Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fél óra fejés alatt 20 ml...

Fél óra fejés alatt 20 ml anyatejet sikerült lefejni. Ti mennyit tudtok fejni? Illetve tejszaporító tippeket adhatnátok!

Figyelt kérdés

2,5 hós a baba, észrevettem hogy folyamatosan cicizik, mindig kevés neki. Nem is lakik jól, egy hete stagnál a súlya. Próbálom a 7-5-3-1 szaporítási fejést, és amit lefejek azt meg is kapja a következő alkalommal, mert a ciciben nincs annyi. Mérem evés előtt-után a napokban és változó mikor mennyit eszik. Nem szeretnék tápszert adni neki, de egyszer kétszer kénytelen voltam. Apadna a tejem?

3320-al született, most 5 kg. Első hónapban majdnem 1 kgot hízott a másodikban 700 g körülbelül.

Szedtem az Urtica Urens-t (10 db naponta) egy darabig több is volt a tejem, aztán abba hagytam a szedését. Ha visszatértem hozzá már nem használt. Laktoherb teát iszok, 3at egy nap. Valakinek valami ötlete mit tévő legyek!? Előre köszönöm!

2022. jan. 18. 12:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

A tejszaporító teával óvatosan, hasfájást tud okozni.

Sok CH és folyadék.

2022. jan. 18. 13:13
 2/19 anonim ***** válasza:

Az anyatej az elején táplálóbb. Több benne a fehérje, hiszen a baba nem tud annyit enni, kevesebb tejjel kell gyarapodnia. Aztán ahogy egyre ügyesedik úgy csökken a fehérje tartalom is, hiszen többet szopik, ügyesebb, így kevesebb fehérjével is eléri a fejlődéshez szükséges mennyiséget. Az átmeneti időben a pici többet kéreckedhet cicire, de ezzel fogja beállítani a mennyiséget magának. Nekem ekkor nőtt meg a mellem pl.

Szerintem semmi gond, csak most új helyzetet kell megszoknotok.

2022. jan. 18. 13:19
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot! Eddig Urticabol 2x5 szedtem, szedjek többet vagy szedjem inkább a Ricinus Communist?
2022. jan. 18. 13:21
 4/19 A kérdező kommentje:
Azt olvasom hogy etetésként 120-160 esznek a babák ilyen korban. Az enyém 100at ha megeszik örülök, örülök hogy annyi van. Hiába eszik fél óránként, óránként már több ideje, egyszerűen nem nő meg a tej mennyisége.
2022. jan. 18. 13:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Sok szenhidrat, pihenes, osszebujas, folyadek.
2022. jan. 18. 13:26
 6/19 A kérdező kommentje:
Köszi! A sok étel, ital megvan egy nap. A pihenés sajnos lehetetlen mert van még egy 2 éves aki folyamatosan igényli a társaságomat. Ha nincs itthon akkor a lakás rendrakása a cél.
2022. jan. 18. 13:35
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
Dobd ki a tankönyveket. Én a 7 hósnak nem tudok 100 ml-nél többet fejni. Az anyatej annyira egyénre szabott, hogy nem lehet így mérni.
2022. jan. 18. 14:09
 8/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó, de nem ez volt a kérdés! Azt is írtam hogy egy hete stagnál a súlya, volt hogy csak 30-40 ml evett.
2022. jan. 18. 14:16
 9/19 anonim ***** válasza:
84%
Gyarapszik, havi 400gramm alatti gyarapodásnál lenne gond
2022. jan. 18. 14:32
 10/19 anonim ***** válasza:
87%
Én egyszer fejtem fel decit, ez volt a csúcs, mert olyan 10-15 ml szokott lenni. Ez nem mervado, kétéves koráig szopizott.
2022. jan. 18. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!