Egész napom szoptatással tellik, mit tegyek?
Egyetértek, hogy az első időkben így megy a szoptatás.
Bár nekem az anyatejes babám, három hónapos korától átaludta az éjszakát és nappal sem üvöltött!
Csak azt nem értem, mi ez, hogy a háztartás megvár?
A férjem reggeltől estig dolgozott mindig!
Mert pénzt valakinek kell keresni!!
Ki mosogat, a mosógépet ki indítja, ki vásárol?
Kicsi babára még vasaltam is. Ki főz, ha csak egyszerűt is??
Régen persze, hogy más volt, mert a fiatalok a szülőknél kezdték az életet és ott volt aki segítsen!
Cserébe lenyelte anyós, após piszkálódását!
Most meg mit kezd a kismama a lakótelep tizedik emeletén, a nap nagy részében segítség nélkül! Vagy pedig ellátja legalább nagyjából a háztartást!!
Én nem értek egyet a nonstop szoptatással!
A babák képesek alkalmazkodni!!
Négy gyermekem van, tudom hogyan mennek a dolgok!!
Jöhet a lepontozás!
Megértem az anyukát, hogy már torkig van az állandó cicin lógással
31, nappal 2*3 órát alszik a gyereke.
Neked 6 óra nem volt elég magadra és a háztartásra már az első gyereknél sem, aki még csak fekszik és még nem koszol?
Mégis mit kell egy újszülött mellett csinálni?
Elmosogatni 3*1 tányért meg egy poharat?
A panel 10. emeletén pont hogy a legkényelmesebb. Oda a futár is feltalál a menüvel, ha kell.
Vásárolni bőven lehet hetente és egy életképes férfi is képes rá.
Értem 32.
Sokan írják itt is, hogy ezt kettő, vagy akár több gyerekkel már nem fogják tudni megvalósítani!
Tényleg nem akarok kötözködni, de akkor még hol van a porszívózás, a főzőedényeket kézzel kell mosogatni, néha felmosni is kell!!
De ha ennyi a háztartás szerintetek, akkor valóban megvár!!
És akkor amikor hétvégén előre főzöl, hová teszed a babát? Meg én főztem a páromnak is, plusz még a szülés előttről maradtak munkák, plusz munkahelyi dolgok, kutyát is napi 2x sétáltattam még akkoriban, mert fiatal volt a kutya. Nekem gyakran séta közben aludt a lányom, amíg jártam, plusz ejjel 20 percenként kelt órákig, meg nappal se aludt 3 órát.
Amikor 2 volt meg saras erdőből jöttünk haza (kb naponta), akkor a takarítás is több volt. Kerti szezon is jött.
Én nem emlékszem tisztán, de az első gyereknél ugyanúgy egész nap el voltam úszva, sőt jobban mint 2 kicsivel.
"a főzőedényeket kézzel kell mosogatni, néha felmosni is kell!!"
Ha van mosogatógép nem kell kézzel. De csecsemő mellett ne legyen olyan hülye az ember, hogy három fogásost készít egymagának. Ráér akkor 1 edénynél többet befogni, amikor majd fél év múlva hozzátáplál.
De ha ennyire terhes a mosogatás, rendeljen és meg lehet enni a dobozból is. Nem szégyen az.
Felmosás?
Időnként igen. De csecsemő mellett minek kellene naponta? Még nem kúszik, nem mászik, nem nyalja a padlót és ha nem járnak be kinti cipővel, akkor két felnőtt mellett nem kellene olyan ganénak lenni, hogy napi program legyen.
Majd két kisgyerekkel csinálja, ha akarja. Akkor legalább tényleg lesz mit. Ugyanez igaz a porszívóra.
Hát biztos én vagyok a hülye, de itt akad azért bőven házimunka. Másik is kiveszi a részét, de nem ezek a basic dolgok a részei.
Nálunk meg egész más a munkarend, de ez mindegy is, ha a baba elvan apával, akkor elvan hordozva is, és akkor lehet főzni. Itt az a kérdés, hogy ezt az egész nap cici dolgot ki mennyire bírja, pártolja, hogy látja.
Az élete meg minden családnak más. A dobozból evést meg hajrá, nekem is van ismerősöm, aki csinálja, nyilván vannak előnyei.
Mi azokat a kajákat, amiket ki tudunk fizetni, megenni nem tudjuk, mert ócskák. Plusz sajnálom a csomagolást.
Emellett szerintem jobb beilleszteni a babát a való életbe. Akinek több gyereke van, az szülés után pár nappal már viszi őket óviba, suliba, tanul velük. Oké, szopizzon az a baba, de a növekedési ugrásokat leszámítva szerintem nem kell nonstop cicin lenni, sőt akkor sem.
Persze lehet, ha vki így látja, meg vannak extra nehéz babák, akik totàl vis maiort jelentenek mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!