Egész napom szoptatással tellik, mit tegyek?
Ja és a főzőedények és eszközök egy része nem mosható mosogatógépben, de a többit sem durván retkesen teszi be az ember.
Milyen 3 fogás? Egy húslevesnyi zöldség feldarabolása is elég szívás tud lenni.
Derjaderja, na neked nem lennék a gyereked. Egész nap itt lopod a napod, de őket a levegőre se viszed ki egész délelőtt, mert akkor a házimunkáé a szerep.
Miért olyan nehéz elfogadni, hogy másnak huszadrangú a háztartás, meg hogy az öreg férje mit gondol és inkább a gyerekre koncentrál?
És még így is boldogok? Több gyerekkel is?
De egy döbbenet vagy komolyan, mit lopok itt egész nap, részt veszek 2 témában, egyenként 3 kommenntel?
Hova nem viszem ki a gyerekeimet? Szerintem kevesen vannak annyit kint velük mint én. Nem kell őket félteni, elég jó életük van.
Ennyit ér pont az összes többi vádad. Biztos még milliomos is az öreg férjem, nem, egy sugar daddy?
Kedves vagy.
Nem léptem rá senki tyúkszemére szerintem.
Sok téma ér úgy véget, hogy minősíthetetlen módon nekiesik vki vkinek. A fenti kommentjéből nehèz lenne kimagyarázni a szándékolt kegyetlenséget.
5 gyerek mellett nem huszadrangú semmi a háztartás, ilyen nincsen. Lehet lazának lenni, de ilyen szinten értetlenek? (Nem csak velem). Furi. Mindenesetre semmi kedvem virtuális, talàn csak az olvasottság növelése érdekében offoló névtelenekkel szájkaratézni.
Csak egy dolog jön le nekem a kérdésedből: kifogást keresel, hogy ne kelljen szoptatni. Minden nő eldöntheti, hogy mit szeretne. Te is megteheted.
Én szoptatás párti vagyok inkább, de ha kell a tápszer, mert nincs pl tejem, akkor kell. Viszont utálok cumisüveget mosogatni, tápszert készítgetni, nem szeretem sok tápszernek a ,,mellékhatásait”. Viszont ez én vagyok. Legjobb barátnőm pedig jobban szerette tápszerezni a babáját, de minden héten hallgattam, hogy milyen drága (100.000 Ft havonta) már egy kisbaba nekik (tápszer, eldobható pelenka, új babaruhák).
Csak azt az egyet nem értem, hogy napi 2x3 órában hogy nem lehet háztartást rendben tartani.
A háztartás könnyű fenntartása szervezést igényelt nálam is. Hátha tudok segíteni, ezért leírom, hogy nekem hogy sikerült (nem mondom, hogy könnyű volt az eleje, de meglett):
Átlagos takarítás: heti 4 óra alatt mindent gyönyörűen végigtakarítok. Emellett naponta 1x porszívtam eddig, de már a robotporszívó segít. Így csak heti 1x megyek végig a nagy porszívóval. Ezzel pedig megspórolok rengeteg időt. Minden szobához van egy listám. Ez alapján takarítok.
Nagytakarítás (~4 óra hetente): minden héten csinálok egy fél vagy egy egész helységben nagytakarítást. Ezáltal nem vagyok elúszva.
Mosogatás: mosogatógép mindent megold. Csak olyat veszek, amit bele lehet rakni. Ezáltal pedig nem kell kézzel mosogatnom. Ha napi 2x megy megtelve is jobban jàrok (idő, pénz, energia).
Főzés: mindig előre nagy adagokat főzök. A felét lefagyasztom/megy a kamrába. Így csak heti 1x főzök már olyat, ami mellett nem kell ott állni. Reggelit kb 15 perc alatt elkészítem. Kenyeret 2 naponta megsütöm, sütit heti 1x. Ezek mind olyan ételek, ami nem kerül sokba, nem vesz el időt a életemből.
Mosás: heti 5-6 nap mosok 1-2 adagot. Mivel mindig már a szennyest szétválogatva rakom el, így ezzel nem kell szenvednem. Megvan a mosási tervem, így nem úszom el. Válfára teregetek, szépen kisímítom a ruhákat. Ezáltal nem kell hajtogatni, vasalni. Teregetés egy nagy adagnál 10 perc, de hosszútávon kedvezőbb időben.
Vásárlás: mindent online vásárolok, ha tehetem.
- bevásárlás: havi 2x. Egy alaklommal a tartós élelmiszereket megveszem meg a 2 hétre való zöldség, gyümölcsöt, húst, tejtermékeket (hűtőben minden friss marad 2 hétig). A hónapban másodszor online úgy vásárolok, hogy a párom a boltban veszi át.
- tisztító, mosószerekhez az alapanyagokat egy másik helyen veszem meg 6 havonta 1x és otthon készül belőlük ezek után minden.
- Állatoknak évente 1-2x vásárolok meg mindent.
Számlákat online fizetem, ezáltal nem megyek postára.
Heti 14 órát foglalkozok így összesen ezekkel. Ami csak napi 2 óra. Mindig 5-10 perces feladatokat csinálok meg, így észre sem veszem. Ha kell, akkor még párom is be tud segíteni.
Kedves 5gyerekes Anyuka. Amikor arról beszélsz, hogy Te léptél szerinted véletlenül a tyúkszemünkre, olvasd újra a 42-es kommentedet, gondold át egy kicsit, illetve hogy az én kommentjeim indokoltak-e ilyen megnyilvánulást.
Az én anyukàmnak valóban nem volt segítsege férfi részről (velem ellentétben, bármennyire is sulykolod az ellenkezőjét), de főzés, egyéb munkák közben is nagyon jól tudott velem beszélgetni.
Ha hasonló megnyilvánuláson kapott volna, mint a Tied, biztos elmagyarázta volna, mért nem használjuk gumiszobának mások lelkét és személyes terét, és hogy mért nem terjesztünk másokról hazugságokat.
Remélem, az igazi világban az igazi gyerekeiddel Te is megteszed. A továbbiakban befejeztem itt Veled a vitát, legyen meg az örömed, hogy azt írhatsz amit akarsz rólam, mert nem leszek itt a kérdésnél, hogy megvédjem magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!