Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fél óra fejés alatt 20 ml...

Fél óra fejés alatt 20 ml anyatejet sikerült lefejni. Ti mennyit tudtok fejni? Illetve tejszaporító tippeket adhatnátok!

Figyelt kérdés

2,5 hós a baba, észrevettem hogy folyamatosan cicizik, mindig kevés neki. Nem is lakik jól, egy hete stagnál a súlya. Próbálom a 7-5-3-1 szaporítási fejést, és amit lefejek azt meg is kapja a következő alkalommal, mert a ciciben nincs annyi. Mérem evés előtt-után a napokban és változó mikor mennyit eszik. Nem szeretnék tápszert adni neki, de egyszer kétszer kénytelen voltam. Apadna a tejem?

3320-al született, most 5 kg. Első hónapban majdnem 1 kgot hízott a másodikban 700 g körülbelül.

Szedtem az Urtica Urens-t (10 db naponta) egy darabig több is volt a tejem, aztán abba hagytam a szedését. Ha visszatértem hozzá már nem használt. Laktoherb teát iszok, 3at egy nap. Valakinek valami ötlete mit tévő legyek!? Előre köszönöm!

2022. jan. 18. 12:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek aki válaszolt. Ha van valakinek ötlete, tanácsa mit szedjek hogy több legyen a tej, annak nagyon örülnék. Még változatlan a helyzett. Sokat van cicin, szinte fél vagy óránként. Fejek amikor van rá időm, de még egy dekányit se ment fel a súlya a picinek. Lassan 2 hete stagnál, félek hogy éhezik és nem szeretnék tápszeres babát csinálni belőle.
2022. jan. 23. 13:08
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Én is nagyon küzdöttem, hogy nekem több tejem legyen, de sajnos nem jött össze. Mi 3,5 hónapig szenvedtünk, a lányom is állandóan cicizett volna szegény. Ő szerencsére azért tudott annyit kiszívni, hogy a minimumot hízza havonta. Sajnálom, de én nem tudlak bíztatni, hogy több lesz. Nekünk megváltás volt a tápszer, szinte egyik napról a másikra álltunk át, el is apadt a tejem pár nap alatt teljesen. De a lánykának sem hiányzott a cicizés, egyszerűen csak örült ő is, hogy jól lakott, és van másra is kapacitása, nem csak állandóan ciciznie kell. Csak azt akarom ebből kihozni, hogy a tápszer nem ördögtől való, és nem biztos, hogy ér annyi küzködést, hogy szopis legyen a bébi. 7 hónapos a kicsim, és még nem volt náthás sem (kopp-kopp-kopp).

2022. jan. 23. 20:26
 13/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A legjobb szívvel tanácsolom Neked, könyörgöm: neeeeee méregesd mennyit evett, a mérlegneurózis (ezt a találó elnevezést nem én találtam ki 😜) totál ki fog készíteni. Saját tapasztalat!!!!!!! 2 mérleget is vettem, mert nem bíztam az elsőben...téboly.

A legfontosabb, hogy gyarapodjék a babókád, és Őt sem szabad 1-2 hétnél gyakrabban mérni, később meg havonta is bőven elég.

Ami a tej-szaporítást illeti:

akármilyen kevésnek ítéled, a szoptatást soha soha ne add fel, amennyi van, annyi van, az is sokat számít a gyermeknek! Ha pótlásra lenne szükség, nem gáz, nem ciki, nagyon jók a tápszerek is.

Én próbáltam mindent: fejést (még béreltünk is kórházit), homeós bogyót, anyatej szaporító teát, görögszénamag kapszulát...de 1 milivel sem lett több. Pótlást kapott, amellett, hogy egész nap a cicin lógott.

Genetika, beletörődtem. De, sosem adtam fel, 19 hónapos a kislányom és még mindig a "csicccsi" a mindene 🥰🥰

Csak így tovább, szuper anyukája vagy a babádnak. Drukkolok, hogy soká megmaradjon az anyatej 💞

2022. jan. 23. 22:24
 14/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szèpen köszönöm mindkettőtöknek, megnyugtató volt olvasni hogy van aki megért. Azt tegnap este eldöntöttem, hogy nem fogom méregetni mert tényleg őrületbe kerget a súlya. És megpróbálok megnyugodni. Talán növekedési ugrás lenne? 3 hetest túléltük, 6 hetesre nem emlékszem lehet ez lenne az csak nem vetem észre időbe a jeleket? Remélem nem késő és vissza lehet csinàlni mert mindjárt itt a következő…
2022. jan. 24. 07:23
 15/19 anonim ***** válasza:
Ahogy elottem is irtak, ne merd! Nem szabad, csak azon fog kattogni az agyad. Amig pisil eleget, addig nincs gond. Novekedesi ugrasnal meg mindig ugy fogod erezni, hogy nincs eleg tejed, es ilyenkor nem szabad potolni, hisz azert akar annyit cicizni a baba, hogy tobb tejhez jusson, igy fog tobb tej termelodni. Én sose fejtem (csak mikor tejkovem volt) Nem ittam tejszaporito teat. Pont annyi tejem volt amennyi kellett neki. Most valasztom le, masfel éves.
2022. jan. 24. 08:51
 16/19 A kérdező kommentje:
Ma beszéltem a védőnővel és elmagyaráztam neki a helyzetet, azt mondta az kevés amennyit eszik. Csütörtökön kijön és ránéz, leméri. Remélem addig történik valami változás… mert a szegény babámat is sajnálom alig alszik napközben, a szemei is fáradtak.
2022. jan. 24. 12:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 8 hónapja fejek,napi szinten lejött (már szándékosan apasztom) 500-700 ml.

A rendszeresség,a rendes kiürítés és sok folyadék!

Próbáld meg a karamalz italt még hátha!

Sok sikert!

2022. jan. 24. 14:05
 18/19 anonim ***** válasza:

Tényleg a Karamalz!!!! Minden nap kell inni, a citromos és a gránátalmás még fincsi is. Na az egy kicsit megdobta a mennyiséget, egy ideig, mert mintha hozzászokott volna a szervezetem. De az is lehet, hogy placebo volt, mindenesetre picit több anyatej lett és annak nagyon örültem 😊

(13 voltam)

2022. jan. 24. 15:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Nekem a hibiszkuszos gyümölcsteától lesz több :-) Tejleadásra fejek, szoptatás után szoktam napi 1-2x, 200-300 ml körül szokott lenni. Ha 2x fejek, akkor egy alkalommal kevesebb, de összességében több. De hát én azért adok le, mert sok van.

Mondjuk ha félóránként 30 ml-t eszik a baba, az nem kevés. Csak kérdés, miért aprózza így el.

2022. jan. 24. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!