Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy 2 év körüli kisgyereket...

Egy 2 év körüli kisgyereket elválasztanátok "erőszakkal" (<- nagyon-nagyon idézőjelbe téve! ), vagy hagynátok, hogy majd abbahagyja magától a szoptatást?

Figyelt kérdés

Magától még hallani sem akar arról, hogy "nincsen". Sír, lehúzza rólam a ruhámat, ha szopni akar. Elaludni csak cicin alszik el, nélküle egy óráig is torkaszakadtából ordítana. Nincs különösebb okom arra, hogy el kellene választanom, de már lassan 2 éves lesz.

Olyan anyukák válaszait várom, akik át tudják érezni a helyzetet, mert hasonlóan sokáig szoptatott kisgyerekük van.

2010. febr. 2. 10:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
))) Ez jó :)
2010. febr. 2. 17:02
 12/15 xStefix ***** válasza:
48%

Én hagyom, csak lassan, figyelemeltereléssel igyekszem visszavenni a szopikat. Most napi 3x szopizunk (23 hó), reggel és a két alvás előtt. A délutánit csak 3 hónapnyi próbálkozással sikerült elhagyni, 18 hósan. De már ez is tiszta lelki trauma volt - nekem. :)

Szóval még a nagy mutatvány előtt vagyunk, de már én is olvasgatom, ki hogyan csinálta, hogy mire odajutunk, legyen pár ötlet, ha valamelyik nem válna be. De a mellkenegetést én biztosan kihagyom.

2010. febr. 2. 18:53
 13/15 anonim ***** válasza:
Bocsi az off-ert. Annyira irigyellek benneteket, hogy ilyen sokaig tudtok szoptatni! Elso alkalommal 2 hetig, masodik alkalommal 3 honapig volt tejem. Most a 3. babamat varom es imadkozom, hogy sikeruljon minnel tovabb, barmire hajlando lennek a siker erdekeben. Megegyszer bocsi, jo egeszseget es kitartas!
2010. febr. 3. 09:02
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én mindnek nagyon örültem, és számomra hasznosak voltak, mert látom, azért előbb-utóbb mindenkinek sikerült "sírás, és lelki sérülés mentesen" megoldania az elválást. Legalábbis nekem ez a legnagyobb visszatartó erő: nem akarom, hogy félórákig ordítson és úgy válasszam el. Nem lenne szívem hozzá. Pedig az én kisfiam ilyen kiabálós személyiség :-), rettenetesen szokott ordítani ennél sokkal kisebb dolgok miatt is... elég hamar felkapja a vizet és teljesen beleéli magát a sérelmekbe. Szóval ő még nem érett arra, hogy megbeszéljük, hogy nincs cici. Egyszerűen hallani sem akar róla, hogy nincs. Egyébként naponta minimum 3x (reggel, déli alvás, esti alvás) szopik, de ez nagyon ritka, inkább az a jellemző, hogy 5-6x szopik.

2010. febr. 3. 09:22
 15/15 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak meg nagyon sok erőt, kitartást kívánunk, hogy ez alkalommal tudjon sokáig szoptatni! Az elején nekem is nagyon sok nehézségem volt, minden hónapnak nagyon örültem, hogy "még" szoptatok. Aztán szép lassan belejöttünk, és most itt tartunk :-)
2010. febr. 3. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!