Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan lehet tudni, hogy...

Honnan lehet tudni, hogy tényleg a tejszaporító cuccoktól van sok teje valakinek?

Figyelt kérdés
Ugyebár sokmindent tömnek magukba az anyukák, hogy több tejük legyen. Na de sokaknál nem használ. A tejtermelés genetika is. Akinek ömlik a teje x dologtól, honnan tudja, hogy tényleg attól, és ha nem inná/szedné, akkor másképp lenne-e?

2019. nov. 15. 12:56
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Az emberi agy működése már csak ilyen, szüksége van a hitre is.
2019. nov. 15. 13:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sehonnan, ez olyan mint a málnalevét tea ivás meg a has kenés, sosem fogod megtudni hogy használt-e
2019. nov. 15. 13:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Sehonnan.

Pár hetes korában rohamosan kezdett elmenni a tejem. Akkor elkezdte inni az ukko teát. Nem tudom, hogy használ-e. De tény, hogy azóta kB stagnál a mennyiség. Nem több, de van. Nem merem abbahagyni az ivását, mert nem tudom, nem e az segített, hogy van még tejem. Akkor derülne ki, ha nem innám többet. De inkább iszom és hiszem, hogy segít.

2019. nov. 15. 13:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Én is ittam mindenfélét, meg szedtem az Urtica Urenst, de egyben biztos vagyok, hogy a legjobb tejszaporító a baba.

Első gyerekemmel ihattam bármit, mivel nem szopott, csak fejni tudtam, egy idő után a tejem csökkent, majd már nem is nagyon volt.

Második gyerekem a kezdetektől intenzíven szopott, rengeteg tejem volt. Ittam vele is Laktoherb teát, meg alkoholmentes sört, de így belegondolva nem hiszem, hogy ettől ömlött a tejem.

A harmadikkal az eleje nehezen indult. Köztes állapot a tesókhoz képest. Nagyobb volt a hajlandóság, mint az elsővel, de közel sem volt olyan erős, mint a másodikkal, első 2 hét kínlódás, tejem csökkent, hiába a tea meg a Karamalz. Utána valahogy rákapott, és onnantól volt is tej rendesen.

Én csak ebből gondolom azt, hogy tényleg a banán múlik elsősorban, vagyis magán a szoptatáson, az ingeren, amit a fejés az életben nem fog kiváltani, ezek a "csodaszerek" meg ki tudja, valóban segítenek-e vagy sem. Persze jó, ha van.

2019. nov. 15. 13:56
 5/8 khniki ***** válasza:
Elvileg a baba csinálja magának a tejet. Nekem így kezdődött az első mellgyulladásom. Laktoherb tea, ömlött a tej. De minek? Addig is volt elég, így viszont több lett, a baba nem tudta kiüríteni. Növekedési.ugrásnál gyakrabban eszik a baba 1-2 napig, ettől lesz több tej. Tök fölösleges minden más.
2019. nov. 15. 15:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a görögszénamag tea bevált, amikor pár hét kényszerű távollét után kellett újra felzárkóznom a babám étvágyához. A népi gyógyászatban tehenek is adják pár száz éve, úgyhogy csak lehet benne valami.
2019. nov. 15. 17:30
 7/8 anonim ***** válasza:
3as vagyok. Igen, azt mondják a baba a legjobb. Ehhez képest 6 hetes korában kezdett elmenni a tejem. Igény szerint szoptattam, szinte egész nap le se szakadt rólam, csak a szopi. Mégis csökkent a mennyiség. 3 hétig kínozta magam a szaporító fejéssel, beszéltem 2 szoptatási tanácsadó áll, a baba rengeteget volt mellen. Mégse sikerült visszaszaporítani a tejem. Azóta se tudok ezzel megbékélni,de mindent megpróbáltam, amit lehetett. Viszont örülök, hogy valamennyi még mindig van és tud kicsit továbbra is szopizni.
2019. nov. 15. 20:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy nincs semmiféle kutatás erre vonatkozóan, nincs alátámasztva. A legtöbb termék marketing, és reklám alapján tájékoztat, nem pedig hiteles tanulmányokkal. Aki szedi /issza a 'tejserkentőket' és beindul a teje, azoknak a serkentők nélkül is beindult volna. A legjobb szaporító maga a baba, a mell stimulálása azt üzeni az agynak, hogy még termeljen többet.
2019. nov. 25. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!