Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet elfogadni, hogy...

Hogy lehet elfogadni, hogy nemtudom szoptatni a babám?

Figyelt kérdés
Sajnos abba kell hagynom a szoptatást,eddig se tudtam teljesen mivel kevés a tejem(kérdéseket megelőzve mindent kipróbáltunk). De úgy voltam vele ha keveset is de kap! Elég régtől van egy bőrbetegségem ami a terhesség alatt abszolult nem jelentkezett annyira örültem biztam benne, hogy amig szoptatok nem fog fellángolni hát sajnos 3hete küzdök vele és sajnos itt már csak az antibiotikum segit de akkor le kell mondanom a szoptatásról😔 2hónapos a babám, nehéz döntés de mind kettőnk érdekében döntöttem így, de lelkiismeret furdalásom van és nemtudom hogyan tudnám elfogadni és beletörődni. Persze tudom, hogy a teljesen tápszeres baba is tökéletes nincs ezzel semmi bajom csak a szülés is császár volt és biztam benne, hogy legalább a szoptatás menni fog...
2022. febr. 9. 20:51
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy kontrasztanyagos vizsgálatom szoptatás alatt, minden szakember azon az állásponton volt, hogy nem lehet utána szoptatni, ki kell dobni a tejet. Utánaolvastam a nemzetközi ajánlásokban, olvastam angol szakcikkeket, kiderült, hogy de, annál a kontrasztanyagnál pont lehet szoptatni, mert 1%-a szívódik fel az anyában, annak csak töredéke jelenik meg az anyatejben és annak is a töredéke szívódik fel a babában, ami jóval kevesebb, mint ami akkor szívódna fel, ha a babának lenne ilyen kontrasztanyagos vizsgálata. De még a magyar radiológiai egyesület álláspontja is szembemegy ezzel.

Még egy szavazat a homeora, ismerősöm komoly pikkelysömörből jött ki így, de bőrbetegségeknél legtöbbször étrendmódosítás is kell.

Szerintem hanem kell hónapokig szedned az ab-t, akkor ne add fel, tudod, hogy a tej olyanoknál is beindítható, akik nem szültek. Azt mondod, genetika, de az orvostudomány meg azt mondja, hogy ebben nincs genetika, csak pszichés vagy fizikai ok, pl. leműtött mell. Inkább az lehet, hogy már eleve azzal mentél neki, hogy a tudatod mélyén ott motoszkál, hogy a felmenőidnek is nehézségei voltak. Ismert pszichológiai jelenség ez, hogy tudat alatt az őseinket nem merjük meghaladni. Erre is rá lehet menni pszichoterapeutával vagy kineziológussal.

2022. febr. 10. 10:47
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Azert pl. hormonproblemak, mint a pcos, ir mellett valoban van olyan, hogy nem tud valaki szoptatni (nem azt mondom, hogy mindenki, en is sokaig szoptattam ezekkel a betegsegekkel, de tenyleg van olyan, hogy valakinel nem indul be rendesen).
2022. febr. 10. 15:14
 23/28 anonim ***** válasza:
Pcos kivételével nekem is voltak ilyenek, tetézve azzal, hogy brutál vérveszteséggel jöttem ki a kórházból és a tej a vérből készül. De aztán nagyon jól beindult, csak az első 2-3 hétben kellett pótlás.
2022. febr. 10. 20:49
 24/28 anonim ***** válasza:

Ha tènyleg olyan az antibiotikumod, ami mellett nem lehet szoptatni, akkor jó, hogy a XXI. szàzadban èlsz, mikor van tàpszer. Ritka az,hogy tènyleg indokolt legyen a tàp, de ez pont egy ilyen eset.

100 ève lehet, hogy belehaltàl volna egy elfertőződött pylonidal cisztàba. Ma màr valamennyire kordàban tarthatò a betegsèged.

Màr az nagyszerű, hogy 2 hònapig kapott anyatejet.

Pròbàlhatod kiegèszìtő modszerekkel is kordàban tartani a gyulladàst, hogy minèl kevesebb antibigyò kelljen. Esetleg ha krèmet adnak tabletta vagy szirup helyett, az nem zavarna be a szoptatàsba.

Meg fura ötlet, de otthon lehet hogy szoknyàval kommandòznèk, hogy ne dörzsölje a bugyi a sebet.

2022. febr. 10. 21:07
 25/28 A kérdező kommentje:
De aranyosak vagytok, őszinte leszek eddig csak édesanyámmal beszéltem erről vele osztok meg mindent hisz bevallom irtora szégyenlem a betegségem és nehéz erről szemtől szemben bárkivel is beszélni még ha nem is tehetek róla pedig elején tökre okoltam! Pco és Ir mellett maradtam terhes és terhességi cukros is voltam! Időközben beszéltem az orvosommal és mondta, hogy nem végleges ez az antibiotikum,de mivel van egy két behegesedett csomóm így hamarosan műtét is lessz. És rákérdeztem a szoptatásra, igazából tudom semmi köze hozzá, de rákérdezett mennyi tejem van és mondtam, hogy napi egyszer tudok 5-10 perc egy cici, de rögtön utánna tápot is kap mert az nem elég neki. Ez a szoknyás dolog nemrossz próbáltam is de a fehérnemű ugyan úgy dörzsöli(pedig már vettem triumpba is drágábbat hátha a minőség is befolyásol, hát nem 😏) leültünk a férjemmel és megbeszéltük a dolgokat! Mivel csak március közepén megyek hozzá addig igyekszem ciciztetni, de már nem fogom erőltetni elfogadom a dolgokat hisz a kislányomnak egy kiegyensúlyozott anyukára van szüksége nem egy frusztrált nőre aki non stop csak agyal! Köszönöm szépen a sok jó tanácsot és azt, hogy végre ki irhattam magamból ❤️
2022. febr. 11. 02:06
 26/28 A kérdező kommentje:
Krémet azt most is használok egész terhesség alatt használtam, de ha bedurran akkor ez sem segít, de mivel irtora tud viszketni azt jól tudja enyhíteni!
2022. febr. 11. 02:09
 27/28 anonim ***** válasza:
Kommandò az az, mikor nem veszel alà bugyit :D
2022. febr. 11. 08:42
 28/28 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon csúnya bőrbetegség, még soha nem hallottam róla. A szoptatás miatt ne aggódj, ez csak most számít, később hidd el, nem fog!

Én is császáros voltam a retinám miatt, hát mit ne mondjak, nagyon rosszul viseltem lelkileg... A fiamnak meg kb. mindegy. 😁 De irtóra rápörögtem a szoptatásra, ami nálunk szerencsére összejött, de ha nem jött volna össze, az se lenne ma már tragédia (11 hónapos). Ez csak akkor számít, amikor benne vagy, tombolnak a hormonok. A lényeg a szülésnél, hogy senkinek ne essen baja, a baba etetésénél pedig, hogy gyarapodjon és ne legyen éhes. :) Tudom, most nehéz lelkileg, de később a kutya se kérdezi majd. ❤️

2022. febr. 11. 10:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!