Egy 2 év körüli kisgyereket elválasztanátok "erőszakkal" (<- nagyon-nagyon idézőjelbe téve! ), vagy hagynátok, hogy majd abbahagyja magától a szoptatást?
Magától még hallani sem akar arról, hogy "nincsen". Sír, lehúzza rólam a ruhámat, ha szopni akar. Elaludni csak cicin alszik el, nélküle egy óráig is torkaszakadtából ordítana. Nincs különösebb okom arra, hogy el kellene választanom, de már lassan 2 éves lesz.
Olyan anyukák válaszait várom, akik át tudják érezni a helyzetet, mert hasonlóan sokáig szoptatott kisgyerekük van.
Át tudom érezni..
Én több okból is szívesen abbahagynám, már sokszor fáj, túl sokszor akarja, mármint az én mércém szerint.
De sajnálom a kölyköt, és a nagyobb is abbahagyta magától, igaz, közel 3 éves volt.
Várakozom.. Ha nagyon fáj, akkor mondom neki, most egy kicsit pihentetjük, addig megölelhet. Ebbe beleegyezik.
(Betöltötte a 2 évet.)
Szia!
Ilyen idősen az én kisfiam is szopizott még- bőven... ;)
2 éves 3 hósan kezdett bölcsibe járni, akkor ugye a déli szopi automatikusan kiesett. Már előtte "tréningeztünk" otthon- megbeszéltem vele, hogy ilyenkor összebújunk, simizem a hátát, stb... és így is lett.
Az esti és reggeli szopit 3 és fél évesen hagyta abba (tavaly novemberben).
Erről már beszéltünk egy ideje, először megbeszéltük, h mikor 3 éves lesz, utána abbahagyjuk.- Ez nem jött össze...
Aztán kitűztük az ovikezdést -ez sem...
És sosem sikerült, amikor este lefektettem, összebújtunk- akkor már hiába mondtam neki, h most már ne szopizzon... Egyszer, egy reggel megbesztéltük, h este már nem fog, mert már ovis nagyfiú- helyette a könyvből olvasott esti mese után, a sötétben még mesélek vmit - és így is lett.
Szóval nyugi, nem ő az egyetlen, aki ilyen korában még szopizik.;)
Lehet, hogy az én kisfiam is azért ragaszkodott hozzá ennyire, mert át kellett esnie a beilleszkedéseken, stb...
A bekenés bármivel, nagyon drasztikus.
Egyébként az ujjszopás, és később a dohányzás (mint eshetőleges következmény) pont attól lehet, hogy vmilyen igénye nincs kielégítve.
Ilyenkor "megreked" azon a szinten, úgy hívják fixálódás.
Erre vezethető vissza (ilyenekre) nagyon sok rossz szokás, betegség.
Most nem csak a szoptatás, hanem bármi más. ( ami nem időben, vagy kényszerítve történik)
Visszatérve: Az más, ha magától leszokik, akkor már nem igényli.
" emlékszem én,mikor ürmöt kentem a csöcsömre, rángatta visított szegény,nem tetszett neki...'' (by dada a Romeo és Júliában:D)
Erőszakkal nem jó ötlet de a simizős,megölelős módszerek eredményre vezetnek ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!