Meddig szoptatnál ha nagyon kevés tejed lenne?
azt hittem h szülés után mindenkiből döl a tej csak belőlem nem, nekem is 20-30ml / alkalom van a melleimben :S
de szoptatok ameddig tudok.
bocs h belekérdezek a kérdésbe! de Ti mivel pótoltok? cumisüveg v. kiskanál ?
Én azt gondolom, hogy ritka, hogy valakinek sehogyse lenne több. Vannak kivételek, igen, de legtöbbször a gyakorlatban van valahol hiba.
Én ezért tűzön-vizen átmennék a próbálkozással, a végsőkig (amit nagyon sokáig ki lehet tolni).
Kérdező, szakembert kerestél már a problémáddal?
Szakember? ha a csecsemősök a kórházban, a védőnőnk, a gyerekorvos, akik mind ugyanazt tanácsolták, annak számítanak, akkor igen.
pedig tényleg nem szaporodik. három óránként szopizik, ha mégis feszülne a mellem, fejek (inkább este fordul elő). sok folyadékot iszom, két mellből szopizik 10-10 percet (ami kb. 5 percnél kiürül, mert már nem hallom a nyeléseket és a mellem is megkönnyebbül)
lehetne fél óránként mellre tenni, utána fejni, igen és lehet, hogy akkor lenne 20 ml helyett, 30, de őszintén megmondom, nekem ennyit nem ér az a plusz 10 ml. biztos van aki önzőnek gondol, de ez van. mindenkinek más a fontos. én ezeket az időket inkább a babával töltöm: mondókázok, énekelek neki.
Nem, ők sajnos általában nem szakemberek ebben a kérdésben, pedig annak kellene lenniük.
Én szopis tanácsadóra vagy ibclc-re gondoltam.
Igen, szerintem is lehetne (sőt, jelenleg valószínűleg kellene is) azt csinálnod, amit írtál. Egyéni véleményem, de én nem értek egyet azzal, hogy a mondókázás, éneklés perpill fontosabb lenne, mint az anyatej. Ezeket még gyakorolhatod vele az elkövetkező években rengeteget (mert fontosak, nyilván), de anyatejet csak most tudsz neki adni. Csakhát meg kell érte dolgozni; ami néha nagyon nehéz tud lenni, ez igaz. De ez is a gondoskodás, a törődés egyik formáját jelenti a baba számára, sőt, nem is akármilyent!
Egyébként nem gondolom rólad, Kérdező, hogy önző lennél. Inkább azt feltételezem, hogy esetleg jópár fontos dolgot nem tudsz még, ill. nincs melletted senki, aki támogatna téged a szoptatásban. Nem erőltetésre gondolok, mert az sose jó, hanem bíztatásra és segítségnyújtásra, ha szükséges (ha van kérdésed, arra válaszolni, tanácsot, ötletet adni, megnyugtatni stb.). És most vélhetően szükséges lenne.
Mindezt abszolút jószándékkal és nem lenézéssel írtam neked, remélem, elhiszed.
bár én még abban bizakodom, hogy ha már hozzátáplálok, akkor a reggeli/esti adagot a nap folyamán össze tudom gyűjteni és akkor így elhagyatjuk a tápszert.
xStefix, azt elfelejtettem írni neked, hogy nem gondolom magam tájékozatlannak, már a babavárás idején sok mindennek utánaolvastam, készültem, ismerem ezeket az oldalakat is. elméletben tisztában vagyok, amivel kell. én így érzem, de biztos lehet újat is mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!