Meddig szoptatnál ha nagyon kevés tejed lenne?
Figyelt kérdés
a mennyisége nagyon kevés (két mellből összesen átlag 20 ml/alkalom), de szerencsére nem apad el. viszont ezt az állapotot felesleges lenne évekig fenntartani ilyen kevés mennyiséggel. te meddig szoptatnál, ha ilyen helyzetben lennél (vagy esetleg voltál is)?2011. máj. 31. 09:30
1/18 anonim válasza:
Évekig minek is. De azért amíg lehet... 1-1,5 éves koráig.
2/18 A kérdező kommentje:
évekig alapból sem terveztem, de vannak olyanok, akik ajánlják, hogy minél tovább, akár ovis korig is. ezért írtam, mint lehetőséget.
2011. máj. 31. 09:34
3/18 A kérdező kommentje:
de 1.5 korban ez már annyira kevés, nem? azért kérdezem, mert nekem úgy tűnik, hogy nagyobb babánál már túl sokat nem számít ez a mennyiség. csak nem tudom mikor jön el ez az idő? vagy rosszul gondolom?
2011. máj. 31. 09:35
4/18 anonim válasza:
Nekem volt tejem mindig amennyi kellett, a gyerekek magukat választották el 10-11 hónaposan. Ha lehetett volna, én tovább szoptatok. Függ attól is, mennyire eszik jól a baba rendes ételeket. Mert 20ml is fontos szerintem, már csak az immunrendszer miatt, a fajazonos fehérjék miatt, az anya közelsége miatt is. (Persze cumisüveggel is össze lehet bújni, de hát hol van az ettől...)
5/18 anonim válasza:
Tedd mellre gyakran,akár félóránként.Nekem ez működik,bár így sem elég a tejem,de így elértem h napi 100-150 ml tápszer kell csak.Eleinte ennyi volt a tejem.Ezzel a módszerrel ez most megfordult és a tejem több.Mennyi idős a baba?
6/18 anonim válasza:
Nekem sincs túl sok tejem ( 50ml 2 mellből). Sajnos akármit tehettem, nem lett több. Én a 6 hónapot tűztem ki célnak, hogy addig mindenképp szoptatok, de utána is szívesen folytatnám, amíg egy pici is marad és amíg a babám elfogadja a cicit:).
7/18 A kérdező kommentje:
én is hat hónapra gondoltam, hogy akkor hagynám abba. azért én ezt inkább macerának érzem: először szoptatni, aztán tápszer. jó lenne, ha már csak az egyiket kéne csinálni. ezért csak addig csinálnám, amíg a baba egészsége szempontjából fontos. (illetve van egy gyógyszer amit szednem kéne, csak most a szoptatás miatt nem szedem)
3 hónapos a baba, úgy tűnik beállt ez az állapot. szaporodni se akar a tejem, de lehet, hogy apadni se fog.
2011. máj. 31. 14:11
8/18 anonim válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, én is a 6 hónapot tűztem ki. ÍUtána nem fogok szoptatni max reggel este.
9/18 anonim válasza:
Hasonlo helyzetben voltam. 5 honapos koraig szoptattam minden alkalommal majd potoltam a tapszert. 6 honapos korban mar teljesen abbahagytam. Igaz addigra mar szinte el is apadt mivel csak reggel meg este szoptattam. En 5,5 honaposan ugyis lekezdtem hozzataplalni es az ebedet 6 hnapos korara mar kivaltottuk. 8 honapos kora korul mar csak este lefekveskor es reggel ebredeskor ivott tapszert a tobbi "rendes" kaja volt.
10/18 anonim válasza:
16:00 vagyok, bocsi egy kicsit rosszul fogalmaztam masfele is kellett figyelnem. :) 5 honapos korig szoptattam minden alkalommal + tapszer, utanna 6 honapos korig csak reggel meg este szoptattam. Aztan el is apadt a tejem es abbahgyatam amikor betoltotte a 6 honapot. :) Bocsi megegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!