Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Aki hosszan szoptat, miért...

XStefix kérdése:

Aki hosszan szoptat, miért akarja gyorsan leválasztani a kisgyerekét?

Figyelt kérdés

Már feltűnt egy ideje, hogy többen vannak, akik ilyen kérdéssel jönnek elő. 2-3 évig is stabilan, igény szerint (és naponta többször is) szopik a gyerkőc, aztán egyszer csak anyának elege lesz és be akarja fejezni.

Nem tudom, ez szerintem nem így működik... Mert ha orvosi vagy valami alapos indoka van, akkor persze, érthető és muszáj gyors megoldást keresni. De egyéb esetben szerintem nem így kellene történnie. Kicsit az az érzésem, mintha nem mindenki lenne tisztában azzal, hogy a (hosszú távú) igény szerinti szoptatással ill. a kötődést segítő neveléssel mit vállal fel. Ez egy hosszú távra szóló projekt, én azt tapasztalom..

(Nem vitát szeretnék indítani ezzel, csak egy megfigyelésemet szerettem volna megosztani. Légy szíves, a válaszok se legyenek személyeskedők! Köszönöm.)

2010. szept. 21. 17:48
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Én úgy látom, hogy a hirtelen megoldásoknál sokkal több esetben van gond, hiszti és "hülye indokok", ahogy írtad.

Én már régóta csinálom így lassan és nekünk bejött. (Ami persze nem egyenlő a nagy átlaggal, csak személyes tapasztalat.) De mondjuk nekem az 1 hónap sem lassú...

2011. febr. 2. 23:22
 22/24 anonim ***** válasza:

Én szó szerint belefáradtam a szoptatásba és meg is ijedtem.

Nekem aztán tényleg igény szerint szopizott a fiam, aztán elkeztem gondolkozni úgy 14 hós korában, hogy lejjebb kéne adni a ciciből, de nem sikerült.Majd 16 hós volt amikor költöztünk, mit ad isten a kisfiam át állt a napi 3 cicire aminek nagyon örültem, eltelt egy hónap mire az új helyet teljesen megszokta és vissza állt a túlzott cicizésre.Ezalatt azt értsd hogy naponta akár 15x a cicin lógott úgy hogy nem tudtam vele leülni játszani, mert amint ülő vagy fekvő helyzetbe kerültem ő már jött és vette le rólam a ruhát és cicizett, ha nem adtam neki cicit inkább nem evett nem ivott csak hogy megsajnáljam és adjak neki.Na ettől besokaltam és bizony megutáltattam vele a cicit.Egyszerűen nem bírtam tovább, ráadásul az unoka öcsém még 5 éves korában is cicizett napi 3x, amit nagynéném tudott is neki biztosítani, mert abban az oviban óvónő ahova az öcsi járt, de én nem tudtam volna ezt megtenni, és attól féltem ha így fojtatódik akkor az én fiam is még szopizni fog annyi idősen.na én ezért vettem el a cicit egyik napról a másikra.

2011. febr. 2. 23:42
 23/24 anonim ***** válasza:

Nocsak, hogy újra aktív lett a kérdés! Nem tudom hát megállni, hogy ne szóljak hozzá.

A válasz megírásának időpontja: 2010-09-22 01:20 - ez a válaszoló voltam én az elején.

Az azóta eltelt időben mi bizony búcsút mondtunk a szopizásnak, és a lehető legklasszabb véget ért a történetünk. Második születésnapja előtt már mondogattam, hogy a cici kisbabáknak való. Nem vettem el tőle, de kfejeztem a vonakodásomat, hogy lassacskán már abbahagyhatnánk. Lassan már ő is mondogatta, hogy a cici kisbabáknak való, persze azért még kérte, aztán a második szülinapján, a "nagylánnyá" válásának apropójából mikor este kérte a cicit, megdumáltuk hogy oké, de utoljára, mert ő mostmár kétéves nagylány. Szóval megvolt az utolsó emlékezetes cicizés, és vége, tényleg nem kérte másnap.

De képzeljétek, két hétre rá az egyik megfázós estéjén eszébejutott a dolog, és úgy kérlelt (nem sírva), hogy odaadtam neki, utolsó utáni legutolsó alkalommal, de ennek már megint több, mint egy hete, és azóta sem kérte újból (amúgy még mindig tudok tejet préselni a melleimből).

Pedig bizony voltam már én is elkeseredett és ingerült a sok cicizés miatt. Üzenem ezzel midnenkinek: igenis lehet jó vége a cicifüggő történeteknek is!

2011. febr. 3. 08:13
 24/24 A kérdező kommentje:
Elolvastam az első hsz-edet is és örülök, hogy ilyen jól alakult a történet. Jó, hogy leírtad, hogy mások is láthassák, lehet ezt tudatosan, kíméletesen is csinálni (ha a gyerkőc is együttműködik). Köszi! :)
2011. febr. 3. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!