nyálkahártyákon, így sokszor már azt is képesek megakadályozni, hogy a kórokozó bejusson a baba szervezetébe. A védőanyagok egy másik csoportja a gyulladások kialakulástól óvja meg a szoptatott babát. A gyulladásgátló anyagok (a hámszöveti növekedésserkentő anyagok, sejtvédő ágensek, érési faktorok, bontóenzimek, enzimkötők és antioxidánsok) jelenléte miatt az anyatejjel táplált koraszülötteknél sokkal ritkábban alakul ki a rettegett bélelhalás (NEC), és gyorsabb a felépülés más emésztőrendszert érintő betegségekből is. Sok tudós ezeknek az anyagoknak tulajdonítja azt is, hogy a szoptatott csecsemők között kevesebb az allergiás túlérzékenységből fakadó tünet.Azt meg végképp nem értem, hogy a szoptatás miért zárja ki a késsel villával étkezés megtanulását? Elárulom, gyermekeim hamarabb ittak pohárból, ettek késsel villával, mint más nem sokáig szopós társai. Ez nevelés kérdése és nem szoptatásé. A szoptatás akkor "káros", ha nem a gyerek, hanem az anyuka érdekében történik, az anyuka érzelmi igényeinek kielégítésére. Rengeteget beszélgettem erről a védőnőnkkel a gyerekorvosunkkal és gyermekpszichológussal is.

2010. szept. 27. 13:05
 89/195 anonim ***** válasza:
72%
Kicsit off: Nőgyógyászom mndta anno hogy a gyerekkel ő addig foglalkozik amig bent van,utána már nem. Utána a gyerekdoki dolga. De: én annál a dokinál szültem ahol én is születtem s velem és a lányommal is ő foglalkozott:) (A heimpálos)
2010. szept. 27. 13:27
 90/195 anonim ***** válasza:
31%
Jaj lehetene ezen száz oldalon keresztül vitázni,hogy meddig szoptassuk de itt más a téma,elkanyarodtunk de akkor is normálisék két éveseket már nem szopiztatnak,sajnos soakn még az ötévesüket is szoptatják,tudok olyat is undorító és káros.
2010. szept. 27. 13:32
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!