Van értelme angol órára járatni 4 éves kisgyereket?
nincs
Szakemberek szerint 8 éves kortól érdemes elkezdeni az idegennyelv tanulást.
Kivéve, ha valamelyik szülőnek a másik nyelv az anyanyelve, akkor hamarabb, de akkor sem tanfolyamon, hanem a másik anyanyelvű szülőtől, természetes közegben, élethelyzetekben.
A gyerekek 5 éves kor előtt még sokkal jobban elsajátítják az idegen nyelv dallamát, ergo jobb lesz a kiejtésük. De ennyi.
A lányom olyan oviba jár, ahol a csoportjukban van egy angol anyanyelvű pedagógus, aki csak angolul beszél a gyerekekhez, illetve van két ovis társa, akik csak angolul beszélnek.
3 éves, most szeptemberben kezdte az ovit, énekelget angolul dalocskákat, reggel nem csak magyarul, angolul is köszön, amikor bemegy a csoportba, kezdi megérteni az angol anyanyelvű ovónő kéréseit, megtanult pár szót, mondókát. Én a magam részéről nem várok sokat, nem gondolom, hogy ovi végére majd ki tudja, milyen jól beszél angolul, inkább szerintem csak természetessé válik számára az idegen nyelvi közeg és a kiejtése szebb lesz. Talán érzelmileg is kötődni fog valamelyest a nyelvhez, mert szereti magát az angol ovónőt is.
Így az oviban tetszik, hogy természetes környezetben, természetes élethelyzetekben találkozik az angol nyelvvel, de külön angolórára tuti nem hordanám, szerintem az csak egy újabb divat, amiért nagy pénzt legombolnak a szülőkről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!